MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

Re: MORBID ANGEL

03-06-2011, 12:04

[V] pisze:Jak taki utwor jak Radikult albo Too Extreme, albo Mea Culpa moga byc zachowawcze? Znacie inny zespol z rownie wielkim stazem ktory tak smialo poczynalby sobie na swoich plytach?
Sa zachowawcze bo w nich brzmia wlasnie niesmialo. :). Zamiast sie rzucic na gleboka wode, to w tych kawalkach stoja po kolana w brodziku i machaja piesciami.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
[V]
mistrz forumowej ceremonii

03-06-2011, 12:06

Nie pierdol. Zobacz jaka burze wywolaly te kawalki. Co by dopiero bylo gdyby rzucili sie na gleboko wode?
Season of mist kazalaby im spierdalac, tak jak Century Media kazala spierdalac Ulver w 1999 r. ;D
Ostatnio zmieniony 03-06-2011, 12:07 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

03-06-2011, 12:07

aaa, czyli chcielibysmy ale sie boimy?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-06-2011, 12:07

to ze wywolaly burze to w zadnym wypadku nie swiadczy o jakosci, st. anger tez wywolal burze. wydali chujnie wiec nic dziwnego ze po 8 latach oczekiwania na plyte najwiekszej legendy usdm mizerny album wzbudza tyle emocji. ja np.jestem zawiedziony, mimo ze oczekiwan nie mialem wielkich.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-06-2011, 12:10

nie pierdol.zobacz jaka burze wywyolaly te kawalki ,co by dopiero bylo gdyby rzucili sie na gleboko wode.
czyli przyznajesz, ze nie rzucili sie na gleboka wode, o, i tu jest sedno sprawy, milo ze wreszcie sie zrozumielismy

edit: wspomniany ulver to jest wlasnie duzy,odwazny skok, jakby mieli zrobic cos analogicznego do III to by nagrali black metalowe riffy i dojebali do nich bit, a zamiast interpretowac blake'a, zapodaliby prymitywny wyziew o szyszkach. kto by teraz pamietal o takiej plycie? mysle, ze za pare lat ten album MA bedzie wspominany raczej jako taki tam zarcik,nieudany eksperyment. oczywiscie moge sie mylic, ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:14

[V] pisze:Nie pierdol. Zobacz jaka burze wywolaly te kawalki, co by dopiero bylo gdyby rzucili sie na gleboka wode.
Season of mist kazalaby im spierdalac, tak jak Century Media kazala spierdalac Ulver w 1999 r ;D
Sorewicz ale Ulver w NB w 1999 a MA z Vicentem w 2011 w SoM to dwie kompletnie inne "wielkosci".

MA cokowlwiek by nie nagrali, SoM i tak teraz zaciera lapy (mimo ze costam sie pluli o kolejnosc kawalkow na plycie, pewnie chcieli na poczatek dac ktorys z death metalowych numerow, coby armia twardoglowych fanow nie wyjebala plyty po pierwszych minutach, jak to pewnie teraz sie dzieje w wielu miejscach na swiecie).

Burza jest, wsrod metalowcow, zmarnowali szanse ja wywolac na wieksza skale. Moze przy nastepnym albumie? ;)
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
[V]

03-06-2011, 12:17

Riven pisze:
nie pierdol.zobacz jaka burze wywyolaly te kawalki ,co by dopiero bylo gdyby rzucili sie na gleboko wode.
czyli przyznajesz, ze nie rzucili sie na gleboka wode, o, i tu jest sedno sprawy, milo ze wreszcie sie zrozumielismy

edit: wspomniany ulver to jest wlasnie duzy,odwazny skok, jakby mieli zrobic cos analogicznego do III to by nagrali black metalowe riffy i dojebali do nich bit, a zamiast interpretowac blake'a, zapodaliby prymitywny wyziew o szyszkach.
nie widze tego w taki sposób ja Ty.te bardziej nietypowe dla nich utwory ujmuja mnie swoja prostota ,surowoscia. nie widze w nich nic wiejskiego ani trywialnego.widze to jedynie w tych woklanych wygibasach/zaspiewach o ktorych juz wspominalem.
chlone nowy MA jak gabka wode,co robic;)
Ostatnio zmieniony 03-06-2011, 12:35 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
nan
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:19

zajebisty album. no nie wiem, wydaje mi się, że niektórzy spodziewali się zgrzytów i jazdy styropianem po szkle, a tu taneczne zabawowe kawałki pod szklaną kulę i teksty o zaciskaniu pięści a nie o zgniataniu ośmiornicy sprzed ośmiu tysięcy lat. mi pasuje!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-06-2011, 12:19

vulture
dobrze, ale to sa subiektywne odczucia i ja nie kwestionuje ich szczerosci/waznosci. co do tych bardziej obiektywnych kwestii to widze, ze - moze nie do konca intencjonalnie - ale sie ze mna zgodziles, takze peace yo zajeby razem jakiegos copa ;)))) umc
[V]

03-06-2011, 12:22

Grindead pisze:
[V] pisze:Nie pierdol. Zobacz jaka burze wywolaly te kawalki, co by dopiero bylo gdyby rzucili sie na gleboka wode.
Season of mist kazalaby im spierdalac, tak jak Century Media kazala spierdalac Ulver w 1999 r ;D
Sorewicz ale Ulver w NB w 1999 a MA z Vicentem w 2011 w SoM to dwie kompletnie inne "wielkosci".

MA cokowlwiek by nie nagrali, SoM i tak teraz zaciera lapy (mimo ze costam sie pluli o kolejnosc kawalkow na plycie, pewnie chcieli na poczatek dac ktorys z death metalowych numerow, coby armia twardoglowych fanow nie wyjebala plyty po pierwszych minutach, jak to pewnie teraz sie dzieje w wielu miejscach na swiecie).

Burza jest, wsrod metalowcow, zmarnowali szanse ja wywolac na wieksza skale. Moze przy nastepnym albumie? ;)
Jakby wywolali burze na wieksza skale i nagrali cala plyte wypelniona halasliwa elektronika to zyskaliby szacunek garstki wariatów i nienawisc od calego metalowego swiata. Zmiany trzeba dozowac oszczednie.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

03-06-2011, 12:22

Riven pisze:vulture
dobrze, ale to sa subiektywne odczucia i ja nie kwestionuje ich szczerosci/waznosci.
co do tych bardziej obiektywnych kwestii to widze
zaczynasz dronizowac - nie idz ta droga
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-06-2011, 12:24

nie, podzial na subiektywne / obiektywne jest bardzo istotny , inaczej wszystko sprowadzi sie do jalowego pierdolenia pt. ja mam lepszy gust niz ty i vice versa. wiem ze bardzo nie lubisz Drona ostatnio ale kwestionowanie wszystkiego co wnosi na forum tylko z tego powodu nie jest racjonalnym pomyslem.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

03-06-2011, 12:29

Ale tu nie chodzi o jakiegos wiesniaka z wydmuchanym ego. :)
Podział, na subiektywne/obiektywne tez jest subiektywny - wiec rozpatrywanie tego nie jest racjonalne.
Ty stanąłeś okoniem i nie potrafisz zrozumiec, ze ktos moze miec inne spojrzenie, a twoje obiektywne spojrzenie jest dla niego tylko subiektywnym pierdoleniem i vice versa.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Corpser
świeżak

03-06-2011, 12:30

Ja pragne jedynie nadmienic, ze nowy Deranged nie rozczarowuje.
nan
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:31

zupełnie jak nowy Morbid!
Corpser
świeżak

03-06-2011, 12:35

Po trzech przesluchaniach ciagle mnie sie nie podoba, niestety.
KRIS1977
zaczyna szaleć

03-06-2011, 12:45

plan działania powinien wyglądać tak.WYPIERDOLIĆ VINCKA i niech idzie torturować sobie genitalia.Zagadać do TUCKERA niech wraca.
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:46

Adrian696 pisze:
Riven pisze:nie, podzial na subiektywne / obiektywne jest bardzo istotny , inaczej wszystko sprowadzi sie do jalowego pierdolenia pt. ja mam lepszy gust niz ty i vice versa. wiem ze bardzo nie lubisz Drona ostatnio ale kwestionowanie wszystkiego co wnosi na forum tylko z tego powodu nie jest racjonalnym pomyslem.
ale tu nie chodzi o jakiegos wiesniaka z wydmuchanym ego :)
podział, na subiektywne/obiektywne tez jest subiektywny - wiec rozpatrywanie tego nie jest racjonalne
Ty stanąłeś okoniem i nie potrafisz zrozumiec ze ktos moze miec inne spojrzenie, a twoje obiektywne spojrzenie jest dla niego tylko subiektywnym pierdoleniem i vice versa...
Obiektywnie stwierdzam w swym subiektywnym odczuciu, że masz rację:)
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:49

[V] pisze:jakby wywolali burze na wieksza skale i nagrali cala plyte wypelniona halasliwa elektronika to zyskaliby szacunek garstki wariatów i nienawisc od calego metalowego swiata.zmiany trzeba dozowac oszczednie.
Oszczednie? Morbid Angel? Ten bezkompromisowy zespol ktory robi co chce, ma dozowac oszczednie? :)

No ale wiadomo, plyta dla wariatow bylaby komercyjna klapa. A tak, przewiduje ze co najmniej 3 kawalki beda niedlugo czesto puszczane w metalowych spelunach, pomiedzy Disturbed a "King" Satyricona :) . Coz, to tylko moja opinia, wiadomo ze sam zespol ma ja gdzies jak pewnie i wszystkie inne. W dodatku jestem tolerancyjnym pozerem-lewakiem, bo dopuszczam do siebie mysl ze ktos moze miec inne zdanie niz ja. :)
[V]

03-06-2011, 12:55

Grindead pisze:
[V] pisze:jakby wywolali burze na wieksza skale i nagrali cala plyte wypelniona halasliwa elektronika to zyskaliby szacunek garstki wariatów i nienawisc od calego metalowego swiata.zmiany trzeba dozowac oszczednie.
No ale wiadomo, plyta dla wariatow bylaby komercyjna klapa.
i tylko tyle trzeba bylo napisac.
ODPOWIEDZ