Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
moja wątroba też, i właśnie dzięki oszczędności w resorcie płuc mogę poświęcać się z jeszcze większą pasją jej desekracji.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
http://www.magiawina.pl/
Niesamowite. Facet ma sklep z niemieckimi winami w Kamiennej Górze (gdzie w promieniu kilkudziesięciu kilometrów takowego się nie uświadczy). 75% selekcji to Rieslingi z Mosel. Średnia rocznikowa - lata 90. Wszystko w niesamowicie przystępnych cenach (kupiłem 1993 za 69 zł). Dodatkowo masa bajerów pokroju Beerenauslese 1976, Eisweiny z lat 80, etc.
Na miejscu profesjonalna obsługa, możliwość degustacji na tyłach w kawiarni. Rewelacja. Ewenement.
Niesamowite. Facet ma sklep z niemieckimi winami w Kamiennej Górze (gdzie w promieniu kilkudziesięciu kilometrów takowego się nie uświadczy). 75% selekcji to Rieslingi z Mosel. Średnia rocznikowa - lata 90. Wszystko w niesamowicie przystępnych cenach (kupiłem 1993 za 69 zł). Dodatkowo masa bajerów pokroju Beerenauslese 1976, Eisweiny z lat 80, etc.
Na miejscu profesjonalna obsługa, możliwość degustacji na tyłach w kawiarni. Rewelacja. Ewenement.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Rotwein TrockenWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:http://www.magiawina.pl/
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- zaczyna szaleć
czy konkretnie ta maszyna działa, to nie mam pojęcia, ale są zestawy do domowej produkcji piwa, działają, robisz piwo jakie chcesz, i wychodzi około 2zł za 0,5L. powoli przymierzam się do kupon, bo korci co by własne zrobić.
tutaj ktoś wpadł na fajny pomysł i ładnie opakował cały zestaw, ale i cenę zrobił jak dla mnie zaporową, klasycznie to wszystko kosztuje ok 200-250zł.
tutaj ktoś wpadł na fajny pomysł i ładnie opakował cały zestaw, ale i cenę zrobił jak dla mnie zaporową, klasycznie to wszystko kosztuje ok 200-250zł.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie wyobrażam sobie w takim razie, czego mógłbyś dokonać po naćpaniu się speedem.trzeci pisze:drodzy panowie,
jak powszednie wiadomo papierosy pala tylko intelektualisci tudziez menty spoleczne.
Nie rozgraniczam kto jest kto na masterfulu, pytam jeno - tyton spod jakiego znaku, szanowni koledzy doceniaja.
Czy koledzy sa podobnego zdania, ze papieros jest pozywka dla umyslu? Ze z kawa/alkoholem tworza nierozlaczny duet?
Ostatnio na sniadanie zjadlem dwa papierosy i egzystowalem tak do poludnia na pelnych obrotach intelektualnych, gdybym moja diete podszyl filizanka zgrabnej kawy - czuje - moglbym polemizowac z Wittgensteinem na temat o tym czy to zmienna* czy znak charakteryzuje podstawowe prawa logiki.
Ulubione trzeciego;
Davidoffy goldy
*nie jest to przytyk do dyskusji odbywajacych sie w temacie "polityka".
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nowy Ardbeg w sklepach we wrześniu, dla członków już dostępny.
Zgrzyt unijny - swobodny przepływ towarów a zamówić nie można z powodów podatkowych >:[.
Zgrzyt unijny - swobodny przepływ towarów a zamówić nie można z powodów podatkowych >:[.
For many years it has lain brooding and untamed in Warehouse 3. Now in the deep south of Islay a new breed is ready to be released into the wild.
But while the much-anticipated Committee bottling of Ardbeg Alligator has emerged, sadly due to European tax laws, it could prove to be a rare breed in some parts.
Unfortunately, your country is one of those we are unable to ship whisky to due to these laws. But the good news is that Alligator will be available on general release from 1st September at your usual outlets. Ferocious ‘alligator’ charring of new American white oak casks has created a spicy, dark dram of hidden depths, within which lurks deep tarry coffee, barbecue sizzle and sooty aromas.
An expression that may prove a challenge to the unwary, it is set to test the palate of even the most hardened Ardbeg adventurer. So be careful, its unique spicy bite may catch you unawares…
In the meantime, why not discover the Islay-gator’s tale for yourself at ardbeg.com/gator. It’s powerful stuff…
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Block69
Huhuuuuu, co za news ! Widziałeś kajś jaka bydzie cena ?
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
W sklepie leży dla członków Ardbeg Committee Committee Release za 55GBP. Mam nadzieję że jak dojadę tam za miecha to jeszcze parę butelek będzie leżeć w Visitors Centre.
Wydanie CR "For Discussion" wygląda tak:

Cena "oficjalnego" jeszcze nieustalona, ale pewnie będzie podobnie jak z innymi NASami - okolice Ugiego. Design oficjalnej butelki możesz w necie znaleźć bez problemów.
Nie podniecam się aż tak tymi specjalnymi Ardbegami - lepiej by wypuścili jakiegoś starszego a nie kolejne NASy. No ale taki mają marketing teraz. Z tymi Committee Release to samo - wypuścić "niby exclusive'a" wcześniej żeby podsycić zainteresowanie, etc.
Wydanie CR "For Discussion" wygląda tak:

Cena "oficjalnego" jeszcze nieustalona, ale pewnie będzie podobnie jak z innymi NASami - okolice Ugiego. Design oficjalnej butelki możesz w necie znaleźć bez problemów.
Nie podniecam się aż tak tymi specjalnymi Ardbegami - lepiej by wypuścili jakiegoś starszego a nie kolejne NASy. No ale taki mają marketing teraz. Z tymi Committee Release to samo - wypuścić "niby exclusive'a" wcześniej żeby podsycić zainteresowanie, etc.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Plan na resztę najbliższego roku: barek na tuzin single maltów.
Plan krótkoterminowy, kilka flaszek Condrieu 2001 do leżakowania.
Plan krótkoterminowy, kilka flaszek Condrieu 2001 do leżakowania.
I dream of colour music,
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie znam sie na łyski, pije okazjonalnie, ale moj ojciec jest wielkim fanem Ardbega wiec czesto jest okazja zeby sie tym troche nastukac i faktycznie, tak jak generalnie po prostu lubie sie napic tego rodzaju alkoholu, tak to jest zajebiste w smaku.
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
W sensie pusty czy z 12toma butelkami ;)?Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Plan na resztę najbliższego roku: barek na tuzin single maltów.
Też mam taki plan i wczorajszym zakupem A10 przekroczyłem półmetek ;)
- Block69
Odkąd mam pod nosem ten Single Malt Club ograniczyłem kupowanie whisky, bo tam w zasadzie prawie wszystko jest a będzie jeszcze więcej. Ceny też bardzo przystępne. Hurtowe można powiedzieć. Na razie 4 butelki whisky na półce stykną.
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Wie ktoś może jak będzie/jest z dostępnością nowego Jima w Polandii?:

W produkcji wykorzystują trick którego rezultat bardzo bym chętnie obadał.

W produkcji wykorzystują trick którego rezultat bardzo bym chętnie obadał.
- Block69
Co tam ciekawego wykorzystują i kiedy "premiera" ? Co do dostępności dowiem się na dniach.
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
W JewSA już wyszło, a to co mnie smakowo interesuje to fakt, że "wyciskają" beczki, odzyskując trunek któren wsiąkł był w drewno.
- Block69
Ohoo, ciekawa sprawa. Jutro rzuce temat komu trza i zobaczymy.
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:

2011 CÁIRDEAS "ILEACH EDITION"
This year's festival bottling is an eight year old Laphroaig that has been exclusively matured in Maker's Mark barrels. The quality of the barrels gives the spirit the smoothness of a much older whisky, yet it has extraordinary flavours that tend to get lost in older expressions.
Bottled at 50.5%, it has the characteristic "peat punch" but balanced with some floral notes.
- Melepeta
- w mackach Zła
Przyszedł czas gdy browar na świeżym powietrzu wieczorową porą smakuje najlepiej. Masa !!!!! Dobrze, że zaopatrzyłem się w całą zgrzewkę Kozela. Pyszności.
Six o clock.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz

Małe zakupy na bezcłówce :)
I dream of colour music,
- Morph
- Kontakt:
Kurde, muszę sobie tego QC w końcu zanabyć, ale to chyba dopiero jak z wakacji wrócę. Jednak Alligator i Islayowskie specjały mają priorytet.
Swoją drogą - jak już otworzysz to daj znać jak ten Ardmore.
Swoją drogą - jak już otworzysz to daj znać jak ten Ardmore.