MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: MORBID ANGEL

01-06-2011, 14:08

est pisze:
Block69 pisze:Kurwa, dzień dziecka już nigdy nie będzie taki sam...
:D:D:D:D:D:D
jebany

tekst roku ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

01-06-2011, 14:54

Drone pisze:Zajebista płyta, naprawdę. Oczywiście ci szukający w tym death metalu mogą sobie ją spokojnie darować, bo nie o to tutaj chodzi.
+1
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-06-2011, 15:21

ta plyta jest przerazliwie slaba. i nie chodzi o to, ze nie ma w niej death metalu - z radoscia przyjalbym nowy album morbid angel w kompletnie innej stylistyce niz do tej pory - nawet jakby nagrali plyte folkowa, ale bylaby DOBRA, to bym nie narzekal. jestem jedna z ostatnich osob ktore ortodoksyjnie podchodza do kwestii szufladkowania - generalnie mam to kompletnie w dupie. ale nie w tym rzecz!

ta cala elektronika jest po prostu zenujaca - prostacka, nieciekawa i moim zdaniem jedynym powodem dla ktorego zdecydowali sie na taki krok jest chec ukrycia kompletnego wypalenia artystycznego. Gdyby nagrali DOBRY industrial-rock (czy co to ma byc) - super. Ale to?... Jest pare FRAGMENTOW tej plyty, ale nie w sensie fragmentow czasu, tylko poszczegolnych elementow, ktore maja sens - tu i tam jakis pomyslowy akcent na gitarze, niebanalna melodia itp. Ale patrzac calosciowo nie znalazlem tutaj nic sensownego - w najlepszy wypadku sa momenty sluchalne czy raczej moze srednie. Da sie tego wysluchac, ta plyta moze nie sprawia bolu (no przynajmniej przez jakas tam czesc, bo sa momenty tragiczne), ale TO ma byc Morbid Angel? Zespol ktory zrewolucjonizowal muzyke ekstremalna? Ktory ZAWSZE gral progresywnie - co z tego, ze w ramach instrumentarium metalowego - takie plyty jak Blessed Are the Sick czy Formulas Fatal to the Flesh maja mase zajebiscie innowacyjnych i oryginalnych patentow (ktorych nota bene chyba nikt nie jest w stanie podrobic). A to? Tu nic nie ma, tutaj sa chujowe bity ktore sluza za przykrywke dla jeszcze slabszych gitar i wokali. A te bardziej tradycyjne numery... pomine juz skandaliczne brzmienie perkusji, slaby wokal i - na tyle ile wychwycilem - buraczane teksty - te kompozycje sa w najlepszym razie do zaakceptowania jako wypelniacz na tle dotychczasowego poziomu ich plyt. Taki Blades for Baal ma momenty, ktore moznaby spokojnie umiescic na Covenant -ale w zadnym wypadku nie moga sie rownac z najlepszymi momentami tej plyty. Ot takie "Vengeance is mine" (choc ViM calosciowo jest znacznie lepszy niz cokolwiek z nowej plyty)/

Drone, w tym temacie jestes mistrzem w jednej z dwoch dziedzin - podpuszczania albo nadinterpretacji. Zgodzie sie natomiast, ze Radikult - poza tym "kill a cop", ktore nieustannie mnie bawi (ale mamy dzien dziecka, wiec uznajmy to za jakis plus) jest nawet fajny, rozrywkowy - ma energie i solidny rytm. No ale to naprawde za malo.

Nie moge tez odzalowac riffow z Too Extreme, ktore pod tym prostackim jebaniem w subwoofer i idiotycznym tekstem jakos sie tam przebijaja. Oj gdyby nie Vincent...
Ostatnio zmieniony 01-06-2011, 15:33 przez Riven, łącznie zmieniany 4 razy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

01-06-2011, 15:24

dla mnie I ma ten sam poziom co G. Dość niski.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

01-06-2011, 15:42

nie chcieli wierzyć w zwiastowanie katastrofy to mają.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 15:44

najpierw strasznie sie jaralem ze w ogole wychodzi nowa plyta - zanim jeszcze zaczely krazyc ploty o trackliscie
potem jak ujawnili, ze bedzie elektronika i bity, to tez sie ucieszylem - fajnie, maja jaja zeby zrobic cos innego, spoko
no ale ostatecznie efekt jest jaki jest.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

01-06-2011, 15:44

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAAHHAHAHAHAAHAHAHA
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
[V]

01-06-2011, 15:50

Dla mnie jest to album bardzo interesujacy,z kilkoma zaledwie irytujacymi akcentami,które tycza sie wokali oczywiscie. Jest duza moc,chwytliwosc rodem r n' b ,sa rzeczy które nigdy sie na plytach MA nie pojawialy,przynajmiej nie w takich ilosciach,ten zindustrializowany/mechaniczny wydzwiek niektórych utworów, bardzo mi robi . Generalnie rzecz biorac ,maja jaja zeby nagrac taka plyte po tylu latach,po tym poznajemy prawdziwych artystów,ze wciaz patrza do przodu,nie poddaja sie stagnacji i sa zwierzetami transgresywnymi.Wielki szacunek dla Treya i spólki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 15:53

maja jaja zeby wypiac sie na oczekujacych przez 8 lat fanow i wysrac kompletnie bezplciowe riffy przykryte zalosna elektronika rodem z jakiegos 3-ligowego badziewia. Cudownie. a wisnienka w torcie jest vincent ktory przez caly album spiewa tylko o tym jaki jest zajebisty :D. Ta plyta jest tak autentyczna jak jego aktualny kolor wlosow :D.
[V]

01-06-2011, 15:56

Riven pisze:maja jaja zeby wypiac sie na oczekujacych przez 8 lat fanow i wysrac kompletnie bezplciowe riffy przykryte zalosna elektronika rodem z jakiegos 3-ligowego badziewia. Cudownie. a wisnienka w torcie jest vincent ktory przez caly album spiewa tylko o tym jaki jest zajebisty :D. Ta plyta jest tak autentyczna jak jego aktualny kolor wlosow :D.

Puste pierdolenie.

23latek nie moze takiej plyty ogarnac wiec wybaczam ci;))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 15:58

WIEDZIALEM ze to napiszesz :lol:. a teraz - jesli w ogole jestes w stanie - odnies sie w konstruktywny sposob do tego co napisalem wczesniej. jesli jedyne co masz do zaoferowania to najnizszego sortu erystyka, to odrazu skonczymy polemike.

ja pierdole, no przeciez wy sie jaracie takim graniem, nie widzicie jakie to jest TANIE ? :D
Ostatnio zmieniony 01-06-2011, 15:58 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

01-06-2011, 15:58

A jaka jest wiekowa granica ogarniania ;)?

Bo się zastanawiam czy ogarniać czy puścić Męsona.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 15:59

Ty nie czekales na te plyte, nie jestes maniakiem Morbid Angel - pierdol to. oszczedz sobie gowna i pusc dobrego Mansona :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-06-2011, 15:59

tanie to by było jakby jebli kolejna padake jakim jest H, bo ich poprzedniego albumu szczerze nie znoszę...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 16:00

dla mnie duzo "tanszy" jest album na ktorym 90% riffow to wysrane z koniecznosci, bezplciowe mielenie przykryte slabiutkim bitem, niz album ktory sie po prostu mniej udal. zreszta do Heretic nie ma co porownywac, bo te plyty nie maja zupelnie nic wspolnego, i to nie wniesie nic do dyskusji o nowej.
Ostatnio zmieniony 01-06-2011, 16:02 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
est

01-06-2011, 16:01

Ale skrajne opinie hehe. Radikult to będzie hit roku, już powysyłałem sample ziomalom z osiedla, takim co to maja tatuaże w stylu "every cop is bastard", z informacją, że to numer o zabijaniu glin.;)
535

01-06-2011, 16:05

Szybka recenzja na podstawie...szybkich recenzji:

"Co z tego , że jedno koło jest zjebane, jak trzy są dobre!!!", tak też można powiedzieć za "klasykiem", a słabość nazwać awangardą i ucieczką do przodu - niech Wam będzie - chyba płyta roku?.

PS Już wiem - to się musi skończyć głosowaniem, no spece od sond i studentów , na start!
[V]

01-06-2011, 16:08

Riven pisze:WIEDZIALEM ze to napiszesz :lol:. a teraz - jesli w ogole jestes w stanie - odnies sie w konstruktywny sposob do tego co napisalem wczesniej. jesli jedyne co masz do zaoferowania to najnizszego sortu erystyka, to odrazu skonczymy polemike.

ja pierdole, no przeciez wy sie jaracie takim graniem, nie widzicie jakie to jest TANIE ? :D
nie moglem sie powstrzymac;)

nie to nie jest tanie,tani jest behemoth u tomasza lisa:))

jeszcze zmienisz zdanie w sprawie tej plyty,bo póki co otagowalos ja jako cos maksymalnie kiczowatego i trywialnego.nic bardziej mylnego.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2011, 16:10

Behemoth u tomasza lisa jest na tyle tani, ze obejrzalem jakies 30 sekund - wiec nie moge sie wypowiadac.
III bede katowal. W tej chwili prawdopodobienstwo zmiany stanowiska jest bliskie zeru, ale jak to spiewala gwiazda polskiej estrady lat 90...

Z niecierpliwoscia czekam na zdanie longinusa, ktory jest doskonale oblatany w rejonach industrial rocka .

tymczasem zapraszam do ankiety: viewtopic.php?f=13&t=10313
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

01-06-2011, 16:15

Zacznę niniejszą recenzję od pewnej tezy. Tezy, która być może wywoła oburzenie, być może kpiące uśmiechy, a może nawet wytoczy pianę na kilku true twarzach. A teza ta brzmi: Trey Azagthoth to geniusz. Pokażcie mi ilu jest muzyków, którzy mają taką lekkość w tworzeniu niebanalnych melodii, w budowaniu nastroju, w czerpaniu z różnych gałęzi szeroko pojętego rocka/metalu?
Illud Divinum Insanus spokojnie za parę lat będzie można postawić obok Into The Pandemonium, równie skutecznie odsiewającej pozerów dawnymi czasy...
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
ODPOWIEDZ