NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Nile
jaka limonka przeciez wy kurwa mowicie o LIMANOWEJ?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- rasowy masterfulowicz
JEŻELI NIE LUBISZ LASHED TO THE SLAVE STICK, TO WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE!Harlequin pisze: Nie zaprzeczę. Choc w tym konkretnym przypadku "Lashed To A Slave Stick" nie ma ani przepitolonych solówek, ani feelingu. Dla mnie to brzmi jak deathmetalowe Iron Maiden - bezsensowne napierdalanie galopady przez 5 minut.
Otwierający riff tnie jak żyleta i już po kilku sekundach wiadomo, że nie ma rady - trzeba napierdalać bania aż do końca numeru.
I AM MORBID
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Toc napisałem, że to koncertowy szlagier, ale jest relatywnie prosty w porównaniu do pozostałych kawałków płyty i zupełnie mi tam nie pasuje. Mnie takie granie nie rusza, zanudziłbym sie na śmierć.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To znaczy wolałbyś kolejny, przewidywalny do bólu, tendencyjny i schematyczny kawałek, oparty na tej samej skali i konstrukcji ? Zamiast czegoś innego dla tej stylistyki ? A zresztą, Twoja sprawa, nie będę się dłużej upierał.
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
- manieczki
panicz riven jak zwykle w formie
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
Bitches Brew to dopiero początek.Harlequin pisze:Widzisz Castor, bo takie studenciaki jak Riven tak mają - im wystarczy 3- i będą usatysfakcjonowani ;) zanim dojrzeją do "Bitches Brew" to zajedzie im jeszcze ze 10 lat jak nie więcej.
-
- rasowy masterfulowicz
Fajny numer, ale brakuje mu wyrazistosci Lashed... ktory zdecydowanie bardziej mi sie podoba. Szkoda, ze czworka Nile, nie przyjela sie dobrze i nastepna plyta to, chyba troche wymuszony, powrot do pseudo-egipskiego klimatu.Castor pisze:tak, Riven to dobry zawodnik, ale czasem brak mu nieco pokory;)
a ten utwór > < miażdży słabiutki "Lashed To A Slave Stick"
I AM MORBID
- Castor
- weteran forumowych bitew
A ja myślałem że temat Annihilation już zamknęliśmy i że teraz rozmawiamy ogólnie o Nile. Zresztą Sami żeście wyskoczyli z hasłem że "Lashed To A Slave Stick" to najlepszy kawałek tego zespołu ever, więc chciałem udowodnić że tak nie jest, wklejając jeden z lepszych kawałków z ich najsłabszej płyty.Kurt pisze:Świetnie Castor. Grunt, że rozmawiamy o Ithypallic. A nie, zaraz.... nie rozmawiamy.
Fajny to mało powiedziane;) Nie rozumiem tylko dlaczego uważasz że brak mu wyrazistości? No chyba, że faktycznie wolisz "kwadratowe" i do bólu oklepane riffy w "Lashed To A Slave Stick". Twoja sprawa;)Mort pisze:Fajny numer, ale brakuje mu wyrazistosci Lashed... ktory zdecydowanie bardziej mi sie podoba. Szkoda, ze czworka Nile, nie przyjela sie dobrze i nastepna plyta to, chyba troche wymuszony, powrot do pseudo-egipskiego klimatu.Castor pisze:tak, Riven to dobry zawodnik, ale czasem brak mu nieco pokory;)
a ten utwór > < miażdży słabiutki "Lashed To A Slave Stick"
PS. Obczaj sobie całą płytę.

- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Końcówka Ithypallic to jest wręcz idealny przykład, tego co dla mnie jest niepotrzebnym muleniem całości. Chociaż kawałek jest świetny, poza końcówką, rzecz jasna. Chociaż lepszy jest As He Creates So He Destroys.
The madness and the damage done.
-
- rasowy masterfulowicz
bo to taki numer, jaki Nile czesto serwuje od Black Seeds Of Vengeance, oczywiście nic do tego nie mam, wypracowali sobie styl charakterystyczny tylko dla nich, jak pisałem fajny jest i cała płyta też jest niezła.Castor pisze: Fajny to mało powiedziane;) Nie rozumiem tylko dlaczego uważasz że brak mu wyrazistości?
Jak to oklepane? Grali je kiedyś wcześniej a moze kto inny już je zagrał? Proszę o przykłady.No chyba, że faktycznie wolisz "kwadratowe" i do bólu oklepane riffy w "Lashed To A Slave Stick". Twoja sprawa;)
"Lashed..." duchem najbardziej przypomina to co grali na debiucie, ale nie ma mowy o "oklepaniu". Oklepanym przynajmniej w wydaniu Nile raczej nazwałbym kawałek który Ty zaproponowałeś.
Obczailem obydwie juz dawno. Ityphallic kupilem rok po premierze ale rzadko go slucham. Kiedy mam ochote na Nile siegam po debiut, trojke albo czworke.PS. Obczaj sobie całą płytę.
Ostatnio zmieniony 31-05-2011, 15:26 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt: