So_It_Is_Done pisze:Tragedia co się dzieje na tym forum. Za ciężki jest ten album na wasze radary?
"Annihilation" za ciężki? :D Widocznie, że nie słyszałeś "Black Seeds of Vengeance" ani "In Their Darkened Shrines" skoro "Annihilation" taki ciężki Ci się wydaje :P
Riven pisze:gdzie tam. chociaz jest tam ich najlepszy numer - lashed to the slave stick
LOL
Przecież to zwykły wypełniacz jest, zapchaj dziura nic więcej, to ma być ich najlepszy numer? Daj spokój.
Self pisze:Sprawdzaj, ostatnie wydawnictwo gniecie. Śmiałem wątpić w formę chłopaków, ale długo jeszcze po pierwszym przesłuchaniu mnie zęby bolały.
A z Annihilation nie jest tak, że to słaba płyta, w rzyciu. Po prostu są IMO lepsze w ich dyskografii. Jak wszyscy się licytują o najlepszy kawałek z płyty to chyba otwierający Cast Down the Heretic miażdży najbardziej - ten pojedynek solówek rozpierdala ściany, szkoda że na gigu w Progresji tych solówek prawie nie słyszałem.
Zgadzam się w 100%
Headcrab pisze:Problem z Annihilation of the Wicked jest taki że ta płyta jest następcą zajebistego In Their Darkened Shrines. Album dobry ale mnie rozczarował bo było mało egiptu w porównaniu do poprzednich płyt.
Coś w tym jest, ale żeby od razu rozczarował, może na samym początku miałem takie samo wrażenie, ale wraz z kolenjnym przesłuchaniem było coraz lepiej i dziś mogę stwierdzić, że to jest album bardzo dobry, no i fajnie się do niego wraca.
kregozmyk pisze:mad pisze:na dwójce najtrudniej ścierpieć mi te wszystkie interludia, intra i inne pierdoły.
A na trójce nie? Tam to dopiero przegięli pałkę;)
Dokładnie. Jeśli chodzi o ilość "Egiptu" na płytach Nile to jedynka i dwójka były wporzo, ale na trójce to faktycznie przegięli pałę, mam tu na myśli oczywiście drugą część płyty (bo pierwsza jest ok), gdzie każdy metalowy wykurw jest oddzielony zbyt długimi nikomu nie potrzebnymi i wybijającymi z rytmu przerywnikami, które bardziej irytują niż tworzą jakiś tam klimat. Bez nich płyta byłaby dużo lepsza. Na "Annihilation" Egiptu jakby mniej i może nawet lepiej, gdyby miała się powtórzyć sytuacja z "In Their Darkened Shrines".