PORTAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: PORTAL
A to cos z Lovecrafta jest? Tak myslałem, ale pewien nie byłem.
NIe czytałem. W mojej bibliotece na osiedlu nigdy nic nie mieli. Ostatnio chciałem kupić nawet, ale jak zobaczyłem że Necronomicon na allegro kosztuje 70 dych to sie popukałem w czoło i dałem sobie spokoj.
NIe czytałem. W mojej bibliotece na osiedlu nigdy nic nie mieli. Ostatnio chciałem kupić nawet, ale jak zobaczyłem że Necronomicon na allegro kosztuje 70 dych to sie popukałem w czoło i dałem sobie spokoj.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
70 dych? :D to faktycznie drogo
nie no, poszukaj gdzies, na bank mozna kupic taniej. oczywiscie polecam przede wszystkim oryginal. ladne bylo wydanie penguin books, wiekszosc klasycznych opowiadan + te najdluzsze. to mozna sprowadzic np przez empik, i jakies szczegolnie drogie to nie jest afair
nie no, poszukaj gdzies, na bank mozna kupic taniej. oczywiscie polecam przede wszystkim oryginal. ladne bylo wydanie penguin books, wiekszosc klasycznych opowiadan + te najdluzsze. to mozna sprowadzic np przez empik, i jakies szczegolnie drogie to nie jest afair
this is a land of wolves now
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
oddam swój egzemplarz za 50 zł. chętny?Alsvartr pisze: Ostatnio chciałem kupić nawet, ale jak zobaczyłem że Necronomicon na allegro kosztuje 70 dych to sie popukałem w czoło i dałem sobie spokoj.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
http://allegro.pl/the-necronomicon-love ... 70341.htmlRiven pisze:70 dych? :D to faktycznie drogo
nie no, poszukaj gdzies, na bank mozna kupic taniej. oczywiscie polecam przede wszystkim oryginal.
No oczywiście tylko angielski oryginał wchodzi w grę. Zbiorów po polsku widziałem mase w różniastych empikach, ale wolę inglisz werszyn.
@Bonny: dzięki za propozycję, ale narazie nie, chcę skorzystac z mysticowej promocji i przytulić ze dwa cdki.
I koniec offtopa, niech Ci co rozumieja muzykę Portal wpisują miasta!
Ostatnio zmieniony 16-05-2011, 21:41 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
prawdziwy polak i katolik unika obcego elementu napływowego i dlatego czyta tylko po polsku, również literaturę wroga by poznać jego wiarę
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Kaszub pisze:Jeśli Twoje dziecko chce mieć pluszową ośmiornię albo na jego półce stoi książka pt. "Nerkokomikon" WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE.
fatalnie, mam jedno i drugie + krewetki w zamrażalniku dla żółwia ^;,;^
-
- rozkręca się
Moje nie chce, tylko ma i mówi na nią 'Ktuju' :D.Kaszub pisze:Jeśli Twoje dziecko chce mieć pluszową ośmiornię
W temacie Portal już chyba napisano tu wszystko - zajebisty, lovecraftowski, bagienny death (?) metal z dusznym darkambientalnym klimatem. No i te zegary na głowach - masakra!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Po co ci zamrażalnik dla żółwia, sadysto?Nikczemny_Żmij pisze: fatalnie, mam jedno i drugie + krewetki w zamrażalniku dla żółwia ^;,;^
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- weteran forumowych bitew
Badam sobie z ciekawości od wczoraj "Seepię".
Mocne, kurde. Na pierwszy rzut uchem - koszmarna, niesłuchalna, pozbawiona ładu i składu chaotyczna napierdalanina, ale właśnie to stanowi o uroku tej muzyki. Chaos, kompletny amorfizm, wariujący licznik Geigera, wszystko szumi, buczy, rzęzi, zupełnie jakby się z głośników wylewało błoto przemieszane z gwoździami, larwami, zdechłymi szczurami i zmutowaną skrzydlatą ośmiornicą. Brak jasnej struktury sprawia, że przypomina to wszystko jakiś napromieniowany dźwiękowy szlam, z którego tu i tam wyłaniają się całkiem fajne, a momentami nawet wcale chwytliwe motywy (zakorzenione, zdaje się, na gruncie Immolation i Incantation, ale to luźne skojarzenia, musze sie przez to jeszcze przebić dokładnie, a to może być czasochłonne)), aczkolwiek nie jest to muzyka łatwa w odbiorze, raczej wprost przeciwnie. Wciąga jak bagno, w co cięzko mi było uwierzyć przed rozpoczęciem sesji z kangurami.
A tak w skrócie, to jestem kupiony.
Mocne, kurde. Na pierwszy rzut uchem - koszmarna, niesłuchalna, pozbawiona ładu i składu chaotyczna napierdalanina, ale właśnie to stanowi o uroku tej muzyki. Chaos, kompletny amorfizm, wariujący licznik Geigera, wszystko szumi, buczy, rzęzi, zupełnie jakby się z głośników wylewało błoto przemieszane z gwoździami, larwami, zdechłymi szczurami i zmutowaną skrzydlatą ośmiornicą. Brak jasnej struktury sprawia, że przypomina to wszystko jakiś napromieniowany dźwiękowy szlam, z którego tu i tam wyłaniają się całkiem fajne, a momentami nawet wcale chwytliwe motywy (zakorzenione, zdaje się, na gruncie Immolation i Incantation, ale to luźne skojarzenia, musze sie przez to jeszcze przebić dokładnie, a to może być czasochłonne)), aczkolwiek nie jest to muzyka łatwa w odbiorze, raczej wprost przeciwnie. Wciąga jak bagno, w co cięzko mi było uwierzyć przed rozpoczęciem sesji z kangurami.
A tak w skrócie, to jestem kupiony.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Grindead
- postuje jak opętany!
No, to juz masz prosta droge do Impetuous Ritual. :)
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Xapapote
portal to kapela w w której wszystko jest na miejscu. wyjątkowo spójny koncept artystyczny.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
też tak sądzę. w tej muzyce nic nie dzieje się przypadkowo
- Xapapote
i co najważniejsze - nie sączy się z niej jad melodii.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
TAK. ten zespół jest dowodem na to, że melodia nie zabija muzyki, ale jak włączę np. jakiś szwedzki pomiot, to nie chcę mi się dłużej żyć... no ale gdzie Rzym, a gdzie Krym.
-
Też się obada. Niby coś tam słyszałem, jakies urywki, ale nie chwyciło. Trzeba będzie zrobić jeszcze raz podejście.Grindead pisze:No, to juz masz prosta droge do Impetuous Ritual. :)
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
koniecznie. tak samo wciągające i duszące bagno!
- Góral
- w mackach Zła
Tyle stron, a nikt nie wspomniał o klipie, który wyszedł w zeszłym roku(oficjalny).
Zajebisty, bardzo pasuje do muzyki.
Zajebisty, bardzo pasuje do muzyki.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
eee, był wspominany chyba. a na pewno durch oglądany.