Show your desktop!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Show your desktop!
a czy Ty widzisz co ja napisalem? bo nic takiego nie zasugerowalem. przeczytaj sobie tego posta jeszcze raz, powoli :)
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Napisałeś:
Mac wbrew pozorom może być równie elastyczny ;)Riven pisze:antyteza elastycznosci jaka daje linux.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
w porownaniu z tym co sobie mozesz poustawiac (a o tym jak wnioskuje pisal Wodz) jak zainstalujesz pierwsza lepsza dystrybucje linuxa to watpie zeby mozna go bylo okreslic taki mianem. windows 7 nie jest elastyczny w tym sensie ale: 90% softu na nim dziala :) a reszta to juz kwestia gustu
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
E tam, poszukaj sobie co można z MacOSem zrobić ;)
Give birth to something dead
- Riven
- Kontakt:
wklej mi jakis link to sobie przeczytam.
ja nie lubie apple ze wzgledu na idiotyczna (choc oczywiscie nie w sensie skutecznosci) polityke i robienie w chuja na kasie - a system jak system. ich najwieksza zasluga jest przecieranie szlakow - ostatnio iphone i ipad. same w sobie na obecnym etapie nie oferuja juz nic wyjatkowego, ale otworzyly pewna furtke. i dzieki temu mozna sobie kupic zajebiste hatece czy inne samsungi ;)
ja nie lubie apple ze wzgledu na idiotyczna (choc oczywiscie nie w sensie skutecznosci) polityke i robienie w chuja na kasie - a system jak system. ich najwieksza zasluga jest przecieranie szlakow - ostatnio iphone i ipad. same w sobie na obecnym etapie nie oferuja juz nic wyjatkowego, ale otworzyly pewna furtke. i dzieki temu mozna sobie kupic zajebiste hatece czy inne samsungi ;)
- 29a
- zaczyna szaleć
ubuntu to mul. testowalem rownolegle F14 i ubuntu 10.10 i niestety ubuntu ma dziwne lagi w interfejsie. Sam uzywam F14 na 3 komputerach i sobie chwale. Stabilna mocno, duzo testowych rozwiazan (w f15 w koncu to gnome-shell) ale na prawde dopracowane distro.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: Nie jest ten Gnome 3 idealny, ale niegłupie jest kilka rozwiązań. Podziałam jeszcze trochę, może wrócę do zwykłego (bez gnome-shell), może nie. Drażni mnie fakt, iż obcięli większość możliwości konfiguracji powłoki. Albo trzeba grzebać, albo czekać aż wprowadzą oficjalnie możliwość zmiany pewnych ustawień. Jest zadziwiająco dobrze jednak, w porównaniu z takim Unity na nowym Ubuntu. Olałem Ubuntu, przesiadłem się na OpenSuse, ale możliwe, że jutro postawię nową Fedorę (bo podobno jutro stabilna ma wyjść).
@Morph: mozna wszystko - ale to kosztuje ;)
http://imgur.com/a/Cgd6O
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Mol
- zahartowany metalizator
- panthyme
- w mackach Zła
Syf jak u mnie i tapeta jak u mnie, przynajmniej na lapku.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- white_pony
- weteran forumowych bitew
wczoraj kupilem sobie netbuczka toshiby z winda 7 starter ed. czujecie klimat ze w tym gownie tak bazowo nie da sie zmienic tapety :D? na szczescie, jest programik ktory zalatwia sprawe i juz z pulpitu ciesza mi oko posladki kate moss. polecam, netbook to urocza zabaweczka.
do not make equal what is unequal
- Riven
- Kontakt:
no. to jeszcze sobie zmien theme z tego oblesnego niebieskiego na taki : http://cryer.deviantart.com/art/Windows ... -166606584
w paczce wszystko co potrzeba zeby ustawic. wyglada git.
btw, warto przyzwyczaic sie do tych nowych skrotow klawiszowych w win7 jak sie siedzi na laptopie (czyli de facto bez myszki), glownie win+numerek do wybierania programow. zajebista sprawa i dobry powod zeby olac jakies tam docki na rzecz taskbara ;). w ogole wbrew obiegowym opiniom, na netbooku: win 7 >>>>> win xp
btw, warto przyzwyczaic sie do tych nowych skrotow klawiszowych w win7 jak sie siedzi na laptopie (czyli de facto bez myszki), glownie win+numerek do wybierania programow. zajebista sprawa i dobry powod zeby olac jakies tam docki na rzecz taskbara ;). w ogole wbrew obiegowym opiniom, na netbooku: win 7 >>>>> win xp
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
No nie wiem...Kumpel ma HaPeka i po 15 minutach używania myślałem, że rzucę tym gównem o ścianę ;) Strasznie mało ergonomiczny sprzęt. Już wolę telefon z androidem ;)white_pony pisze:polecam, netbook to urocza zabaweczka.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Kontakt:
lol... to sa sprzety tak roznorodne jesli chodzi o jakos wykonania, ze rownie dobrze moglbys napisac, ze jak kiedys wlaczyles sobie plyte cd, to miales ja ochote wyjebac za okno - wiec plyty cd sa chujowe ;) (co z tego ze to akurat byla plyta children of bodom :))
male asusy sa zajebiste, a taki 1201ha (moje aktualne marzenie) pod wzgledem jakosci wykonania nie odbiega standardom high-endowych laptopow, a i wydajnosc oferuje swietna. co w polaczeniu z rozmiarem i wytrzymaloscia baterii daje zajebisty efekt.
na moim 1101 klawiatura jest zajebista i odpala filmy w 1080 - wiec nie ma co przesadzac. inna sprawa ze widzialem tez netbooki skrajnie chujowe - ale czy tak nie jest ze wszystkim? wez sobie jakiegos przypadkowego "smartfona" z nizszej polki -zatesknisz za nokia 3310
male asusy sa zajebiste, a taki 1201ha (moje aktualne marzenie) pod wzgledem jakosci wykonania nie odbiega standardom high-endowych laptopow, a i wydajnosc oferuje swietna. co w polaczeniu z rozmiarem i wytrzymaloscia baterii daje zajebisty efekt.
na moim 1101 klawiatura jest zajebista i odpala filmy w 1080 - wiec nie ma co przesadzac. inna sprawa ze widzialem tez netbooki skrajnie chujowe - ale czy tak nie jest ze wszystkim? wez sobie jakiegos przypadkowego "smartfona" z nizszej polki -zatesknisz za nokia 3310
Ostatnio zmieniony 24-05-2011, 12:25 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- white_pony
dzieki ! na maksa tego szukalem.Riven pisze:no. to jeszcze sobie zmien theme z tego oblesnego niebieskiego na taki : http://cryer.deviantart.com/art/Windows ... -166606584
- white_pony
nie mialem nigdy lapka, kupilem toshibe mini nb 500 i jak narazie jestem bardzo zadowolony. do takich prostych rzeczy - mistrz.
- Scaarph
a ja nie mam stacjonarnego :) to mój trzeci lap i w sumie w ogóle nie czuję potrzeby posiadania regularnego blaszaka. ani też netbooka - nie wątpię, że to są urządzenia fajne do tego, do czego je zaprojektowano - czyli do przeglądania sieci gdzieś na boku i pasjansa ewentualnie, ale filmy (oba - więcej na dysk nie wejdzie :D ) w 1080p na wyświetlaczyku siedmiocalowym mnie nie bawią :)
- white_pony
dzis ogladalem game of thrones na netbooku, mam 10 cali wyswietlacza i zupelnie przyzwoicie sie ogladalo. 250hdd to ponad 2 razy wiecej niz mam na stacjonarce ;)
- Riven
- Kontakt:
zadne 7 cali tylko 11'6, poza tym to 1080p to bylo tylko po to zeby pokazac ze jest calkiem wydajny. natomiast filmy w divx oglada sie juz zupelnie wygodnie. i jasne, ze w domu nie, ale np. w pociagu/w samolocie? rewelacja. czesto jezdze miedzy miastami i taki lekki komputer to swietne rozwiazanie, zamiast targac jakies wielkie bydle. nie mowiac o tym, ze cholernie przydaje sie na uczelni. generalnie takie specsy jak ma ten asus wystarczaja zeby przegladanie netu/pisanie dokumentow nie odbiegalo pod wzgledem komfortu od normalnego laptopa/desktopuScaarph pisze:a ja nie mam stacjonarnego :) to mój trzeci lap i w sumie w ogóle nie czuję potrzeby posiadania regularnego blaszaka. ani też netbooka - nie wątpię, że to są urządzenia fajne do tego, do czego je zaprojektowano - czyli do przeglądania sieci gdzieś na boku i pasjansa ewentualnie, ale filmy (oba - więcej na dysk nie wejdzie :D ) w 1080p na wyświetlaczyku siedmiocalowym mnie nie bawią :)
imo w domu desktop pc>>>>> duzy laptop (osobna klawiatura, wiekszy ekran etc.)
w podrozy porzadny netbook >>> normalny laptop (bateria, mobilnosc, waga)
edit: widze, ze jestes albo swietnie zorientowany, albo masz filmy w hd bez kompresji, ale na 250 gb cos tam sie miesci generalnie :).
- white_pony
troche sie sram zmienic ta kompozycje, ze sie zjebie :D
z reszta filmow nie opyla sie magazynowac. ogladam-wypierdalam. rzadko chce mi sie wrocic, a jak mi sie zachce to co za problem styrac przy laczu 8mb? raz dwa mam na kompie.
z reszta filmow nie opyla sie magazynowac. ogladam-wypierdalam. rzadko chce mi sie wrocic, a jak mi sie zachce to co za problem styrac przy laczu 8mb? raz dwa mam na kompie.
- Mol
nie pekaj, zmieniaj, ja wlasnie zmienilem, a teraz oczy musza sie troche przyzwyczaic :)
Mol pisze:kurwa, jaki syf ;)Maleficio pisze:
Mam tę samą tapetę i podobny syf hehe.