MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

Re: MORBID ANGEL

22-05-2011, 01:49

O Origin też mi wiadomo i czekam co tam wyplują. Stałem się ostatnio ich fanem, a niestety nie znałem ich twórczości i moja strata, bo nie wiem jak mogłem to pominąć. Wynagrodzili mi z nawiązką trupa którym jest Cryptopsy i po genialnym "Whisper supremacy" nic nie ma.
Dla Morbidów zagrożeniem nie będą, bo tam poziom skomplikowania i "szukania" w muzyce przekracza wszelkie normy, he he.

Jeśli chodzi zaś ogólnie o śmierć metal to cały czas coś się ukazuje co poważnie i z powodzeniem niszczy ośrodki słuchowe. Czy to odgrzewane kotlety Asphyx, nowe wymioty Sinister czy nowe cuda Bloodbath czy Hail Of Bullets i tak dalej, dalej, dalej, co prowadzi do sytuacji, że nie trzeba ciąć się, bo Morbid Angel nie nagrał nic.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

22-05-2011, 01:56

Edinazzu pisze:Nie rozumiem tych porównań między HATE ETENAL, a MORBID ANGEL. Ja bardzo lubię technikę Rutana, jego albumy nagrane z MA i te z RIPPING CORPSE. Ba, nawet pierwszy album HE był w miarę znośny (najlepszy moim zdaniem z dorobku HE), ale porównywanie HE z MA to tak jak porównywanie zdolnego rzemieślnika (będącego w życiowej formie) z artystą (będącym w kryzysie artystycznym). Reasumując wolę "Heretic" bardziej niż "King of all kings"!
Ja sobie po cichu porównuję i wychodzi trochę lepiej na korzyść Hate Eternal. Wszak tworzył dla Morbidów i grał z nimi w szczytowej formie, a teraz tworzy z powodzeniem. Czy muza Hate Eternal to dobra rzemieślnicza praca to nie wiem. Ważne co wywołuje u słuchacza. Nie lubię rozkładać muzyki na czynniki pierwsze. Artyzm i wizjonerstwo agresji, brutalności i ekstremy na "King of all kings" powinno być wyznacznikiem dla wielu kapel co grają ekstremalny death metal.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

22-05-2011, 02:04

"King of all kings" to dla mnie straszny monotonny <ziew>, taki Darkfuneraldeathmetalu. Kawałki zlewające się w jedną całość. Rzekłbym zawód po obiecującym debiucie, który dosyć mocno katowałem. Potem było niby lepiej, ale i tak bardziej cenię Rutana kiedy był "pierwszym po bogu" w MORBID ANGEL niż pierwszym w HATE ETERNAL.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Mort
rasowy masterfulowicz

22-05-2011, 08:57

Edinazzu pisze:Reasumując: wolę "Heretic" bardziej niż "King of all kings".
Wolę "Heretic", ale "King of All Kings" jest znakomity. Ścisła czołówka najbardziej intensywnych płyt jakie znam. Jest mniej chwytliwy i trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale wynagradza to takimi majstersztykami jak "Powers that be" czy "Beyond redemption".
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-05-2011, 14:55

dostałem właśnie info, ze szafka została wysłana!!!
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 18:47

Maleficio pisze:dostałem właśnie info, ze szafka została wysłana!!!
jak dojdzie wiesz co masz zrobić? spisz dokładnie tracklistę!
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2011, 19:09

hehe, ktoś oglądał?

Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

23-05-2011, 19:17

Oooooo właśnie, pamiętam że trafiłem na to w tv laaaaaaaata temu i nie miałem pojęcia jak się film nazywa \m/
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

Re:

23-05-2011, 19:21

Skaut pisze:hehe, ktoś oglądał?

dla mnie too extreme!
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Modeus
rozkręca się

24-05-2011, 08:13

FENIKS pisze:O Origin też mi wiadomo i czekam co tam wyplują. Stałem się ostatnio ich fanem, a niestety nie znałem ich twórczości i moja strata, bo nie wiem jak mogłem to pominąć. Wynagrodzili mi z nawiązką trupa którym jest Cryptopsy i po genialnym "Whisper supremacy" nic nie ma.
Dla Morbidów zagrożeniem nie będą, bo tam poziom skomplikowania i "szukania" w muzyce przekracza wszelkie normy, he he.
Zgodzę się z Tobą, że Origin ze swoim nowym albumem nie będzie zagrożeniem dla MA - nie zdąży, gdyż to będzie knockout po pierwszym ciosie:))). Na deskach oczywiście MA:))).
Smutne, że piszę tak o zespole, którego pierwsze płyty uważam za najlepsze rzeczy, jakie wypluł z siebie death metal, ale co zrobić - konkurencja rośnie w siłę, MA słabnie z płyty na płytę...

A co do poziomu skomplikowania - najprostszy kawałek Origin jest bardziej pojechany od najbardziej zakręconych numerów MA:).
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

24-05-2011, 08:15

co z tego, ze jest skomplikowany? to o niczym nie swiadczy.
Obrazek

Obrazek
Modeus
rozkręca się

24-05-2011, 08:20

Mol pisze:co z tego, ze jest skomplikowany? to o niczym nie swiadczy.
Ale ja piszę o tym wyłącznie w kontekście tego, co kolega wyżej napisał:).
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-05-2011, 08:28

Ale to jest kompletnie inny rodzaj skomplikowania w obu tych zespołach, przecież. Jak Ty chcesz porównywać sięganie do zupełnie innych od metalowej stylistyk do samego "utrudnienia" muzyki, ciągle jednak metalowej ?
The madness and the damage done.
Modeus
rozkręca się

24-05-2011, 08:46

Kurt pisze:Ale to jest kompletnie inny rodzaj skomplikowania w obu tych zespołach, przecież. Jak Ty chcesz porównywać sięganie do zupełnie innych od metalowej stylistyk do samego "utrudnienia" muzyki, ciągle jednak metalowej?
Zakładam, że kolega (do którego wypowiedzi się ustosunkowałem) miał na myśli - pisząc o stopniu skomplikowania - kwestie natury "techniczno-kompozycyjnie-aranżacyjnej":))). No bo chyba nie jest "komplikowaniem" muzyki wrzucenie tu i ówdzie badziewnych wstawek, które kariery nawet na sobie podobnym gruncie muzycznym raczej by nie zrobiły:))).
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-05-2011, 09:24

Mol pisze:co z tego, ze jest skomplikowany? to o niczym nie swiadczy.
Too complicated?
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

25-05-2011, 01:34

pisałem oczywiście o poziomie technicznym i skomplikowaniu kompozycji utworów. Cudnie łoją chłopy. To jest kapela na miarę cryptopsy czy polskiego yattering. Czy tu i ówdzie zapomnianym internal bleeding. Jest to też inne rozpatrywanie bo muzyka mocno różniąca się od tego co tworzy morbid andrzej. Niby death metal ekstremalny a jednak inny. Techniczne wygibasy w takiej formie dają inne upojenie. Jak zjarac zioło, zrobić się wódka albo upić nalewką :)
Czy jakas płyta będzie lepsza czy gorsza czas z weryfikuje ile razy będzie się krecić w odtwarzaczu :)
Myślę że obie płyty będa świetne.
Moim faworkiem są Hate eternal i vomitory :) poczekamy zobaczymy.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

25-05-2011, 22:39

"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-05-2011, 22:51

nie moge sie doczekac tej plyty. ale na tym etapie juz tylko dlatego, ze chce upewnic sie, ze mialem racje ;)) ta recenzja w 100% oddaje moje obawy co do nowego Morbid Angel

P.S. Podobno jest tracklista, prawda to?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

25-05-2011, 22:54

poswiecilem kilka minut na przeczytanie tego i - jesli nie pisaly tego gluche zjeby w rozowych rajtuzach z lajkry - zapowiada sie KOSZMARNIE ZLE :((((((
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-05-2011, 22:55

nie mam glowy na kolejne nowosci... i tak musze jeszcze uporac sie z Pest Nuar :)
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ