Potwierdzam, kto jak kto ale raf w kwesti ciezkiego grania (i nie tylko) takiego drona moze orac w ktora strone zechce hehetwoja_stara_trotzky pisze:akurat kolega Raf mógłby cię z palcem w dupie (przepraszam za dosłowność) pozaginać w kwestii znajomości WIELU płytek ;)Drone pisze:Kolego Raf, chciałbym poznać twoje zdanie na temat kilku płyt.
PENTAGRAM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PENTAGRAM
woodpecker from space
- Adrian696
- zahartowany metalizator
poczekaj, jeszcze nie bylo pseudonaukowego bełkotu o obiektywnych wartosciach zawartych na płycie Pentasa :DBezdech pisze:Ten temat jest jak piosenka, która się nie kończy.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Ale on poznał "Kill'em All" w roku wydania.Triceratops pisze:Potwierdzam, kto jak kto ale raf w kwesti ciezkiego grania (i nie tylko) takiego drona moze orac w ktora strone zechce hehe
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Bezdech
Czekam na "refren" ;)Adrian696 pisze:poczekaj, jeszcze nie bylo pseudonaukowego bełkotu o obiektywnych wartosciach zawartych na płycie Pentasa :DBezdech pisze:Ten temat jest jak piosenka, która się nie kończy.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Adrian696
kto?? BieDroń czy Raf??Xapapote pisze: no ale on poznał "Kill'em All" w roku wydania.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- koreaniec
- w mackach Zła
tracklistę miał nawet rok wcześniejXapapote pisze:Ale on poznał "Kill'em All" w roku wydania.Triceratops pisze:Potwierdzam, kto jak kto ale raf w kwesti ciezkiego grania (i nie tylko) takiego drona moze orac w ktora strone zechce hehe
Lefthandpathyoga
- Deathless King
a to przepraszam, Death Magnetic to rewelacyjny mix purplowskiego hard rocka i nowoczesnego thrashu zagrany przez wybitnych instrumentalistów przy rewelacyjnej oprawie brzmieniowej (tak piszę na wszelki wypadek bo nie sprecyzowano w czyjej dupie ma być ten palec).
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Xapapote
Ale to może dostrzec jedynie ktoś, kto każdą płytę Metalliki poznawał w roku wydania.
- Deathless King
Ja sie w roku wydanie Kilemol urodzilem, wiec mozna powiedziec ze zwiazalem swe zycie z Metallica !
- Xapapote
No widzisz, a Raf w tym czasie zaciągał się schabowym przy dźwiękach "Hit the lights".
- Deathless King
No kurcze, to poczekam jeszcze z 20 lat i poslucham DM, moze bede juz na tyle gluchy ze mi sie spodoba ;)
- longinus696
A może jeszcze inaczej. Obie opcje mają rację bytu, przy czym wszystko zależy do procesu ukulturowienia, jakiemu został poddany odbiorca - co wkładano mu do głowy przez całe życie (od narodzin do momentu spotkania z tym dziełem i później też), jakie inne dzieła poznał oraz jaka była reakcja jego otoczenia na te dzieła (i czy ulegał wpływom innych osób, a może wręcz odwrotnie).IRONMIL pisze:płyta jest genialna - problem tkwi w tym, że to ty ją tak "fajnie" interpretujesz :) Pytanie - czy dzieło determinuje reakcję odbiorcy, czy odbiorca nadaje sens dziełu? Longinus? :)BadBlood pisze: ostatnią lekcję w-f miałem prawie 20 lat temu, fanem Pentagram jestem w sumie tyle samo czasu, ostatnio na koncercie przez 2 godziny stałem z roześmianą mordą, ale sorry, o ile nowa płyta jest fajna, tak... po prostu jest fajna.
Innymi słowy: reakcja na formy (kształty, barwy, dźwięki) jest częściowo biologiczna, częściowo uwarunkowana kulturowo. Na tej samej zasadzie nadawanie sensu dziełu wynika z wielu różnych doświadczeń życiowych (prywatnych) oraz zależy od potencjału intelektualnego odbiorcy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- w mackach Zła
Z tym palcem w dupie to wcale nie jest taka jednoznaczna sprawa. Gdy lekarz bada kogoś per rectum (przez odbyt) to śmiało można powiedzieć, że jeden i drugi ma palec w dupie aczkolwiek to nie to samo.Deathless King pisze:a to przepraszam, Death Magnetic to rewelacyjny mix purplowskiego hard rocka i nowoczesnego thrashu zagrany przez wybitnych instrumentalistów przy rewelacyjnej oprawie brzmieniowej (tak piszę na wszelki wypadek bo nie sprecyzowano w czyjej dupie ma być ten palec).
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Trochę nadinterpretujesz, bo z tego zestawu za gówno mam tylko LIK.Drone pisze:Ale ja nie chciałem go "zaginać", chciałem tylko, żeby wypowiedział się na temat kilku powszechnie znanych płyt. Masz jakąś fiksację na punkcie zaginania, rywalizacji, przodownictwa - do pewnego momentu, gdy to kontrolowałeś, to było pożyteczne, ale teraz więcej z tego szkód vide IMPETUOS RITUAL (chujowe), PORTAL (nie łapiesz), IGNIVOMOUS (słabe, nie warte kupna), LIK (amatorskie), PENTAGRAM (stara baba). ;)
- twoja_stara_trotzky
np. nowe płyty Mitochondrion czy Gallhammer masz na myśli? ;)
- twoja_stara_trotzky
o czym ty mówisz?
- twoja_stara_trotzky
nie słuchałem.
- twoja_stara_trotzky
skoro tak twierdzisz, to mi się z automatu włącza funkcja "nie słuchać" ;)
przykro mi ;)
przykro mi ;)
- twoja_stara_trotzky
nie lubię mainstreamu. dlatego mnie np. tak bardzo irytuje miałkie mainstreamowe ostatnie DsO.
- twoja_stara_trotzky
Co jest bardziej mainstreamowe: ostatnie DsO czy Repuked? Bo chyba ty nie wiesz, o czym mówisz w ogóle.
Ba, co jest bardziej mainstreamowe: Trap Them czy ostatni Pentagram? ;)
No proszę cię...
Ba, co jest bardziej mainstreamowe: Trap Them czy ostatni Pentagram? ;)
No proszę cię...