MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: MORBID ANGEL
Można nie lubić Voivod. Można nie słuchać Voivod. Żeby uważać Voivod za kupę łajna to trzeba być głuchym zjebem.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Headcrab
- Kontakt:
Jestem pod wrażeniem, fajnie że MA poszło pod prąd i nie nagrali typowego albumu death metalowego. Myślę że będzie to równie kontrowersyjne wydawnictwo jak Grand Declaration of War od Mayhem.koreaniec pisze:Płyta wyciekła i jest na yt:
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Deathless King
Nie sądze... Mayhem zagrało coś zupełnie świeżego, do czego porównałbyś Grand... w momencie gdy wyszło? Riffy, partie perkusji, aranże numerów - ok, było to pójście pod prąd, lecz jednocześnie zrobili coś nowego. Po tych samplach z kolei słyszę MA raz grające jak MA z Domination, raz jak Rammstein a raz jak AC/DC. Z ostateczna ocena poczekam aż usłyszę płytę, ale już teraz mi się wydaje, że to nie ten poziom wizjonerstwa co Grand... Że to wogóle żadne wizjonerstwo.
- FENIKS
- w mackach Zła
Jestem pewnie głuchy :) ale dla mnie słuchającego ekstremalnej muzy nic ten zespół nie znaczy i nie ma kompletnie znaczenia czy lubię go bądź nie. Po prostu on jest żadny dla mnie przez co takie zespoły mają takie miano.Deathless King pisze:Można nie lubić Voivod. Można nie słuchać Voivod. Żeby uważać Voivod za kupę łajna to trzeba być głuchym zjebem.
- Headcrab
- Kontakt:
Odebrałeś moją wypowiedź zbyt poważnie. Mój post nie dotyczył sampli z amazona, tylko tego co usłyszałem na youtube pod tym linkiem. ;)Deathless King pisze:Nie sądze... Mayhem zagrało coś zupełnie świeżego, do czego porównałbyś Grand... w momencie gdy wyszło? Riffy, partie perkusji, aranże numerów - ok, było to pójście pod prąd, lecz jednocześnie zrobili coś nowego. Po tych samplach z kolei słyszę MA raz grające jak MA z Domination, raz jak Rammstein a raz jak AC/DC. Z ostateczna ocena poczekam aż usłyszę płytę, ale już teraz mi się wydaje, że to nie ten poziom wizjonerstwa co Grand... Że to wogóle żadne wizjonerstwo.
koreaniec pisze:Płyta wyciekła i jest na yt:
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Deathless King
Ten zespół jest ŻADNY? Ok, nie mam więcej pytań. Jak coś może być żadne? (pytanie retoryczne, błagam nie odpowiadaj).FENIKS pisze:Jestem pewnie głuchy :) ale dla mnie słuchającego ekstremalnej muzy nic ten zespół nie znaczy i nie ma kompletnie znaczenia czy lubię go bądź nie. Po prostu on jest żadny dla mnie przez co takie zespoły mają takie miano.Deathless King pisze:Można nie lubić Voivod. Można nie słuchać Voivod. Żeby uważać Voivod za kupę łajna to trzeba być głuchym zjebem.
Ja wiem, ale już kilka razy padały podobne porównania i chciałem jasno zaprotestować i wyrazić moje stanowisko, gdyż ono jest moje.Headcrab pisze:Odebrałeś moją wypowiedź zbyt poważnie. Mój post nie dotyczył sampli z amazona, tylko tego co usłyszałem na youtube pod tym linkiem. ;)koreaniec pisze:Płyta wyciekła i jest na yt:
- FENIKS
- w mackach Zła
ja bym chciał żeby to był Morbid angel . Nie chce żadnego wizjonerstwa odważnych albumów. Wystarczy mi by poszli swoją droga i nie obraziłbym się gdyby tam było coś z domination lub innych dobrych ich albumów.
- Deathless King
ale przeciez jest co nieco z domination (chyba najslabszej plyty IMO)
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
:( to jesteś bardzo złym i niedobrym imem bo to fajowa płyta :(
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Deathless King
-
- mistrz forumowej ceremonii
WE MUST DOMINATE!!!!!!
zajebisty album. ale widze,ze ktos wam robi kogel mogel w glówkach i zaraz posypia sie inwektywy pod adresem tej plyty.
zajebisty album. ale widze,ze ktos wam robi kogel mogel w glówkach i zaraz posypia sie inwektywy pod adresem tej plyty.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Inwektywy inwektywami, zaraz rozpoczną się wykresy i układanie literek w jedyną i słuszną kolejność.
Domination nie jest złe, ale nagrali już lepsze albumy.
Domination nie jest złe, ale nagrali już lepsze albumy.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
Jeśli o okładki chodzi to ta jest akurat najsłabsza. Sorry, nowa jest najsłabsza, ta jest zaraz za nią.
- twoja_stara_trotzky
Domination jest świetne.
w ogóle WSZYSTKO do F włącznie jest świetne.
w ogóle WSZYSTKO do F włącznie jest świetne.
-
No. A juz sie balem, ze bedzie dzieciakom sral w glowach. ;)))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Oczywista oczywistość, chyba tylko Riven ma watpliwosci w tym temacie. ;)twoja_stara_trotzky pisze:Domination jest świetne.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Deathless King
Zeby byla jasnosc - zgadzam sie ze Domination to dobra plyta, wszystko do G jest swietne, ale w porownaniu do reszty ta jest jakas taka zbyt przebojowa - najszybciej wchodzi ale i najszybciej wychodzi. Wykresow robic nie bede, ale moim zdaniem najslabsza z plyt vincentowych - co nie znaczy ze zla.[V] pisze:WE MUST DOMINATE!!!!!!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Co do pierwszej części 100% racji, co do drugiej to już nie bardzo. Może wynika to z tego, że to był pierwszy MA jaki poznałem, ale do tej pory po niesłuchaniu tej płyty przez dłuższy czas, obudzony w środku nocy będę w stanie zanucić riff z "Where the Slime Lives", "Nothing But Fear" czy "This Means War".Deathless King pisze:najszybciej wchodzi ale i najszybciej wychodzi.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran