MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: MORBID ANGEL

30-04-2011, 12:31

Deathless King pisze:Dla mnie teksty Tuckera na Gateways... byly zdecydowanie zajebiste i takimi chcialbym Morbidow widziec... Mocne, majestatyczne napierdalanie dla The Ancient One. Vincent to klown.
no, no. nie inaczej
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-04-2011, 13:51

Hehe, niedawno było "Vincent, wróć !" a po przesłuchaniu nowej płyty może być "Vincent, wypierdalaj !" :)
PENIS METAL
Awatar użytkownika
hcpig

30-04-2011, 13:52

Też mnie to śmieszy, żenadix.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-04-2011, 13:54

Jeszcze dojdzie do tego że wszyscy z rozrzewnieniem będą wspominać czasy kiedy Morbidzi tylko koncertowali z Vincentem mrucząc pod nosem że na tym mogli poprzestać...
est

01-05-2011, 12:42

Vincent to pozer, ale jemu można wiele wybaczyć;) Kiedyś ktoś w jakimś wywiadzie sugerował jakoby David 'obsługiwał' jakiegoś wujaszka. Za cholerę nie pamiętam gdzie to czytałem i z kim to był wywiad (Kam Lee?), ale ten wątek mnie rozbawił i przez to utknął mi w pamięci...
Raf
w mackach Zła

02-05-2011, 18:01

nicram pisze:O właśnie. Teksty na "Gateways..." są zdecydowanie najlepsze w całej historii tego bandu. A co do Vincenta, to jego obecna forma w moim mniemaniu pozostawia wiele do życzenia.
No nie wiem, ale Tucker zachowywał się jak bufon, któremu trafiło się do wielkiego zespołu. Pamiętam jak na Metalmanii 2004 pouczał publikę ze sceny, żeby przestali słuchać jakiegoś bandu na "małej sali" na korytarzu i przyszli do nich, bo tylko oni grają prawdziwy death metal. Mocno to kwaśno zabrzmiało niezależnie kto tam wtedy obok grał. No i ogólnie wcale nie wypadli rewelacyjnie, jak na poziom napuszenia Tuckera na pewno. Krisiun lepiej się od nich zaprezentował, zdecydowanie bardziej morderczo, natomiast Morbid Angel z Vincentem nawet obecnie to już inna gadka, dobry showman, konferansjerka pierwsza klasa, szacunek dla publiki i pozdrowienia dla innych polskich "great death metal bands Behemoth, Vader, Decapitated" no i sam koncert w Stodole był zajebisty.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-05-2011, 18:07

Block69 pisze:Hehe, niedawno było "Vincent, wróć !" a po przesłuchaniu nowej płyty może być "Vincent, wypierdalaj !" :)
Jesli nagra chujowe wokale i napisze slabe teksty, to czemu nie?

Nie ma swietosci. Morbid Angel nalezy czcic za to, ze nagrali pare absolutnie genialnych albumow - ale jak wydadza kake, to tym bardziej powinni zebrac ciegi ;). Oczywiscie caly czas licze, ze "Existo vulgore" nie odzwierciedla poziomu calej plyty i z niecierpliwoscia czekam na calosc.
this is a land of wolves now
Raf
w mackach Zła

02-05-2011, 18:23

Oczywiście, że swiętości nie ma, co najwyżej pobłażanie ;), nie ma co liczyć na płytę rewolucyjnę, ważną dla gatunku itp, zadowolę sie po prostu zwykłym dobrym albumem, cudów jak poniektórzy (nie wiem czemu) nie oczekuję.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-05-2011, 18:24

ja tak samo, po prostu porzadna plyta death metalowa mi wystarczy - nie licze na drugie Blessed czy nawet Formulas.
this is a land of wolves now
Mort
rasowy masterfulowicz

02-05-2011, 18:43

Riven pisze:plyta death metalowa mi wystarczy
Zbyt wiele oczekujesz.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

02-05-2011, 20:08

Jak zwykle klasyczne pitolenie i płakanie narzekanie. Czyste polskie zachowanie.

Dla mnie ten kawałek leży. Wokale trochę za głośno, ale słychać, że Vincent nie stracił jaj i drze koparę aż miło i przypominają się stare dobre wokale. Nie sądzę by lipa była. Zresztą poczekajmy; już niedługo.

Choć po tym forum widać byle by zjebać, klepać i nawet jak wyjdzie genialny album tutaj wielu krzykaczy stwierdzi, że kupa, bo tylko oni są prawdą objawioną. Bo niby jak inaczej? Przyznać się do błędu oceny albumu po okładce czy jego opisie?
W sumie może racja. Trzeba oceniać muzykę jej nie słuchając.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-05-2011, 20:13

czyli co, chcesz powiedzieć tym samym, że ludzie, którym się ten kawałek nie podoba chuja się znają a prawda objawiona to ty, tak? mi się ten kawałek ni chuja nie podoba i co mam zrobić? napisać że mi się podoba, bo to morbid angel i nie wypada inaczej czy jeszcze jakąś inną bzdurę wymyślić?
jak wyjdzie album, który mi się podoba to się cieszę i mówię o tym wprost, nie przypierdalam się na siłę dla samego tylko przypierdalania. jak mi się nie podoba to też stawiam sprawę jasno. jakie to polaczkowo - meblościankowe, nie?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

02-05-2011, 20:23

FENIKS pisze:Jak zwykle klasyczne pitolenie i płakanie narzekanie. Czyste polskie zachowanie.

Dla mnie ten kawałek leży. Wokale trochę za głośno, ale słychać, że Vincent nie stracił jaj i drze koparę aż miło i przypominają się stare dobre wokale. Nie sądzę by lipa była. Zresztą poczekajmy; już niedługo.

Choć po tym forum widać byle by zjebać, klepać i nawet jak wyjdzie genialny album tutaj wielu krzykaczy stwierdzi, że kupa, bo tylko oni są prawdą objawioną. Bo niby jak inaczej? Przyznać się do błędu oceny albumu po okładce czy jego opisie?
Wiesz no, rura nam zmiekla...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

02-05-2011, 20:48

Scaarph pisze:czyli co, chcesz powiedzieć tym samym, że ludzie, którym się ten kawałek nie podoba chuja się znają a prawda objawiona to ty, tak? mi się ten kawałek ni chuja nie podoba i co mam zrobić? napisać że mi się podoba, bo to morbid angel i nie wypada inaczej czy jeszcze jakąś inną bzdurę wymyślić?
jak wyjdzie album, który mi się podoba to się cieszę i mówię o tym wprost, nie przypierdalam się na siłę dla samego tylko przypierdalania. jak mi się nie podoba to też stawiam sprawę jasno. jakie to polaczkowo - meblościankowe, nie?
daj mu sie powkurwiac to moze mu sie w koncu napinki znudza ;)
est

02-05-2011, 20:55

FENIKS pisze:Jak zwykle klasyczne pitolenie i płakanie narzekanie. Czyste polskie zachowanie.

:LOL:
Maria Konopnicka

02-05-2011, 21:52

Słyszeliście o tym, że ponoć tracklista z nowej płyty Morbidów wyciekła do internetu
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-05-2011, 21:55

A to szuje, chcieli informacją o śmierci Bin Ladena odciągnąć naszą uwagę od tego wycieku!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-05-2011, 22:01

IRONMIL pisze:Słyszeliście o tym, że ponoć tracklista z nowej płyty Morbidów wyciekła do internetu
nie
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Nasum

03-05-2011, 00:03

IRONMIL pisze:Słyszeliście o tym, że ponoć tracklista z nowej płyty Morbidów wyciekła do internetu
Ej, mam problemy z pikawą, chcesz po takim info aby mi wysiadła?
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

03-05-2011, 01:26

czy może ktoś podać wyciekniętą tracklistę? bardzo mi zależy
z dobrych info słyszałem, że Benton wrócił do MA, to najmądrzejsza decyzja Treya od czasów czarnej płyty, klasyczny skład morbidów
Lefthandpathyoga
ODPOWIEDZ