BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: BURZUM

27-04-2011, 23:33

535 pisze:Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony:)
Hlidskjalf jest słabszy od Daudi, to całkiem inny klimat. Natomiast niektóre melodie, w tym najbardziej oklepany tytułowy z Daudi to majstersztyk. Dużo lepszy oryginał niż remake. Z Hlidskjalf na przykład Die Liebe Nerpus - jeden z tych numerów co zostają w bani do końca życia. Niewiele jest muzyki co potrafi tak się wgryźć w czachę. Ale w ogóle to podczas jazdy samochodem?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2011, 23:34

IRONMIL pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:lubić lubię, ale jest generalnie o dwie klasy gorsza od w/w. podobnie Belus. Aske o trzy klasy, a reszta to GÓWNO.
poczciwy chłopina jesteś i sporo fajnej muzyki mi poleciłeś, ale na black metalu to nie znasz się za grosz :)
masz wpierdol ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:35

So_It_Is_Done pisze:
535 pisze:
Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony:)
Hlidskjalf jest słabszy od Daudi, to całkiem inny klimat. Natomiast niektóre melodie, w tym najbardziej oklepany tytułowy z Daudi to majstersztyk. Dużo lepszy oryginał niż remake. Z Hlidskjalf na przykład Die Liebe Nerpus - jeden z tych numerów co zostają w bani do końca życia. Niewiele jest muzyki co potrafi tak się wgryźć w czachę. Ale w ogóle to podczas jazdy samochodem?
Daudi - 0 / 10
H - 3 / 10
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:38

535 pisze: Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony:)
jesteś zjeb, chuj i pozer - dopisuję Cię do listy wrogów! Kurwa! Burzum to nie jest muzyka, której można słuchać w samochodzie, czy w ciągniku roztrząsając obornik na polu, albo w kuchni - lepiąc pyzy z mięsem. Ja pierdolę...

Oczywiście najlepszą płytą BURZUM jest Det Som Engang Var - kto twierdzi inaczej jest pozerem i nigdy nie zrozumiał czym tak naprawdę jest black metal :))))))))))))))))))))))
...i kurwa nie polemizować !
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:39

IRONMIL pisze:
535 pisze: Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony:)
jesteś zjeb, chuj i pozer - dopisuję Cię do listy wrogów! Kurwa! Burzum to nie jest muzyka, której można słuchać w samochodzie, czy w ciągniku roztrząsając obornik na polu, albo w kuchni - lepiąc pyzy z mięsem. Ja pierdolę...

Oczywiście najlepszą płytą BURZUM jest Det Som Engang Var - kto twierdzi inaczej jest pozerem i nigdy nie zrozumiał czym tak naprawdę jest black metal :))))))))))))))))))))))
przecież się nie będę zniżał do polemiki z niepełnosprawnym słuchowo ;) na to nie licz ;)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-04-2011, 23:39

twoja_stara_trotzky pisze:
Daudi - 0 / 10
H - 3 / 10
Bardzo mnie interesuje co jakiś internetowy ludzik myśli o tych albumach.
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:40

boroowa pisze: z zastrzeżeniem, że ta wściekłość i negatywne emocje dotyczą co najwyżej sklepikarza, który wcisnął Vargowi przeterminowany jogurt
jak znajdę jutro chwilę czasu to opiszę utwór po utworze, minutę po minucie - dowiesz się, co powinieneś czuć słuchając tej płyty :)
535

27-04-2011, 23:41

So_It_Is_Done pisze:
535 pisze:
Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony:)
Nie nie. Znam to na wylot to jedne z tych płyt, których po latach nie da się słuchać . Szczerze mówiąc wolę już wyczyny "człowieka" z zamku. Nie łapię się na cierpiącego brak świeżego powietrza artystę, a już szczególnie w kontekście jego wcześniejszych muzycznych dokonań.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-04-2011, 23:43

A człowiek z zamku to kto? Mortiis? :D
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:44

So_It_Is_Done pisze:
Daudi - 0 / 10
H - 3 / 10
Bardzo mnie interesuje co jakiś internetowy ludzik myśli o tych albumach.
przecież ty myśleć nie potrafisz, więc skąd w ogóle wiesz, jak napisać słowo "interesuje"?
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:46

przecież się nie będę zniżał do polemiki z niepełnosprawnym słuchowo ;) na to nie licz ;)
jeśli tylko zmysł słuchu angażujesz próbując zgłębić ostatnią płytę BURZUM to rzeczywiście polemika jest zbędna :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:47

Skoro do oceny płyt Burzum używasz też zmysłu powonienia, to wiele to wyjaśnia. ;)))
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:48

twoja_stara_trotzky pisze: Daudi - 0 / 10
na Daudi udowodnił, że jest geniuszem, że przywiązany do kaloryfera - pukając pilnikiem trzymanym w ustach, jest w stanie nagrać płytę piękniejszą i bardziej poruszającą, niż inni z wykorzystaniem orkiestry i chóru wykastrowanych chłopców
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:49

ty chyba rzeczywiście wąchasz, a nie słuchasz tych płyt ;)
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:49

skoro do oceny płyt Burzum używasz też zmysłu powonienia, to wiele to wyjaśnia ;)))
do oceny płyt Burzum używam zmysłów, o których istnieniu nie masz pojęcia :)
535

27-04-2011, 23:50

IRONMIL pisze:

:))) To mój samochód za moje pieniądze, moje paliwo (i moje licencyjne taśmy- auć!!) będę słuchał w nim czego tylko sobie zapragnę i każdego kto mi zabroni pogonię , pieszo lub za kierownicą:)), i bez takich uniesień:)), bo wchodzimy już w ten wiek, gdy zawały zaczynają zbierać swe smutne żniwo:)), a chciałbym jeszcze czegoś od Ciebie się dowiedzieć.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:51

a to ciekawe, jakie zmysły masz na myśli? i czy twoi czytelnicy / wyborcy wiedzą, że jesteś chory psychicznie? ;)
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:54

masz wpierdol ;)
a kto Ci aż tak ręce rozbuja? Chyba aż tylu Was w tych pomorskich wioskach nie ma :))) Rusz lepiej dupę na jakiś przyzwoity koncert to będziesz miał okazję :)))
535

27-04-2011, 23:56

IRONMIL pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: Daudi - 0 / 10
na Daudi udowodnił, że jest geniuszem, że przywiązany do kaloryfera - pukając pilnikiem trzymanym w ustach, jest w stanie nagrać płytę piękniejszą i bardziej poruszającą, niż inni z wykorzystaniem orkiestry i chóru wykastrowanych chłopców
Kryminalne tango:), a "geniusz" to pokazał w kilku innych momentach. Oj nie da się tego obronić, choć robisz to z dużym wdziękiem i pewnie ze dwadzieścia pięć lat temu padłbym na twarz, przed takimi argumentami, ale po włączeniu rzeczonych płyt czar pryska, brzuch się z gaci wylewa, szkoda gadać:)

E
A jeszcze przy okazji chciałem się przyznać ,że także BLASPHEMY zdarza mi się słuchać w samochodzie podczas jazdy. Nie wiem, czy nie grozi mi za to jakiś wpierdol,którym tutaj tak mocno szermujecie. Dla pewności do Wrocławia, na niedzielny koncert, zabiorę sobie ochraniacz Obrazek i jakieś cięższe buty:))) Obrazek
Ostatnio zmieniony 28-04-2011, 00:09 przez 535, łącznie zmieniany 3 razy.
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:57

twoja_stara_trotzky pisze:a to ciekawe, jakie zmysły masz na myśli?
zmysły, których nie dostrzeże mędrca szkiełko i oko :)
twoja_stara_trotzky pisze: i czy twoi czytelnicy / wyborcy wiedzą, że jesteś chory psychicznie? ;)
pierdol się z tymi wyborcami :) Po 10 latach się przedawnia :) A jedyni czytelnicy jakich mam to Ci na masterfulu - musiałeś mnie z kimś pomylić ;)
ODPOWIEDZ