MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MORBID ANGEL
mimo wszystko poczekam do premiery, mpchujki mogą jeszcze bardziej skrzywić obraz tej płyty
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Kwarfroth jest dołączany do wszystkich edycji boksa czy na niego jest jeszcze ściślejszy limit?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Pierwszy odsluch... całkiem dobre, nie wiem po co lementujeta.
-
Nasum
Skoro jesteś po pierwszym odsłuchu to ile techniawy w tym nowym Morbid Angel? Będziemy mieć do czynienia z drugim Heretic czy będzie jeszcze gorzej?
- Maleficio
- Kontakt:
Powiem tak, Iperyt to to nie jest... raczej cos w rodzaju Septic Flesh Sumerian Demons...
- koreaniec
- w mackach Zła
łykam to, będę mógł wreszcie godnie przyjmować księdza po kolędzie ;)
Lefthandpathyoga
-
Nasum
szczerze powiedziawszy to słyszałem w życiu jedną płytę Septic Flesh i nie bardzo mnie zachwyciła więc od tego czasu omijam ten zespół - porównanie więc niewiele mi mówi. W takim razie inaczej - warto było czekać? Spodziewałeś się czegoś innego, lepszego, bardziej zachowawczego/innowacyjnego? Wiem że niewiele można powiedzieć po jednym odsłuchu ale takie wrażenia na żywo...?
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Lepsze od nowego Kata?
-
Nasum
dobry pomysł, w tle zamiast kolęd płyta Morbidów, po wszystkim wymienilibyście sie obrazkami, kadzidełkami, tylko sfilmuj to wszystko jak dres z you tuba:)koreaniec pisze:
- Riven
- Kontakt:
a ten jak zwykle :))Maleficio pisze:Powiem tak, Iperyt to to nie jest... raczej cos w rodzaju Septic Flesh Sumerian Demons...
this is a land of wolves now
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz

Na slipy i skarpety w sam raz:)
- Najprzewielebniejszy
noszę bokserki, nie zmieszczą mi się...
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Musisz czekac na J w takim razie. Sa pogloski, ze MA nawiazalo wspolprace z Ikea
- koreaniec
- w mackach Zła
Too Extreme!!! ;)Nasum pisze:dobry pomysł, w tle zamiast kolęd płyta Morbidów, po wszystkim wymienilibyście sie obrazkami, kadzidełkami, tylko sfilmuj to wszystko jak dres z you tuba:)koreaniec pisze:
Lefthandpathyoga
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nihilizm dużo spoko, nienawiść tym bardziej. Na tym gruncie się raczej nie dogadamy, bo taką samą konwersację mógłbym przeprowadzić z pierwszym lepszym wieśkiem na ulicy, powiedziałby to samo i wynikłoby z tego tyle samo.Triceratops pisze:Nie rozumiem, przeciez to naturalne prawa natury i biologii, ze sie dorasta i wyrasta. Ilez mozna byc mentalnym dzieciakiem w ciele doroslego faceta. Niech np Adrian czy tam inny tato opowie jak mu sie optyka zmienila po urodzinach potomka. Gimnazjale moga sie podniecac tym niby manifestem, w koncu to jest ich rola, ktora musza grac i targac ten zielony plecak wypchany kamieniami nihilizmu i ceglami nienawisci.
I nie chodzi bynajmniej o żadne zdrady podziemia czy śmieszne ideały. Już abstrahując od przypadku Trey'a, to chodzi o pewną konsekwencję w działaniu i postrzeganiu pewnych spraw. Ogólnie rzecz biorąc, to że zmienia się perspektywa, nie znaczy że wraz z nią zmieniają się fakty.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Jaka konsekwencja w działaniu? Jednym z przymiotów inteligentnego człowieka jest właśnie plastyczność, umiejętność odnajdywania się w nowych sytuacjach, w nowych czasach jak i zdolność do autorefleksji, analizowania swojego życia i pozyskiwania nowych umiejętności, wzbogacanie spektrum doznań.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No ja wszystko rozumiem, ale przeczytaj jeszcze raz zdanie wyżej. Jeżeli przez całe życie jesteś świadomy faktu, że Ziemia jest okrągła, a nagle jak masz na karku pięć dych stwierdzasz, że jednak jest płaska, bo wszyscy koledzy z twojego kółka wędkarskiego mówią, że tak jest, to coś jest jednak kurwa nie halo. Pod dumnie nazwaną plastyczność można równie dobrze odstawić bycie totalną chorągiewką (teraz już totalnie abstrahuję od przypadku Treya Azagcośtam). Opluwany przez wszystkich Benton biorący ślub kościelny też był rozumiem "plastyczny", "dostosowywał i odnajdywał się w nowej sytuacji"?Ogólnie rzecz biorąc, to że zmienia się perspektywa, nie znaczy że wraz z nią zmieniają się fakty.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Bierzesz Bentona na powaznie? No i z faktow (mimo ze nie bardzo wiem, jakie fakty masz na mysli) zawsze mozna wyciagnac wlasne wnioski, odnosnie tego co napisales wyzej, a te juz jak najbardziej moga sie zmieniac
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Benton nigdy nie mógłby się podpisać pod takimi słowami jak Trey. Antyreligijne, antychrześcijańskie nastawienie to trademark ekipy Glena. MORBID ANGEL to bardziej złożony, twórczy kolektyw i w ich przypadku taki statement jak powyżej nie budzi aż takich emocji, wyobrażenie o tym zespole jest nieco inne i obejmuje wiele innych aspektów niż tylko: fuck your god etc.Alsvartr pisze:No ja wszystko rozumiem, ale przeczytaj jeszcze raz zdanie wyżej. Pod dumnie nazwaną plastyczność można równie dobrze odstawić bycie totalną chorągiewką (teraz już totalnie abstrahuję od przypadku Treya Azagcośtam). Opluwany przez wszystkich Benton biorący ślub kościelny też był rozumiem "plastyczny", "dostosowywał i odnajdywał się w nowej sytuacji"?Ogólnie rzecz biorąc, to że zmienia się perspektywa, nie znaczy że wraz z nią zmieniają się fakty.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Bentona podałem jako jaskrawy i znany wszystkim przykład.
I tak jak mówiłem, abstrahuje już tutaj od Morbidów i Trey'a. Jakby Nocturno Culto nagle stwierdził, że pierdoli to co zrobił, odcina się od tego całkowicie i zaczyna co niedzielę popierdalać do kościoła, to też by mnie to zjeżyło.
W tym szczególnym przypadku jakim była ta wypowiedz było to dla mnie trochę dziwne i tyle.
I tak jak mówiłem, abstrahuje już tutaj od Morbidów i Trey'a. Jakby Nocturno Culto nagle stwierdził, że pierdoli to co zrobił, odcina się od tego całkowicie i zaczyna co niedzielę popierdalać do kościoła, to też by mnie to zjeżyło.
W tym szczególnym przypadku jakim była ta wypowiedz było to dla mnie trochę dziwne i tyle.