Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Dokładnie. Nie wyobrażam sobie słuchać samych mega oryginalnych i tylko genialnych rzeczy. Co do postanowień, to czy się nie mylę, ale sam postanowiłeś że w pizdu nie sprzedasz żadnej płyty? He he.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Najwyraźniej nie zostałem zrozumiany. Nie chodzi mi o rzeczy genialne w rozumieniu jakiegoś "kanonu". Chodzi tylko o moje preferencje. To MNIE ma rozpierdalać. Tylko na takie płyty teraz stawiam. Dlatego nie będzie tam ostatnich dokonań MORBID ANGEL, a znajdzie się miejsce dla HACAVITZ.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Oj gdybym wychodził z podobnym założeniem co Ty to w kolekcji nie byłoby miejsca na takie płyty jak "Stench Of Redemption" DEICIDE czy "Victory" RUNNING WILD, że wymienię tylko te których dzis (z przyjemnościa) słuchałem a które spokojnie mozna uznać (tylko)za dobre w porywach za bardzo dobre albumy
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Ale skąd będziesz wiedział, że coś Cię rozpierdala jak nie kupisz płyty i jej porządnie nie przesłuchasz? Niby mp3 to jakaś alternatywa, ale często można się oszukać. Ja ograniczyłem kupowanie nowości z tego względu, że ostatnio układając płyty alfabetycznie co chwila wpadam na jakiś tytuł, za którym się stęskniłem i po prostu nie bardzo mam czas na nowe krążki. Ale pewnie za jakiś czas znów najdzie mnie ochota na uzupełnienie kolekcji o nowe wydawnictwa.Gore_Obsessed pisze:Najwyraźniej nie zostałem zrozumiany. Nie chodzi mi o rzeczy genialne w rozumieniu jakiegoś "kanonu". Chodzi tylko o moje preferencje. To MNIE ma rozpierdalać. Tylko na takie płyty teraz stawiam.
Fascynujące jest grzebanie w podziemiu, poznawanie nowych kapel, nowych płyt.
Szerokie rondo kapelusza okrywa Ci twarz, słońce grzeje w plecy, a Ty stoisz z sitem w dłoniach, po kolana w rzece, by ze szlamu i błota raz na jakiś czas wydobyć kawałek szlachetnego kruszywa. W nocy rozpalasz większe ognisko gdy słyszysz w oddali przejmujące wycie wilków i sięgasz po broń gdy na horyzoncie majaczą sylwetki nieznajomych jeźdźców. To jest przygoda! Pójście do jubilera i nakupienie gotowej biżuterii wcale już nie jest tak emocjonujące. :)
- Gore_Obsessed
Da radę.IRONMIL pisze:Ale skąd będziesz wiedział, że coś Cię rozpierdala jak nie kupisz płyty i jej porządnie nie przesłuchasz? Niby mp3 to jakaś alternatywa, ale często można się oszukać.
Tak. Poza tym na półce mam materiały dziesiątek kapel, które są dowodem na to, że warto się przekopywać przez tony gówna, bylejakości i przebrnąć przez wszystkie mielizny.IRONMIL pisze:Fascynujące jest grzebanie w podziemiu, poznawanie nowych kapel, nowych płyt.
;)IRONMIL pisze:Szerokie rondo kapelusza okrywa Ci twarz, słońce grzeje w plecy, a Ty stoisz z sitem w dłoniach, po kolana w rzece, by ze szlamu i błota raz na jakiś czas wydobyć kawałek szlachetnego kruszywa. W nocy rozpalasz większe ognisko gdy słyszysz w oddali przejmujące wycie wilków i sięgasz po broń gdy na horyzoncie majaczą sylwetki nieznajomych jeźdźców. To jest przygoda! Pójście do jubilera i nakupienie gotowej biżuterii wcale już nie jest tak emocjonujące :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
U mnie na razie takie dwa regaliki:

reszta w szafach, szafkach, w pudłach z IKEA :)

reszta w szafach, szafkach, w pudłach z IKEA :)
- Scaarph
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Ten dyndający kogucik szczególnie mnie ujął :-) Istna wisienka na torcie zwanym kolekcją :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
jak u Piotrusia Pana:)Lykantrop pisze:Ten dyndający kogucik szczególnie mnie ujął :-) Istna wisienka na torcie zwanym kolekcją :-)
- Lykantrop
Zapytanie do posiadających regały Besta z Ikei. Ile zmieści się płytexów w linii prostej na jednym poziomie - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50102143 ? I czy ten kolor "ciemnobrązowy" w rzeczywistości mieni się czernią czy prezentuje się zgoła inaczej niż na ekranie monitora? Z góry dzięki za odpowiedź. Nie mam Ikei w zasięgu kilkuset km, a w weekend jadę specjalnie po te regały i nie chcę potem żałować eskapady i zakupu:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- boroowa
mam stół z Ikei w kolorze "ciemnobrązowym" - to jest de facto venge, a w odcieniach przeważa czerń. Jeśli wiesz jak wyglądają zestawy venge z BlackRedWhite, to ten z Ikei jest ciut ciemniejszyLykantrop pisze: I czy ten kolor "ciemnobrązowy" w rzeczywistości mieni się czernią czy prezentuje się zgoła inaczej niż na ekranie monitora? Z
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Morph
- Kontakt:
Czarnobrązowy, nie ciemnobrązowy ;). Mam ten:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80102108
I jest w zasadzie czarny, a przynajmniej praktycznie niczym się nie różni od mebli z IKEA w deklarowanym kolorze czarnym. Na niego wchodzi ~25 jewel case'ów na półkę, więc sobie możesz przeliczyć ile wlezie na tego zwisa.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80102108
I jest w zasadzie czarny, a przynajmniej praktycznie niczym się nie różni od mebli z IKEA w deklarowanym kolorze czarnym. Na niego wchodzi ~25 jewel case'ów na półkę, więc sobie możesz przeliczyć ile wlezie na tego zwisa.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- zaczyna szaleć
Mam inny model ale dechy te same więc zakładając że 120 cm to szerokość całkowita, przegroda ma 5cm a ścianki boczne 1,5cm reszta to już prosta matematyka. Co do samego koloru to jak masz jasne pomieszczenie to mebelek niczym się nie rożni od tego co widać na zdjęciu, przy gorszym oświetleniu jak u mnie ten 'ciemny brąz' wpada już bardziej w czerń.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a jak składujecie winyle miśki? Pion, poziom? Bo mnie kurwica bierze jak moja skromna kolekcja czarnuszków stawiana w pionie się rozjeżdża :( Tak, jestem pedantem i musi być równo.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morph
- Kontakt:
Na razie Expedit z IKEI, nie wyżej jak 3cia półka. Z rozjeżdżaniem najlepiej radzić sobie kupując w krótkim czasie ~35 winyli bo tyle wchodzi w slot ;)
A poważnie - wysokie książki, karton po whisky, cokolwiek co równomiernie wypełni przestrzeń.
A poważnie - wysokie książki, karton po whisky, cokolwiek co równomiernie wypełni przestrzeń.
Give birth to something dead
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Prosta sprawa z książkami i kartonami, ale mnie najmniejsza krzywizna wkurwia i stoję jak palant i układam to z 20minut.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Xapapote
nie szkoda ci życia na pierdoły?manieczki pisze:mnie najmniejsza krzywizna wkurwia i stoję jak palant i układam to z 20minut.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Pięknie sobie ten cały bajzel panowie układacie. Dla kontrastu, niekompletna kolekcja we wczesnej wersji beta. Mam nadzieję, że w przeciągu 2-3 miesięcy wszystko już stanie pięknie, dumnie i alfabetycznie.

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
A metalu nie zbierasz? :)