Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
Block - a tą limitowaną Bowmore Tempest piłeś może? Bo się zastanawiam czy z kolejnej wypłaty wezmę ją czy Oogiego od Ardbega.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Block69
- zahartowany metalizator
Nie miałem jeszcze tej przyjemności, ale z tych dwóch bym Bowmore brał, bo 1. limit a po 2. z opinii wynika, że to jeden z najbardziej udanych produktów tej marki. A po 3. 55,3% i nie filtrowana na zimno a to lubie najbardziej.
A z Blasdy zadowolony ?
A z Blasdy zadowolony ?
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Mega zadowolony, świetny zakup. Zastanawiam się czy nie zainwestować w dwie flachy na czarną godzinę.
Rzeczywiście zupełnie nie jak Ardbeg. Zdecydowanie bardziej smakuje mi jak whisky leżakujące w beczkach po rumie, ten sam powiew tropikalnego lata. Z drugiej strony Islayowskiego torfu z niczym się nie pomyli. Jak zobaczysz flaszkę na sprzedaż to się nie zastanawiaj ;). No chyba że nie lubisz "lekkich" whisky.
Rzeczywiście zupełnie nie jak Ardbeg. Zdecydowanie bardziej smakuje mi jak whisky leżakujące w beczkach po rumie, ten sam powiew tropikalnego lata. Z drugiej strony Islayowskiego torfu z niczym się nie pomyli. Jak zobaczysz flaszkę na sprzedaż to się nie zastanawiaj ;). No chyba że nie lubisz "lekkich" whisky.
- Block69
Bardzo lubie "lekkie whisky". Zakochałem sie w Islay, ale staram się próbować wszystkiego i to nie tylko z whisky/whiskey.
Jak to zazwyczaj bywa jedyną przeszkodą mogą być finanse gdyż zainteresowań jest sporo a takie przyjemności kosztują więc czas zmienić prace by z każdej wypłaty można było kupić nie jedną a dwie butelki dobrego trunku :)
Jak to zazwyczaj bywa jedyną przeszkodą mogą być finanse gdyż zainteresowań jest sporo a takie przyjemności kosztują więc czas zmienić prace by z każdej wypłaty można było kupić nie jedną a dwie butelki dobrego trunku :)
PENIS METAL
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Dobra. Mam Laphroaig 10y. Ale ładna...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Przypomniałem sobie: Jakaś naprawdę soczysta tequila. Na granicy wezmę z półki delikatesów z wypiekami na twarzy/muszę kurwa zamówić z netu. Ktoś poleci coś rozsądnego?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
I dream of colour music,
- Morph
- Kontakt:
Dziwny jakiś.
A Laphroaiga naturalnie gratuluję, stały element mojego barku, aczkolwiek jak aktualna butelka mi się skończy to chyba zamienię na CS'a albo Quarter Caska.
A Laphroaiga naturalnie gratuluję, stały element mojego barku, aczkolwiek jak aktualna butelka mi się skończy to chyba zamienię na CS'a albo Quarter Caska.
- Block69
Olmeca Gold.Wujek Lucyferiusz pisze:Przypomniałem sobie: Jakaś naprawdę soczysta tequila. Na granicy wezmę z półki delikatesów z wypiekami na twarzy/muszę kurwa zamówić z netu. Ktoś poleci coś rozsądnego?
Hm, ciężko sie wypowiedzieć jak sie nie próbowało wszystkich whisky z tego zestawu. Black Label to klasyk, Talisker, Lagavulin i Highland Park są wyśmienite więc jak reszta jest na podobnym poziomie to na pewno jest to dobra lista.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:http://www.independent.co.uk/life-style ... 88408.html
Co panowie myślicie o tym rankingu? ;)
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Plan na dziś:

- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Dobry plan, ale mój lepszy - Kapitan ma nieodparty urok ( jak na załączonym zdjęciu ;) no i ten smaaak z cytrynową pepsi - już jestem na kolanach !Morph pisze:Plan na dziś:

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Morph
- Kontakt:
Za rumem nie przepadam, a przynajmniej tym "ogólnodostępnym". Mam ochotę za to kiedyś spróbować takiego "bimbrowatego" rumu z jakiegoś baru na jamajskim czy innym karaibskim wybrzeżu/
- Adrian696
rum - masa OK
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Morph
- Kontakt:
Dla kupujących online - sklep singlemalt.pl jest tip top. Przed południem złożone zamówienie, następnego dnia dostawa, dobrze opakowane etc. Kurier (OPEK) trochę gorzej, ale summa summarum dobre miejsce na zakupy.
No i jedna z ostatnich chyba w tym kraju butelek Laphroaig 15 dostępnych w wolnym obrocie trafia na półkobarek ;).
No i jedna z ostatnich chyba w tym kraju butelek Laphroaig 15 dostępnych w wolnym obrocie trafia na półkobarek ;).
- trzeci
- zaczyna szaleć
drodzy panowie,
jak powszednie wiadomo papierosy pala tylko intelektualisci tudziez menty spoleczne.
Nie rozgraniczam kto jest kto na masterfulu, pytam jeno - tyton spod jakiego znaku, szanowni koledzy doceniaja.
Czy koledzy sa podobnego zdania, ze papieros jest pozywka dla umyslu? Ze z kawa/alkoholem tworza nierozlaczny duet?
Ostatnio na sniadanie zjadlem dwa papierosy i egzystowalem tak do poludnia na pelnych obrotach intelektualnych, gdybym moja diete podszyl filizanka zgrabnej kawy - czuje - moglbym polemizowac z Wittgensteinem na temat o tym czy to zmienna* czy znak charakteryzuje podstawowe prawa logiki.
Ulubione trzeciego;
Davidoffy goldy
*nie jest to przytyk do dyskusji odbywajacych sie w temacie "polityka".
jak powszednie wiadomo papierosy pala tylko intelektualisci tudziez menty spoleczne.
Nie rozgraniczam kto jest kto na masterfulu, pytam jeno - tyton spod jakiego znaku, szanowni koledzy doceniaja.
Czy koledzy sa podobnego zdania, ze papieros jest pozywka dla umyslu? Ze z kawa/alkoholem tworza nierozlaczny duet?
Ostatnio na sniadanie zjadlem dwa papierosy i egzystowalem tak do poludnia na pelnych obrotach intelektualnych, gdybym moja diete podszyl filizanka zgrabnej kawy - czuje - moglbym polemizowac z Wittgensteinem na temat o tym czy to zmienna* czy znak charakteryzuje podstawowe prawa logiki.
Ulubione trzeciego;
Davidoffy goldy
*nie jest to przytyk do dyskusji odbywajacych sie w temacie "polityka".
fuck you buddy
-
Davidoffy (kiedyś) rzeczywiście ok, ale to nie zmienia faktu, że odkąd rzuciłem palenie twierdzę, iż fajki to gówno największe i mocno przereklamowane :)
- Adrian696
zaprawdę masz racje - ale czasami do piwka to bym sobie buchnął ;)Heretyk pisze:Davidoffy (kiedyś) rzeczywiście ok, ale to nie zmienia faktu, że odkąd rzuciłem palenie twierdzę, iż fajki to gówno największe i mocno przereklamowane :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
nom, po ponad dwóch latach wciąż mnie kusi przy piwku.
- trzeci
- zaczyna szaleć
Ale przeciez Twoje pluca to swiatynia boga, powinienes go stamtad wykurzyc.
Ja od wczoraj robie sobie przerwe, 23 dni ;)
Ja od wczoraj robie sobie przerwe, 23 dni ;)
fuck you buddy