muzyka + obraz
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: muzyka + obraz
Kate miała ostatnio zajebistą sesję dla Bryana Ferry'ego :)

Ostatnio zmieniony 01-03-2011, 18:25 przez streetcleaner, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- rasowy masterfulowicz
szkoda, że cały album jednak raczej średni.[V] pisze:
bardzo dobre video.bardzo dobry utwór.
- white_pony
- weteran forumowych bitew
ta laska jest idealna.streetcleaner pisze:Kate miała ostatnio zajebistą sesję dla Bryana Ferry'ego :)
do not make equal what is unequal
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Na fotoszopowanych zdjęciach o to nietrudno.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Metalinda - Zaľúbená žaba heavy metal ze Słowacji. Numer z ich drugiej płyty. Nie przypominam sobie innego teledysku hard'n'heavy z tańcem synchronicznym a'la teledyski Michaela Jacksona. Bardzo polecam. Komu się spodoba (Maria, Maniek, Rattlehead) - polecam jeszcze wideoklipy do świetnego numeru "Ján Ámos Džínový" (pod koniec jest absolutnie epicki, chórki od fragmentu z tekstem "lets goł ewri-badi!") oraz fajnego heavy/power patataja "Jago" z brawurowymi efektami specjalnymi. Nie mam pojęcia czy da się dostać ich płyty gdziekolwiek poza Słowacją, a nawet tam, nie wiem czy pierwsze dwie, super płyty da się w ogóle zdobyć, ale podpowiadam, że są na "chomiczku" ;-). Wielki plus za zrymowanie "anjeli na ulici" ze słowem "nieboščici".
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
po nazwie spodziewałem się rzadkiej kupy, a tu proszę - srogi heavy metal atakk ze skojarzeniami ze starym POKOLGEP :)
teledysk bardzo "serowy" jak mawiają Anglosasi
teledysk bardzo "serowy" jak mawiają Anglosasi
- Gore_Obsessed
Refren, melodyka, dynamika, a przy tym surowość tego kawałka - miodzio. Sprawdzę więcej. Tylko jak się spodoba to gdzie dorwać płyty takich kapel?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
też czekam - uwielbiam gościaMaleficio pisze:Zaskakująca nowa propozycja od Coverdala...
On biedny już wygląda jak Mumia II ale jeszcze się chłopina trzyma i jest w bardzo dobrej wokalnej formie. Czekam na całą płytę bo wioślarzy to on ma wyśmienitych.
Zajebiste! Nie znałem tegoGore_Obsessed pisze:Świetne. :D
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja pierdole jakie to jest okropne :DSineater pisze: Metalinda - Zaľúbená žaba heavy metal ze Słowacji.
czy ta niewinna dziewczyna w czerwonej sukience w grochy na końcu zostaje metalówą żeby tylko wkupić się do tej tańczącej bandy?
koncept prawie jak z "Black Swan" hehehehe
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- postuje jak opętany!
Ciężko powiedzieć, ale wszystko na to wskazuje. Tekst jest o tym, że wokalista dostaje codziennie trzysta perfumowanych listów od fanek i im odpisuje, że jeśli będą dalej piękne, kiedy osiągną wiek siedemnastu lat, to żeby się przypomniały.
To jest jeszcze totalny hicior, takie ichnie "The Idol" czy "18 and life": Tutaj dla odmiany tekst opowiada historię niejakiego Jana Amosa Dżinsowego, który podobnie jak Jan Amos Komensky jest reformatorem systemu szkolnictwa. Nie uznaje ocen i stresu, za to chodzi w koszulce i dżinsach przez co podoba się wszytkim laskom i uczy angielskiego. Mówi, że slobodny to free, a obloha to sky, mier znaczy peace a laska to jest love i że kiedy tych kilka słów czujesz i znasz, to zrozumie cię cały świat. Pod koniec więcej niż patetyczne chóry i machanie bandamami w orgazmie. Obciach jak stąd do Wałbrzycha, ale nie mozna odmówić kawałkowi, że wpada w ucho.
W ogóle, co ciekawe na Słowacji było kilka na prawdę niezłych, surowych kapel heavy. Z resztą każda z nich ma teledysk na tej samej scenie, z tymi samymi światłami w klubie Triangel. Podejrzewam, że kazdy był nagrywany tego samego dnia. Szczególnie polecam tych gości:
KOBRA - Ja chcem byt' svoj
ale nagrane wtedy numery Deres czy Metalinda ("Kovovy Kral' - mega hicior) też brzmią zadziwiająco fajnie (surówka, świetne brzmienie, całkiem przyzwoita prezencja). Polecam jeszcze singla Hematit, który już ze względu na tytuły kawałków - po polsku: Słaby Bokser / Dwójka ze sprawowania, jest warty obczajenia.
A dostać tego wszystkiego na jakimś fizycznym nośniku, chyba się po prostu nie da :(
To jest jeszcze totalny hicior, takie ichnie "The Idol" czy "18 and life": Tutaj dla odmiany tekst opowiada historię niejakiego Jana Amosa Dżinsowego, który podobnie jak Jan Amos Komensky jest reformatorem systemu szkolnictwa. Nie uznaje ocen i stresu, za to chodzi w koszulce i dżinsach przez co podoba się wszytkim laskom i uczy angielskiego. Mówi, że slobodny to free, a obloha to sky, mier znaczy peace a laska to jest love i że kiedy tych kilka słów czujesz i znasz, to zrozumie cię cały świat. Pod koniec więcej niż patetyczne chóry i machanie bandamami w orgazmie. Obciach jak stąd do Wałbrzycha, ale nie mozna odmówić kawałkowi, że wpada w ucho.
W ogóle, co ciekawe na Słowacji było kilka na prawdę niezłych, surowych kapel heavy. Z resztą każda z nich ma teledysk na tej samej scenie, z tymi samymi światłami w klubie Triangel. Podejrzewam, że kazdy był nagrywany tego samego dnia. Szczególnie polecam tych gości:
KOBRA - Ja chcem byt' svoj
ale nagrane wtedy numery Deres czy Metalinda ("Kovovy Kral' - mega hicior) też brzmią zadziwiająco fajnie (surówka, świetne brzmienie, całkiem przyzwoita prezencja). Polecam jeszcze singla Hematit, który już ze względu na tytuły kawałków - po polsku: Słaby Bokser / Dwójka ze sprawowania, jest warty obczajenia.
A dostać tego wszystkiego na jakimś fizycznym nośniku, chyba się po prostu nie da :(
- Rattlehead
Świetne :). Choć przyznam, że trochę mierzi mnie ten słowacki, o teledysku nie będę pisał może. Zajebiście chwytliwe, wpadające w ucho. Bedę chyba dzisiaj nucił cały dzień ;)
support music, not rumors
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Sineater - widzę, żeś doskonale rozeznany w temacie :)
Słuchałeś tego 'wtedy' czy z ciekawości badałeś temat w czasach współczesnych?
Słuchałeś tego 'wtedy' czy z ciekawości badałeś temat w czasach współczesnych?
-
- postuje jak opętany!
Nie, to moje dość świeże odkrycie. Po prostu od paru lat jestem takim trochę słowakofilem :). Te teledyski Metalindy nie są duzo mlodsze ode mnie, a podejrzewam, że gdybym urodził się pod koniec lat 60-tych i usłyszał to kiedy wyszło to rzucałbym w ich winyle pomidorami.
Teraz trochę mi przeszło, ale parę lat temu miałem fazę na odkrywanie europejskich heavy metalowych kapel, śpiewających w swoim języku. Fascynacja zaczęła się od Aria, Korozja Metalu, później liznąłem trochę sceny węgierskiej, francuskiej... Mógłby ktoś powznawiać na CD te wszystkie lokalne "Katy" - zespoły popularne w swoim kraju, którym nigdy nie udało się przebić za granicę.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
szukałem czegoś Cocorosie i trafiłem na to:
a w polecanych na pierwszym miejscu wyświetliło się Gallows 'Misery':
sam juz nie wiem, które lepsze
a w polecanych na pierwszym miejscu wyświetliło się Gallows 'Misery':
sam juz nie wiem, które lepsze
-
- mistrz forumowej ceremonii
Skoro już za miedzą jesteśmy..
:D
Polecam też starsze kawałki tej kapeli.
Pamiętam, że jako dzieciak oglądałem w czeskiej tv program Flesz bodajże, w którym zawsze na końcu puszczano jakis metalowy klip. Tam to pierwszy raz zobaczyłem Arakain.
:D
Polecam też starsze kawałki tej kapeli.
Pamiętam, że jako dzieciak oglądałem w czeskiej tv program Flesz bodajże, w którym zawsze na końcu puszczano jakis metalowy klip. Tam to pierwszy raz zobaczyłem Arakain.
-
- mistrz forumowej ceremonii
ten zespol w genialny sposób laczy muzyke z obrazem,designem,wielka klasa,naprawde.
heh,znam to tyle lat a wciaz robi wielkie wrazenie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior