żeby nie było, ja bardzo lubię MxOx ;-)ultravox pisze:Fakt, zawsze mnie to kładło na łopatki ;)Xapapote pisze: a co do 'Mother North'* to ja tam słyszę inspirację Midnigth Oil ;-)
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: SATYRICON
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- empir
- zahartowany metalizator
Jaki kraj tacy celebryci.Maleficio pisze:W ostatniej chyba i fakt faktem, ze w Norwegii kapele death metalowe, punkowe i grindowe są w głębokim podziemiu a typki jak Satyr, Frost czy Fenriz są postrzegani jako celebryci. Analogie do Budki Suflera, Bajm czy Rodowicz jak najbardziej trafione.
- Scaarph
- white_pony
- empir
Wbrew pozorom w PL edycji takie pytanie też mogłoby się znaleźć. U nas za milion, w Norwegii pewnie jako pierwsze pytanko.
-
Karkasonne
Słyszał już ktoś o tym programie kulinarnym z Satyrem w roli głównej? Ciekawe co z tego wyjdzie...
- longinus696
ultravox pisze:A gdzie i kiedy to napisał? W tamtych czasach był chyba wielkim fanem Cradle of Filth, o ile mnie pamięć nie zawodzi.longinus696 pisze:Znam natomiast negatywne opinie na temat "Nemesis Divina". Jak trafnie napisał Jarek Szubrycht, ta płyta to: "tani patos i jarmarczna symfonika".
Napisał to bodajże przy okazji recenzji "Intermezzo II" w Thrash'em All, a więc wychodzi na to, ze 3 lata później. Dużo i niedużo zarazem. Może oprzytomniał po jakimś czasie, a może zawsze uważał, że ekspresja jego macierzystego zespołu różni się od ówczesnego Satyricon, mimo podobnych środków - tego nie wiem. Wiem natomiast, że co do ND, to trafił w sedno.Adrian696 pisze: Longinusie - Szubrycht nie mógł napisac tych słów w 96 roku, bo co wtedy musiałby napisac o swoich nagraniach w tamtym okresie :D
Nie bardzo mnie obchodzi nomenklatura. Byli ludzie, którym ta płyta się nie podobała i tyle - mogli ją krytykować z różnych pozycji, nawet z punktu widzenia old-schoolowca - po prostu musiało się trochę pisaku w klepsydrze przesypać żeby zaczęto pewien rodzaj gustu tak określać.ultravox pisze: Sek w tym, że wtedy nie było żadnych old-schoolowców, nikt tak o nikim nie mówił w latach 90-tych. Byli oczywiście starsi kolesie, których niespecjalnie interesował black metal, ale chyba nie ich masz na myśli?
Bardzo ładnie. Też tak uważam. Zwróciłem tylko uwagę na fakt, że samo przedsięwzięcie było słuszne i potrzebne, jako zdrowa przeciwreakcja.ultravox pisze:osoby bezkrytycznie łykające teksty z Wolfpack niczym się dla mnie nie różnią od bezmyślnych czytelników Mystic Art.
Nie. Dzisiaj bronią jej starzy sentymentalni metalowcy na czele z kolesiem, który - jak sam przyznał - nie wyrasta z dziecięcych fascynacji.IRONMIL pisze: krótko podsumowując - Nemesis Divina jarali się nieobyci w muzyce gówniarze, którzy dali się nabrać na slogany reklamowe w Mystic Art. Dziś dokładnie Ci sami bronią tej płyty
Żeby było jasne. Rozumiem w jakiś sposób ówczesny zachwyt nad tą płytą - nawet sam przez to przeszedłem. Sądzę jednak, że z perspektywy czasu jej miejsce jest daleko w tyle za ostatnimi 4 płytami Satyricon.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gore_Obsessed
Proste. Dla mnie taki jest również "Destroyer...". Jeśli już mam słuchać tego całego black metalu to w takim właśnie wydaniu. Najwyżej oceniam "Antichrist" i "Under the sign of Hell".mysticcum pisze:Zgadza się.Realista pisze:to nie podlega dyskusji.Conflagrator pisze:Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Bezdech
W zeszłym roku zdając na podyplomowe musiałem przejść m.in. sporych rozmiarów test z wiedzy ogólnej. Pytania od sasa do lasa. Jednym z nich było jak ma na imię Nergal.empir pisze:Wbrew pozorom w PL edycji takie pytanie też mogłoby się znaleźć. U nas za milion, w Norwegii pewnie jako pierwsze pytanko.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Gore_Obsessed
- Husar
młody czuje metal. Zastanawiałem sie tylko w którym momencie pierdolnie z piąchy w kamere: D
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Gore_Obsessed
To dziecko ma jakąś przypadłość i płacze non-stop. Tylko SATYRICON działa. ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
To jest metalówa. ;)Husar pisze:młody czuje metal. Zastanawiałem sie tylko w którym momencie pierdolnie z piąchy w kamere: D
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- empir
He. Mojemu synowi jak był w podobnym wieku to na uspokojenie puszczałem Bathory. Też działało.
-
Maria Konopnicka
I jak dzieciak ma być później normalny, skoro już w dzieciństwie puszczają mu muzykę z komputera? :(
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
`Dark Medieval Times` to dla mnie najlepszy album razem z `Nemesis Divina`,ale i tak najlepsze wrażenie pozostawia mi `Rebel Extravaganza` z tą industrialną otoczką.Uwielbiam taki bezduszny zimny klimat tak samo jak Thorns,The Axis Of Perdition,Void,Myrkskog (z `Deathmachine`), Cadaver Inc. ( z `Discipline`) czy Anaal Nathrakh ( z `The Codex Necro` i demówek).Masakra.
Destroy your life for Noisecore!
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
No, Rebel ok, ale jeżeli kogoś nadal zachwycają melodyjki rodem z niedzielnego kursu dla parafialnych organistów, to... nie moja sprawa :)
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rebel Extravaganza> Dark Medieval Times> Now, Diabolical=Volcano=The Age of Nero> The Shadowthrone>>>>>>>>Nemesis Divina
+ mega zajebiste mini Intermezzo II, które stawiam na równi z RE.
+ mega zajebiste mini Intermezzo II, które stawiam na równi z RE.
all the monsters will break your heart
- empir
Było w tym temacie więcej równań niż użytkowników więc lepiej tego już nie powtarzać ;)