BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: BURZUM
Hello darkness, my old friend
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- white_pony
- weteran forumowych bitew
umarlem.Tymothy pisze:http://www.skullsnbones.com/profiles/bl ... -play-varg
do not make equal what is unequal
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
On tam juz kurwa wiruje, a nie przewraca od czasów nowych płyt Satyricon, Dimmu i Kiep of kaleson.
A tak na poważnie przeciez to fake, i na dodatek z 2009 roku, juz dawno sie z tego śmieliśmy. :)
A tak na poważnie przeciez to fake, i na dodatek z 2009 roku, juz dawno sie z tego śmieliśmy. :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Adrian696
a co ma Dimmu i Keep z nim wspólnego?? obie powstały po jego śmierci, wiec nawet nazw nie znał :D:D:DNif pisze:on tam juz kurwa wiruje a nie przewraca od czasów nowych płyt satyricon , dimmu i kiep of kaleson.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Dimmu już się tłukło w garażu przed jego śmiercią. Pewnie i tak się wcześniej znali z Helvete. Ja dalej czekam na nowy Burzum. Postanowiłem nie hańbić uszu mp-gównem i poczekać na CD. Rok temu przy okazji Belus nie wytrzymałem. Ale teraz trzymam się dzielnie. Dzień kobiet już niedługo. Ale po tym co tu czytałem nie powiem, już nie raz miałem kursor na 'download' i ciężki bój toczyłem z samym sobą żeby nie posłuchać w końcu Jeg Faller :D
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ale tutaj ryzyko pożałowania zakupu jest jednak zbyt duże :) Chyba że czekasz aż stanieją, Belusa kupiłem po kilku miesiącach od premiery nówkę za ok 22 zł więc przy Fallen liczę na podobną sytuację, zwłaszcza że ta płyta nawet tyle nie jest warta niestety, traktuję ją jak przystawkę a nie danie główne.
Yare Yare Daze
- Maleficio
- Kontakt:
Ja od kilku dni słucham już z normalnego nosiciela i... nowych wartości nie wychwyciłem... dobra płyta... daleko jej do wybitnej po prostu "kontinuum" linii Belusa.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
No i wróciłem właśnie z Metal Shopu z Fallen. Ale w ramach dalszej ascezy poczekam do wieczora jak będę bardziej skuty żeby godniej przeżywać pierwszy odsłuch. Tymczasem ściągnę folię i prewencyjnie zbiję konia.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
W czwartek przyszla paczka i od tego czasu "Fallen" kreci sie w odtwarzaczu niemal bez przerwy. Zdecydowanie warto bylo poczekac z pierwszym odsluchem na wlasciwy nosnik :)
Szczerze mowiac spodziewalem sie rozwoju kierunku obranego np. w "Glemselens Elv", zatem mnogosc czystych wokali szczegolnie mnie nie porazila. Najwazniejsze, ze zachowany zostal specyficzny sposob budowania melodii, charakterystyczny tylko dla Varga. Byc moze zmienily sie nieco srodki wyrazu, ale wciaz jest to Burzum, takie jakie lubie. Wydaje sie, ze jest tu mniej meczenia buly, niz na "Belus" ("Morgenrode"), w kazdym razie plyta pozornie wydaje sie nieco bardziej zwarta, mimo podobnej dlugosci.
Ciekaw jestem jak ten koncept bedzie sie rozwijal dalej. Cos mi mowi, ze na kolejnej plycie Varg sprobuje podazyc nieco inna sciezka.
Tak czy inaczej "Fallen" moze i wybiny nie jest, ale z pewnoscia bedzie u mnie jedna z najczesciej sluchanych plyt w tym roku :)
Szczerze mowiac spodziewalem sie rozwoju kierunku obranego np. w "Glemselens Elv", zatem mnogosc czystych wokali szczegolnie mnie nie porazila. Najwazniejsze, ze zachowany zostal specyficzny sposob budowania melodii, charakterystyczny tylko dla Varga. Byc moze zmienily sie nieco srodki wyrazu, ale wciaz jest to Burzum, takie jakie lubie. Wydaje sie, ze jest tu mniej meczenia buly, niz na "Belus" ("Morgenrode"), w kazdym razie plyta pozornie wydaje sie nieco bardziej zwarta, mimo podobnej dlugosci.
Ciekaw jestem jak ten koncept bedzie sie rozwijal dalej. Cos mi mowi, ze na kolejnej plycie Varg sprobuje podazyc nieco inna sciezka.
Tak czy inaczej "Fallen" moze i wybiny nie jest, ale z pewnoscia bedzie u mnie jedna z najczesciej sluchanych plyt w tym roku :)
- Xapapote
a co to jest 'właściwy nośnik'?
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
ONLY TAPE IS REAL!
...niestety "Fallen" przyszlo na cedeku. Takie czasy :)
...niestety "Fallen" przyszlo na cedeku. Takie czasy :)
- maciek z klanu
Czyli na najmniej prawdziwym nosniku z mozliwych. :DPteroczłek pisze:...niestety "Fallen" przyszlo na cedeku. Takie czasy :)
Do mnie paczka idzie od czwartku, tzn. LP + CD.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- twoja_stara_trotzky
- Xapapote
-
Porcys. Zawsze pod prąd.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Bezdech
Haha doskonałe, aż się chce chce dopisać na końcu: Jednym słowem - gówno ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Skaut
hahaha i to jest sedno, zapomnieli tylko napisać o głaskaniu bobra przy kominku w ciepłej chacie ;) Ale ocena mocno zawyżona.Ich wesoła leśna kompania straciła Robin Hooda, który zwątpił w budowę domków na drzewach, a przeniósł się do drewnianego. Nie chłoszcze, nie rabuje, coś sobie mruczy, podśpiewuje jak dziadziuś na wspomnienie gorączki nocy letniej.
Coś tam było! Człowiek!