SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: SATYRICON

03-03-2011, 22:54

A jak wypada Darkwoods my Betrothed, Analny wystawia apropo, przy Nemesis Divina?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

03-03-2011, 23:16

Conflagrator pisze:
koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)

hehe, gdyby mnie ktoś nakrył przy potajemnym słuchaniu tego bandu, czułbym się gorzej niż w analogicznej sytuacji z masturbacją ;)
Lefthandpathyoga
Maria Konopnicka

03-03-2011, 23:18

twoja_stara_trotzky pisze:TRAP THEM - Scars Align z nowej płyty <-- dokładnie w takim kierunku powinien pójść teraz Satyricon i dokładnie tak samo BRZMIEĆ ;)
jak usłyszałem przedostatnią płytę SECRETS OF THE MOON to miałem wrażenie, że mogłaby to być kolejna płyta Satyricon po "rebel..." I choć do dziś uważam, że jest to lepszy krążek niż Volcano to jednak emocje trochę opadły i nie oceniam już Sotm tak wysoko (co oczywiście nie oznacza, że nie będzie mnie na ich koncercie w Katowicach!)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

03-03-2011, 23:20

kwintesencja, dokładnie o to w tym wszystkim chodziło
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

03-03-2011, 23:26

So_It_Is_Done pisze:A jak wypada Darkwoods my Betrothed, Analny wystawia apropo, przy Nemesis Divina?
Bardzo źle wypada, zarówno wtedy jak i dzisiaj.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

04-03-2011, 00:18

koreaniec pisze:analogiczny przypadek katowanego albumu czyli "Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
no co ty pierdolisz!? :) dobrze ci kolega conflagrator wyłożył, bój się boga hehe. trzy pierwsze żorżoroty to trzy najlepsze żorżoroty!
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 10:55

Conflagrator pisze:
koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
to nie podlega dyskusji.
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

04-03-2011, 10:57

Realista pisze:
Conflagrator pisze:
to nie podlega dyskusji.
Zgadza się.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 11:00

Adrian696 pisze:kilka perełek tu przeczytałem :D
Longinusie - Szubrycht nie mógł napisac tych słów w 96 roku, bo co wtedy musiałby napisac o swoich nagraniach w tamtym okresie :D
jak ktoś słusznie zauważył - jacy oldscholowcy?? wtedy oldscholowcy to byli starzy thrashersi, którzy krzywo patrzyli juz na Death Metal, a na "pomalowanych błaznów" nie mogli patrzec wcale :D dla nich Black Metal to był Venom a nie jakies norweskie dzieci z zapałkami :D

to co pisze Dronik nawet nie chce mi sie komentować ;)
1)ja też tego sobie nie przypominam zważywszy że Szubrycht był rozkochany w CoF
2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację
i tyle.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 11:03

Realista pisze:
Conflagrator pisze:
to nie podlega dyskusji.
a perka na "Under the Sign of Hell" brzmi jeszcze lepiej niż garnki Larsa na "St. Anger"
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 11:09

KreatoR pisze: a perka na "Under the Sign of Hell" brzmi jeszcze lepiej niż garnki Larsa na "St. Anger"
dokłądnie:) to zajebiste brzmienie werbla/wiadra w Krieg i Funeral Procession. Zresztą to najlepsza ich płyta.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

04-03-2011, 11:17

W Revelation of Doom przede wszystkim ;) Drugie zdanie oczywiście prawdziwe.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
DCI Hunt

04-03-2011, 11:25

Realista pisze:2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację i tyle.
Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tymi oldskulowcami, ale pamiętam, że zarówno ja jak i wiele innych młodych osób kręciło nosem. Tyle, że nie mówiliśmy o cepelii i tanim patosie (nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe), a o zwykłym spedaleniu. ;)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

04-03-2011, 11:33

Conflagrator pisze:(nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe)
nie, nie, nie
wciaz kocha sie trojke Samael :)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

04-03-2011, 11:46

[quote="Realista"]
1)ja też tego sobie nie przypominam zważywszy że Szubrycht był rozkochany w CoF

Chyba dalej jest pod przedkłada ostatni album Brytyjczków nad TAON :)
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 11:47

Conflagrator pisze:
Realista pisze: 2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację
i tyle.
Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tymi oldskulowcami, ale pamiętam, że zarówno ja jak i wiele innych młodych osób kręciło nosem tyle, że nie mówiliśmy o cepelii i tanim patosie (nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe), a o zwykłym spedaleniu ;)
hmm nie wiem czy akurat o Satyricon była mowa w kontekście spedalenia, u nas popularniejsze było słowo "komercja" :)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

04-03-2011, 12:35

A idźcie Panowie f chuy s tym Żorżorotem. Posłuchajcie wokali na "Antichrist", dla mnie tego typu wysokie wokalizy to już zejście poniżej pewnego poziomu śmieszności w BM. Akurat jestem od kilku lat na ten aspekt bardzo wyczulony. Sama muzyka jest też taka napuszona, te marszowe tempa, rozbudowane melodyjki, które wpadają w ucho i można je gwizdać przy porannym goleniu. Za dużo "mrocznego" patosu.
Jeśli już mowa o rzeczach, które zdezaktualizowały się to nie ma zespołu, która by bardziej tu pasował. Ta muzyka była po prostu znakiem czasu w jakim powstała.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

04-03-2011, 20:59

Na Euro 2012 nie ma być czasem duet Vader/Drudkh na jakimś stadionie?
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Frosthark
rozkręca się

04-03-2011, 21:20

Jaki żal... pewnie się narażę większości forum ale Satyricon nigdy mnie nie ruszał. Taki tam pocieszny zespolik z 3 niezłymi kawałkami, z czego jeden z nich zrobił z nich kult. Może ma na to wpływ fakt że za ich twórczość zabierałem się po latach, ale nie potrafię przebrnąć przez żaden ich album do samego końca. Myślę że z perspektywy czasu i aktualnego poziomu sceny BM (do której oni już od jakiegoś czasu nie należą) nie potrafię się już do nich przekonać, a ich ostatnie popowe wyczyny w tym nie pomagają.

"Beholding the majssssssssssssss
In its dawn of grejsssssssssssss"
ODPOWIEDZ