SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON
A jak wypada Darkwoods my Betrothed, Analny wystawia apropo, przy Nemesis Divina?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- koreaniec
- w mackach Zła
Conflagrator pisze:Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
hehe, gdyby mnie ktoś nakrył przy potajemnym słuchaniu tego bandu, czułbym się gorzej niż w analogicznej sytuacji z masturbacją ;)
Lefthandpathyoga
-
Maria Konopnicka
jak usłyszałem przedostatnią płytę SECRETS OF THE MOON to miałem wrażenie, że mogłaby to być kolejna płyta Satyricon po "rebel..." I choć do dziś uważam, że jest to lepszy krążek niż Volcano to jednak emocje trochę opadły i nie oceniam już Sotm tak wysoko (co oczywiście nie oznacza, że nie będzie mnie na ich koncercie w Katowicach!)twoja_stara_trotzky pisze:TRAP THEM - Scars Align z nowej płyty <-- dokładnie w takim kierunku powinien pójść teraz Satyricon i dokładnie tak samo BRZMIEĆ ;)
- koreaniec
- w mackach Zła
- ultravox
- zahartowany metalizator
Bardzo źle wypada, zarówno wtedy jak i dzisiaj.So_It_Is_Done pisze:A jak wypada Darkwoods my Betrothed, Analny wystawia apropo, przy Nemesis Divina?
- Scaarph
no co ty pierdolisz!? :) dobrze ci kolega conflagrator wyłożył, bój się boga hehe. trzy pierwsze żorżoroty to trzy najlepsze żorżoroty!koreaniec pisze:analogiczny przypadek katowanego albumu czyli "Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
- Realista
- weteran forumowych bitew
to nie podlega dyskusji.Conflagrator pisze:Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Zgadza się.Realista pisze:to nie podlega dyskusji.Conflagrator pisze:Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
- Realista
1)ja też tego sobie nie przypominam zważywszy że Szubrycht był rozkochany w CoFAdrian696 pisze:kilka perełek tu przeczytałem :D
Longinusie - Szubrycht nie mógł napisac tych słów w 96 roku, bo co wtedy musiałby napisac o swoich nagraniach w tamtym okresie :D
jak ktoś słusznie zauważył - jacy oldscholowcy?? wtedy oldscholowcy to byli starzy thrashersi, którzy krzywo patrzyli juz na Death Metal, a na "pomalowanych błaznów" nie mogli patrzec wcale :D dla nich Black Metal to był Venom a nie jakies norweskie dzieci z zapałkami :D
to co pisze Dronik nawet nie chce mi sie komentować ;)
2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację
i tyle.
- KreatoR
a perka na "Under the Sign of Hell" brzmi jeszcze lepiej niż garnki Larsa na "St. Anger"Realista pisze:to nie podlega dyskusji.Conflagrator pisze:Pierwsze 3 płyty Gorgoroth były, są i zawsze będą zajebiste ;)koreaniec pisze:"Antichrist" Żorżorota, który jawił mi się jako kwintesencja mroku w wieku 19 lat, dziś wywołuje u mnie odruch politowania z lekkim poczuciem zażenowania - jak można było, ani sekunda tego gówna się nie broni ;)
- Realista
dokłądnie:) to zajebiste brzmienie werbla/wiadra w Krieg i Funeral Procession. Zresztą to najlepsza ich płyta.KreatoR pisze: a perka na "Under the Sign of Hell" brzmi jeszcze lepiej niż garnki Larsa na "St. Anger"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
W Revelation of Doom przede wszystkim ;) Drugie zdanie oczywiście prawdziwe.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
DCI Hunt
Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tymi oldskulowcami, ale pamiętam, że zarówno ja jak i wiele innych młodych osób kręciło nosem. Tyle, że nie mówiliśmy o cepelii i tanim patosie (nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe), a o zwykłym spedaleniu. ;)Realista pisze:2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację i tyle.
- Najprzewielebniejszy
nie, nie, nieConflagrator pisze:(nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe)
wciaz kocha sie trojke Samael :)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
[quote="Realista"]
1)ja też tego sobie nie przypominam zważywszy że Szubrycht był rozkochany w CoF
Chyba dalej jest pod przedkłada ostatni album Brytyjczków nad TAON :)
1)ja też tego sobie nie przypominam zważywszy że Szubrycht był rozkochany w CoF
Chyba dalej jest pod przedkłada ostatni album Brytyjczków nad TAON :)
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Realista
hmm nie wiem czy akurat o Satyricon była mowa w kontekście spedalenia, u nas popularniejsze było słowo "komercja" :)Conflagrator pisze:Nie wiem o co wam dokładnie chodzi z tymi oldskulowcami, ale pamiętam, że zarówno ja jak i wiele innych młodych osób kręciło nosem tyle, że nie mówiliśmy o cepelii i tanim patosie (nic dziwnego, w końcu kochało się trójkę Samael hehehe), a o zwykłym spedaleniu ;)Realista pisze: 2)i gdzie oni byli Ci wszysyc old schoolowyc? :) większość z nich i tak była podniecona dodawaniem klawiszy do Bm pozostali z grymasem ale jednak akceptowali tą sytuację
i tyle.
- koreaniec
- w mackach Zła
A idźcie Panowie f chuy s tym Żorżorotem. Posłuchajcie wokali na "Antichrist", dla mnie tego typu wysokie wokalizy to już zejście poniżej pewnego poziomu śmieszności w BM. Akurat jestem od kilku lat na ten aspekt bardzo wyczulony. Sama muzyka jest też taka napuszona, te marszowe tempa, rozbudowane melodyjki, które wpadają w ucho i można je gwizdać przy porannym goleniu. Za dużo "mrocznego" patosu.
Jeśli już mowa o rzeczach, które zdezaktualizowały się to nie ma zespołu, która by bardziej tu pasował. Ta muzyka była po prostu znakiem czasu w jakim powstała.
Jeśli już mowa o rzeczach, które zdezaktualizowały się to nie ma zespołu, która by bardziej tu pasował. Ta muzyka była po prostu znakiem czasu w jakim powstała.
Lefthandpathyoga
- Rattlehead
Na Euro 2012 nie ma być czasem duet Vader/Drudkh na jakimś stadionie?
support music, not rumors
- Frosthark
- rozkręca się
Jaki żal... pewnie się narażę większości forum ale Satyricon nigdy mnie nie ruszał. Taki tam pocieszny zespolik z 3 niezłymi kawałkami, z czego jeden z nich zrobił z nich kult. Może ma na to wpływ fakt że za ich twórczość zabierałem się po latach, ale nie potrafię przebrnąć przez żaden ich album do samego końca. Myślę że z perspektywy czasu i aktualnego poziomu sceny BM (do której oni już od jakiegoś czasu nie należą) nie potrafię się już do nich przekonać, a ich ostatnie popowe wyczyny w tym nie pomagają.
"Beholding the majssssssssssssss
In its dawn of grejsssssssssssss"
"Beholding the majssssssssssssss
In its dawn of grejsssssssssssss"