PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PESTILENCE
A już się bałem, że będzie to jakieś Dehydrated III :D
- twoja_stara_trotzky
fajnie, e coś nieco innego, ale już niefajnie, że akurat w tym kierunku, ale czekam na cały album z pełną oceną...
- Andy Blakk
- rozkręca się
- Kontakt:
Strasznie dziwne to brzmienie gitar i basu...
Wokale świetne. Tylko to brzmienie - zupełnie mi tu nie pasuje.
Zobaczymy jaki będzie cały album.
Wokale świetne. Tylko to brzmienie - zupełnie mi tu nie pasuje.
Zobaczymy jaki będzie cały album.
Conquest Icon : http://www.myspace.com/conquesticon
Suicide Circle : http://www.myspace.com/suicidecircleproject
Suicide Circle : http://www.myspace.com/suicidecircleproject
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re:
wokal super, ale brzmienie gitary zjebaneSkaut pisze:hmm jakiś taki "młodzieżowy" ten kawalek. Ale wokale - masa zajebistość.
this is a land of wolves now
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
spheres nam chyba nie grozi.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Cholera, nie umiem podejść do tego kawałka. Nie wiem, czy to dlatego, że jest takisobie, czy dlatego, że nie jest to Testimony of the ancients.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Nad czym bardzo ubolewam. Wokale klasa.Morbid Marcin pisze:spheres nam chyba nie grozi.
support music, not rumors
- Mol
- Najprzewielebniejszy
dokładnie, takie Cazerasowe chuj wi co...zero tresci.
a okładka woła o pomstę do piekła...
a okładka woła o pomstę do piekła...
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kurwa... tragedia ten ich cały powrót.. niech już lepiej wydają kolejne reedycje swoich starych płyt w 15 różnych konfiguracjach i grają tylko koncerty. Przecież ten nowy kawałek jebie jakąś drugorzędną groove-popeliną i nie zmieni tego tylko to fajne pestilencowe solo. Okładka - dno, ogólny koncept wygląda na denny. Oni chyba nawet swoich starych płyt dobrze nie słuchają. Widać jednak róznicę klas w stosunku do takiego np. Atheist, którzy wrócili po tylu latach z naprawdę smaczną płytą.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Wokal i solówka ok, to jest PESTILENCE, tylko mi się jedno i drugie z tym nieciekawym mieleniem a'la FF nie bardzo klei.
Chyba sobie odpuszczę całość, starczy, że Resurrection Macabre było do wyrzygania nudne.
Chyba sobie odpuszczę całość, starczy, że Resurrection Macabre było do wyrzygania nudne.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
dokladnie tak.niech spierdalaja.Olo pisze:Kurwa... tragedia ten ich cały powrót.. niech już lepiej wydają kolejne reedycje swoich starych płyt w 15 różnych konfiguracjach i grają tylko koncerty. Przecież ten nowy kawałek jebie jakąś drugorzędną groove-popeliną i nie zmieni tego tylko to fajne pestilencowe solo. Okładka - dno, ogólny koncept wygląda na denny.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Mol pisze:strasznie nijaki ten nowy Pestilence
Mam nadzieję, że nawet jeśli płyta nie wprawi wszystkich w zachwyt, to mi spodoba się tak samo jak poprzedniczka. Na żywo w Krakowie udowodnili, że kawałki z tego albumu prezentują dokładnie ten sam poziom co ich starszy repertuar. Nie chcę mi się wierzyć, że tym razem nagrają "jakąś drugorzędną groove-popelinę". Co do okładek to się zgodzę - straszna chujnia w porównaniu do tych starych. Na płytę czekam z niecierpliwością - zamierzam przesłuchać całą dopiero z CD.Olo pisze:Kurwa... tragedia ten ich cały powrót.. niech już lepiej wydają kolejne reedycje swoich starych płyt w 15 różnych konfiguracjach i grają tylko koncerty. Przecież ten nowy kawałek jebie jakąś drugorzędną groove-popeliną i nie zmieni tego tylko to fajne pestilencowe solo. Okładka - dno, ogólny koncept wygląda na denny. Oni chyba nawet swoich starych płyt dobrze nie słuchają. Widać jednak róznicę klas w stosunku do takiego np. Atheist, którzy wrócili po tylu latach z naprawdę smaczną płytą.
Co do Atheist to dziwna sprawa - album rzeczywiście bardzo dobry, ale paradoksalnie nie chce mi się do niego wracać. Ostatnio miałem chęć posłuchać Atheist i sięgnąłem po ich wcześniejsze płyty. Do ostatniego Pestilence wracam - wcześniejsze ich płyty mi go nie zastąpią, bo są po prostu inne. W sumie jestem zadowolony zarówno z ostatniego albumu Atheist jak i Pestilance - każda z nich jest na swój sposób udana.
- Realista
jakieś takie brzmienie wypieszczone, nie wiem, mam mieszane uczucia co do tej zajawki...pachnie mi to wszystko pięknie dopracowanym Dm a la Decapitated itd...
-
est pisze:Mol pisze:strasznie nijaki ten nowy Pestilence
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
banał bije z tej okładki aż boli...
- Adrian696
Sam pomysł jest OK, tylko wykonanie kompletnie z dupy.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- BadBlood
chujowy ten nowy kawałek, że aż zęby bolą
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Kiedy mi o pomysł właśnie chodzi - jest tak czytelny i oczywisty, że aż banalny. o wykonaniu się nie wypowiadam, bo to od dawna standard. okładkowe ISO 9001 wypełnione i nikt nie ma prawa się przyczepić, że coś jest nie tak. ;)Adrian696 pisze:Sam pomysł jest OK, tylko wykonanie kompletnie z dupyBonny pisze:banał bije z tej okładki aż boli...