SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: SATYRICON

02-03-2011, 15:41

Dlatego bo Satyricon to po prostu zawsze trochę wieśniacki zespół był.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-03-2011, 15:45

no wlasnie tak mi sie zdaje. dlatego nie sadze, zeby czas gral tu jakas bardzo istotna role.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

02-03-2011, 15:46

Czas gra istotną rolę w ich przypadku, bo im dalej tym bardziej wieśniacko grają.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 15:47

nie to mialem na mysli, zreszta w tym punkcie proponuje 'agree to disagree'.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-03-2011, 15:54

Riven pisze: tam nie ma pierwiastkow kiczu i tandety, ktore sa kompletnie niezalezne od aktualnych trendow.
No właśnie sęk w tym, że są od nich zależne.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 15:57

czyli ze te do bolu sztuczne, slodziutkie klawisze w latach 90. brzmialy fajnie? sorry, nie potrafie sobie tego wyobrazic, zwlaszcza, ze byli tacy co potrafili sie bez nich obyc.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:01

Przede wszystkim te wszystkie leśne BM zespoły to raczej się wzorowały na pierwszych dwóch albumach Satyricon niż na ND, ND w swoim czasie była niezłym albumem czy to się komuś podoba czy nie... Dzisiaj, no cóż, dzisiaj ta płyta gdyby wyszła pewnie nie zrobiłaby żadnego wrażenia.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:02

no okej, to jest inna sprawa. zeby nie bylo - ja nie uwazam, z to jakies gowno (chociaz Mother North jest naprawde slabiutkim utworem), raz na rok sobie poslucham. ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:06

weźcie se lepiej włączcie jakąkolwiek płytę Emperora to się przekonacie jak brzmi Black Metal z parapetami, który nigdy nie był wiochą ani się nie zdezakualizuje. tyle w tamacie.
Maria Konopnicka

02-03-2011, 16:06

Scaarph pisze:zwłaszcza śmieszy mnie to marianowe ostentacyjne "minus za mother north", ewidentnie pod publikę bo nagle się okazuje, że wstyd myśleć tu inaczej i puścił mu zwieracz.
LOL Jakbym pisał pod publikę to bym twierdził, że nowy Satyricon to potęga a stary to soundtrack do dymania wiewiórek w lesie. Mother North to utwór, który najmniej mi się podoba z tej płyty, tak było w 1996 roku gdy usłyszałem ją po raz pierwszy i tak jest teraz.
Scaarph pisze:i czy się to wszystkim znawcom black metalu podoba, czy nie, nemesis divina, pomimo, iż nie jest to jakoś szczególnie ważna płyta, ma swoje miejsce w historii gatunku i chuja mogą narzekacze z tym faktem zrobić, co najwyżej się rozpłakać. mieszanie jej z błotem bo szyszki czy coś to po prostu idiotyzm.
To bardzo dobry album - może i się postarzał, może i nie trafia do młodzieży wychowanej na Reload, ale to mu w niczym nie umniejsza. Pamiętam, że jak wyszedł to zbierał same bardzo pozytywne recenzje (zwykle maksymalne noty) i nikogo to nie dziwiło. Dziś płyta nie jest modna więc się dzieciaki na niej wyżywają :)))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:07

no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:10

Riven pisze:no okej, to jest inna sprawa. zeby nie bylo - ja nie uwazam, z to jakies gowno (chociaz Mother North jest naprawde slabiutkim utworem), raz na rok sobie poslucham. ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
jaka płyta wyszła w momencie premiery ND klasyczna która była w 1996 r lepszą pozycją?:) Chodzi o to że nijak ma sie porównywanie starego Satyricona z tym co robią teraz.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:11 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:10

Kreator> nie. znow problemem jest przede wszystkim szalenie plastikowe brzmienie syntezatorow. na anthrems osiagneli juz calkiem zajebiste.
Maria Konopnicka

02-03-2011, 16:11

Drone pisze: Przecież już w momencie wydania było wiadomo, że to cepeliada. Kto się tym zachwycał - chyba jacyś piętnastolatkowie.

znajdź pięć recenzji z tamtego czasu, które tę płytę nazywają cepeliadą. Ja znajdę pięć z maksymalnymi notami :)
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:36 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:12

Riven pisze:Kreator> nie. znow problemem jest przede wszystkim szalenie plastikowe brzmienie syntezatorow. na anthrems osiagneli juz calkiem zajebiste.
a ja pamiętam jak w podziemiu "prawdziwki" w momencie wyjścia Anthems, kręcili nosem, że gorsza niż debiut, że mało czytelna itd hahah a dzisiaj to będzie ich najlepszy album hahah jak to się wszystko zmienia.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:14

Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
nihuja, żyjesz w błędzie Riven. i bez urazy - w twoim wieku takie deklaracje odnośnie płyt, które wychodziły jak jeszcze chodziłeś do podstawówki są mało wiarygodne.

jak to ktoś napisał:
EmpEroR>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość/reszta BM
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:16

Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.

kreator > aha, no tak, zelazny argument.

[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-03-2011, 16:26

Drone pisze: Przecież już w momencie wydania było wiadomo, że to cepeliada. Kto się tym zachwycał - chyba jacyś piętnastolatkowie.
przestałbyś się w końcu błaźnić, i tak nikogo na tę twoją profesurę kupioną na stadionie xx-lecia nie nabierzesz.
IRONMIL pisze:
Scaarph pisze:zwłaszcza śmieszy mnie to marianowe ostentacyjne "minus za mother north", ewidentnie pod publikę bo nagle się okazuje, że wstyd myśleć tu inaczej i puścił mu zwieracz.
LOL
sam jesteś lol.
IRONMIL pisze:to bardzo dobry album - może i się postarzał, może i nie trafia do młodzieży wychowanej na Reload, ale to mu w niczym nie umniejsza.
a tu za to zgoda.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Maria Konopnicka

02-03-2011, 16:27

Realista pisze:dzisiaj ta płyta gdyby wyszła pewnie nie zrobiłaby żadnego wrażenia.
bez sensu gadanie - jakby dziś wyszła jedynka Bathory też nie zrobiłaby wrażenia
Riven pisze:czyli ze te do bolu sztuczne, slodziutkie klawisze w latach 90. brzmialy fajnie?.
tak - bo nikomu nie wydawały się ani sztuczne, ani słodziutkie.
Riven pisze:ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
Z Twojego punktu widzenia, osoby, która poznała ją po latach - dla mnie akurat ta płyta jest bardzo ważna, nadal ją cenię (chociaż mam większy dystans i widzę dziś pewne mankamenty) i dlatego tak wysoko ją oceniłem (nie dałem maksymalnej noty, bo jednak postawiłem minus).
Akurat doskonale rozumiem, że Ci się ND nie podoba, bardziej dziwie się Drone, który chyba na jakiejś innej planecie żył w 1996 roku.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:34 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-03-2011, 16:30

Riven pisze:Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.

kreator > aha, no tak, zelazny argument.

[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.

edit: albo to jebanie emperor: a to że nie przetrwało próby czasu, a to że z przodu, a to że z boku, a to że nie wiadomo dlaczego... no beczka śmiechu :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ