$ nigdy doscultravox pisze:ale już teledyski i sposób funkcjonowania zespołu niekoniecznie.
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Oczywiscie, ale jesli popatrzymy na sama muzyke zawarta na dwoch ostatnich albumach, to nie jest to wcale takie oczywiste, a juz na pewno nie tak daleko posuniete jak twierdzi Maria.ultravox pisze:Ja mam wrażenie, że w Satyricon ambicje czysto artystyczne współistnieją z komercyjnymi (w o wiele większym stopniu niż w przypadku Entombed czy Darkthrone).
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Zgadzam się, to nie jest płytka muzyka robiona "pod publiczkę".Riven pisze: oczywiscie, ale jesli popatrzymy na sama muzyke zawarta na dwoch ostatnich albumach, to nie jest to wcale takie oczywiste, a juz na pewno nie tak daleko posuniete jak twierdzi Maria
- Nerwowy
Judas Priest w swojej kategorii czyli de facto muzyki czysto rozrywkowej (jak to w ogóle brzmi ;)) jest zespołem wybitnym, DsO to po prostu inna bajka i nie widzę żadnej płaszczyzny na której można by porównywać te zespoły. Oczywiście można się pokusić o oczywiste stwierdzenie, że JP jest grupą ważniejszą i bardziej wpływową, tylko po co ;).Riven pisze: ej, nie popadajmy w niepotrzebne ekstremy. plz. oczywiscie, ze Judas Priest to wykurwisty zespol i na pewno nie mniej wartosciowy niz DSO (mysle, ze maria wcale tak nie uwaza, tylko niefurotunnie dobral slownictwo), nie mozna jednak powiedziec, ze przy nich caly black metal to jakies tam p2p2.
Piękny album. W ogóle opinie, że jest to granie pod publiczkę czy dla dzieciaków zasłuchanych w Dimmu Borgir i CoF to śmiech na sali. Przecież to jest zupełnie odwrotne podejście do tematu począwszy od zimnego, ostrego jak brzytwa brzmienia a na pozbawionych zbędnych ozdobników kompozycjach z jedynie subtelnymi detalami w postaci żywych dęciaków skończywszy.sluchalem sobie dzis po dlugiej przerwie Now, Diabolical. uwielbiam wrocic po dluzszym czasie do plyty, ktora kiedys katowalem niemilosiernie i znalem na niej kazde pociagniecie struny czy uderzenie werbla. z jednej strony wiadomo, ze zaraz bedzie "ten zajebisty riff", bo przeciez struktury utworow i ogolny klimat sie pamieta, z drugiej jednak okazuje sie, ze sporo subtelniejszych rzeczy zaginelo w morzu muzyki, ktorą przez ten rok-dwa nasiąkał mozg.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Maria Konopnicka
To teraz jeszcze napiszcie mi dlaczego Now, Diabolical jest lepsza niż The Age of Nero, bo ja np. uważam, że ta druga jest dużo lepsza choć mniej przebojowa, mniej bezpośrednia (może właśnie dlatego). Powiedziałbym, że The Age of Nero jest rozwinięciem Now, Diabolical - dziwię się dlaczego Now, Diabolical została tak entuzjastycznie przyjęta na tym forum, a The Age of Nero dość chłodno. Tzn. podejrzewam, że Trotzky Was ukierunkował - ale jak to zwykle bywa w przypadku Satyricon zupełnie się z nim nie zgadzam. :)
- Morph
- Kontakt:
Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie jest :)IRONMIL pisze:To teraz jeszcze napiszcie mi dlaczego Now, Diabolical jest lepsza niż The Age of Nero,
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
o i znow psychoanaliza zamiast jakis sensownych argumentow hahaha
N,D po prostu daje mi wiecej radochy, ma IMO ciekawsze kompozycje i jest kurewsko spojna - w zasadzie cala plyta trzyma rowny poziom, nie wyobrazam jej sobie bez ktoregokolwiek z kawalkow.
TAoN jest mniej rowna - z jednej strony jest tam niesamowity The Wolfpack (glowny riff, te partie basu solo, tekst... no arcydzielo, jeden z ich najlepszych numerow), z drugiej niezbyt wyrazne kawalki na poziomie My Skin is Cold.
ale przyznam, ze z czasem zyskala, na poczatku bylem sklonny dac jej 7/10. Zrobie sobie mala powtorke i zobaczymy jak sie dzis prezentuje. z przyjemnoscia pukne sie w czolo i podniose te ocene.
N,D po prostu daje mi wiecej radochy, ma IMO ciekawsze kompozycje i jest kurewsko spojna - w zasadzie cala plyta trzyma rowny poziom, nie wyobrazam jej sobie bez ktoregokolwiek z kawalkow.
TAoN jest mniej rowna - z jednej strony jest tam niesamowity The Wolfpack (glowny riff, te partie basu solo, tekst... no arcydzielo, jeden z ich najlepszych numerow), z drugiej niezbyt wyrazne kawalki na poziomie My Skin is Cold.
ale przyznam, ze z czasem zyskala, na poczatku bylem sklonny dac jej 7/10. Zrobie sobie mala powtorke i zobaczymy jak sie dzis prezentuje. z przyjemnoscia pukne sie w czolo i podniose te ocene.
- Morph
- Kontakt:
Neron jest dużo bardziej surowy, bardziej ascetycznie już chyba chłopaki nie zagrają. Do tego jest dużo masywniejszy, tony skał aż w tym czuć.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Kruszące partie basu to ma w "Sign of the Trident" ;)Riven pisze: te partie basu solo
A tak na dobrą sprawę to chyba rzeczywiście, My Skin is Cold to najslabszy kawałek z całej płyty. Kiedys nie pasował mi jeszcze Last Man Standing, ale juz się nawróciłem (głównie za sprawą refrenu, kurwa, jakie tam są zwolnienia!).
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
to jest swieta prawda, dlatego zamierzam sie z nia ponownie zmierzyc i zweryfikowac ta marna siodemke.Morph pisze:Neron jest dużo bardziej surowy, bardziej ascetycznie już chyba chłopaki nie zagrają. Do tego jest dużo masywniejszy, tony skał aż w tym czuć.
Alsvartr > ale w Wolfpack jak ten bas plynie, no kurwa, to jest orgazm dla uszu ;D i potem to chamskie wejscie perkusji... jakaby nie byla ta plyta, zespol, ktory jest zdolny do robienia takich rzeczy musi byc conajmniej zajebisty. te oskarzenia o komerche i sprzedawanie sie sa naprawde przekomiczne ;D
-
Maria Konopnicka

Morph pisze:Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
Alsvartr pisze:
Nie jest :)
Ostatnio zmieniony 01-03-2011, 19:12 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
The Age of Nero nawet nie stało przy Now Diabolical.Morph pisze:Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
-
[V]
od premiery pieje ze to wspanialy album jest.IRONMIL pisze:dziwię się dlaczego Now, Diabolical została tak entuzjastycznie przyjęta na tym forum, a The Age of Nero dość chłodno.
widze,ze inni tez juz do tego doszli;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
[V]
bzduratwoja_stara_trotzky pisze:The Age of Nero nawet nie stało przy Now Diabolical.Morph pisze:Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
- twoja_stara_trotzky
oj tam oj tam
-
Maria Konopnicka
Wychowałeś się na Reload to dlatego ;)Riven pisze: N,D po prostu daje mi wiecej radochy, ma IMO ciekawsze kompozycje i jest kurewsko spojna - w zasadzie cala plyta trzyma rowny poziom, nie wyobrazam jej sobie bez ktoregokolwiek z kawalkow.
Akurat The Wolfpack to jeden ze słabszych punktów tej płyty - My Skin Is Cold to lepszy utwórRiven pisze: TAoN jest mniej rowna - z jednej strony jest tam niesamowity The Wolfpack (glowny riff, te partie basu solo, tekst... no arcydzielo, jeden z ich najlepszych numerow), z drugiej niezbyt wyrazne kawalki na poziomie My Skin is Cold.
mam właśnie wrażenie, że niektórzy za mało tej płyty słuchali - podobnie jak w przypadku ostatniego Burzum pomyśleli - ojej , podobne, ale gorsze :) A tu jest odwrotnie - podobne, tylko że lepsze :)Riven pisze: ale przyznam, ze z czasem zyskala, na poczatku bylem sklonny dac jej 7/10. Zrobie sobie mala powtorke i zobaczymy jak sie dzis prezentuje. z przyjemnoscia pukne sie w czolo i podniose te ocene.
-
[V]
taktwoja_stara_trotzky pisze:bardziej mi sie podoba niz w momencie premiery . bardzo dobry album
;D
- twoja_stara_trotzky
łomoaaaaatkoDrone pisze:O, to to. Zawsze mówiłem, że "The Age Of Nero" to najlepsza płyta SATYRICON.Morph pisze:Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
- Morph
- Kontakt:
Trzeba też być mocno głuchym żeby stwierdzić że to najlepsza płyta Satyricon ;)Drone pisze:O, to to. Zawsze mówiłem, że "The Age Of Nero" to najlepsza płyta SATYRICON.Morph pisze:Trzeba być mocno głuchym żeby uważać Now, Diabolical za lepsze od The Age of Nero ;)
Wykładnia dla przypomnienia
Rebel > Neron > Diaboł & Wulkan > Cieniesty Tron > Średniowiecze & Nemesis