Uważam tak samo, uwielbiam ich debiut!antek_cryst pisze: Pierwszy to jedynka, z której wieje takim klimatem w stylu "pięciu kumpli postanowiło zrobić największy rozpierdol, na jaki ich stać". Nie jest to może ultra brutalne, czy mega techniczne, ale jest tam taki "nieodpowiedzialny" feeling, czuć w tym rządzę rozjebania wszystkiego wokół.
CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: CANNIBAL CORPSE
I AM MORBID
- Mol
- zahartowany metalizator
mhm, mogliby wpasc i znow zaczac koncert od From Skin to Liquid ;)Analripper pisze:obejrzalem te trailery i uswiadomilem sobie, ze znow zobaczylbym ich na zywo... kiedys byl masakryczny przesyt koncertow CC w Polsce i sie przejadlo, ale cholera, oni jednak na zywca zajebisci sa !
- Adrian696
kompletnie nie rozumiem, co wy widzicie w tej kapeli.... no nigdy nie byłem fanem ich muzyki
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
spróbuj posłuchać, widać rzeczywiście nie jest zbyt dużo :)Adrian696 pisze:kompletnie nie rozumiem, co wy widzicie w tej kapeli.... no nigdy nie byłem fanem ich muzyki
- Adrian696
Chodziło o zbyt późno?? Bo inaczej nie rozumiem. :D
Ale ja słucham za kazdym razem jak wydaja płyte i zawsze to srednie mocno jest.
Ale ja słucham za kazdym razem jak wydaja płyte i zawsze to srednie mocno jest.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
to fakt, razem z Suffo, Napalm Death, Immolation absolutna czołówka jeśli chodzi o koncertyAnalripper pisze:obejrzalem te trailery i uswiadomilem sobie, ze znow zobaczylbym ich na zywo... kiedys byl masakryczny przesyt koncertow CC w Polsce i sie przejadlo, ale cholera, oni jednak na zywca zajebisci sa !
Albo słuchałeś za mało, albo przedawkowałeś Slayera i dlatego CC Ci się mocno średnie wydaje. :)Adrian696 pisze:Ale ja słucham za kazdym razem jak wydaja płyte i zawsze to srednie mocno jest.
Dla mnie zdecydowanie czołówka kapel death metalowych i płytowo i scenicznie. Ich ostatnia płyta to obok ostatniego albumu Asphyx najlepszy death metalowy krążek ostatnich kilku lat. Doskonały!
...i Asphyx. Przede wszystkim Asphyx.Heretyk pisze:To fakt, razem z Suffo, Napalm Death, Immolation absolutna czołówka jeśli chodzi o koncerty.
- Gore_Obsessed
Szczerze powiedziawszy to wymienione przez Ciebie uważam za najsłabsze w ich dyskografii. Obie, jako jedyne ich płyty, tylko na dobry z plusem.antek_cryst pisze:W zasadzie to mam dwa "ulubione" longi CC.
Pierwszy to jedynka, z której wieje takim klimatem w stylu "pięciu kumpli postanowiło zrobić największy rozpierdol, na jaki ich stać". Nie jest to może ultra brutalne, czy mega techniczne, ale jest tam taki "nieodpowiedzialny" feeling, czuć w tym rządzę rozjebania wszystkiego wokół.
Drugi to The Wretched Spawn - jak dla mnie idealne połączenie nakurwu, techniki i tego, o czym młodzi szatani często gęsto zapominają, czyli pomysłu na kawałek, jakiejś kompozycji, ogólnego "pomyślunku". Każdy kawałek to ROZPOZNAWALNA i na swój specyficzny sposób chwytliwa petarda. Takie troszku grejtest hits z "Nothing left to mutilate" na czele.
Patrząc w ten sposób od razu nasuwają mi się "Butchered at birth" i "Gore obsessed". Zdecydowanie lepsze moim zdaniem, choć zaznaczam, że "The wretched spawn" to wciąż jedyny ich album, którego nie słyszałem w całości. Myślę jednak, że spokojnie mogę się wypowiedzieć na podstawie pięciu czy sześciu utworów, które znam. Oczywiście liczę się z możliwością zmiany swojej opinii po dokładniejszym zapoznaniu.
Do wymienionych przeze mnie dorzucam "The bleeding" i mamy podium.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mental
- weteran forumowych bitew
od razu słychać, że dźwięk został poddany obróbce w studio.Gore_Obsessed pisze:Kolejna zapowiedź nadchodzącego DVD.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Gore_Obsessed
Być może. Powiem szczerze, że tak jak w przypadku "Centuries..." o wiele bardziej interesują mnie rzeczy spoza sceny. Mam oczywiście świadomość, że w przypadku nadchodzącego DVD nacisk położony został na koncerty.
Życzyłbym sobie więcej materiałów autorstwa Denise Korycki, również o innych zespołach.
Życzyłbym sobie więcej materiałów autorstwa Denise Korycki, również o innych zespołach.
-
- rasowy masterfulowicz
Gore_Obsessed pisze: "The wretched spawn" to wciąż jedyny ich album, którego nie słyszałem w całości.
"The wretched spawn" jest cholernie przebojowy a to bardzo zdradliwe, po premierze sluchalem go na okraglo przez ponad miesiac, teraz wracam do niego raz na kilka. Ale wiele temu krazkowi zawdzieczam, wkrecil mnie na dobre w materialy CC nagrane z Fisherem.
Trzy pierwsze to moje ulubione plyty CC, a kazda jedna uwazam za co najmniej bardzo dobra. Z ery Fishera nie mam ulubionej, choc po premierze ostatniej myslalem juz, ze mam faworyta.
I AM MORBID
Moje podium to (w kolejności chronologicznej, nie jakościowej)
1. Eaten Back To Life
2. Tomb of mutilated
3. Evisceration Plague
Najsłabsze to:
1. The Bleeding
2. Gore Obsessed
3. The Wretched Spawn
Tyle, że te "najsłabsze" oceniam wysoko i uważam, że nie istnieje jakaś drastyczna różnica w poziomach ich najlepszego krążka i najgorszego.
1. Eaten Back To Life
2. Tomb of mutilated
3. Evisceration Plague
Najsłabsze to:
1. The Bleeding
2. Gore Obsessed
3. The Wretched Spawn
Tyle, że te "najsłabsze" oceniam wysoko i uważam, że nie istnieje jakaś drastyczna różnica w poziomach ich najlepszego krążka i najgorszego.
- Gore_Obsessed
Najsłabsze ich krążki zasługują spokojnie na mocną, szkolną czwórkę. Najlepsze niebezpiecznie zbliżają się do granicy czystego obłędu.
- Rattlehead
"The Bleeding" to jest przecież mistrzostwo świata. Świeże, trochę inne spojrzenie na death metal. Przecież tak wtedy nie grał nikt. Genialny album - top 1.
support music, not rumors
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja klasyfikuję płyty CC na te z Burnsem, jak i późniejsze z Fisherem. Z Burnsem bezkonkurencyjny jest "Tomb..." , natomiast z Fisherem najbardziej podoba mi się "Vile". Nieważne jednak jaką płytę od nich zapodam, zawsze zrobią konkretne przemeblowanie pod czaszką.
- Block69
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hehe faktycznie, mój błąd:)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A gdzie Bloodthirst?Gdzie Bloodthirst ja sie pytam? ;)IRONMIL pisze:Moje podium to (w kolejności chronologicznej, nie jakościowej)
1. Eaten Back To Life
2. Tomb of mutilated
3. Evisceration Plague
Najsłabsze to:
1. The Bleeding
2. Gore Obsessed
3. The Wretched Spawn
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- choronzon14
- postuje jak opętany!
pewnie dlatego, ze oba nazwiska pojawialy sie rownoczesnie we wkladkach ;).Block69 pisze:Czemu zawsze wszyscy mylą Barnesa z Burnsem ?
Moje top 3:
1. Tomb...
2. The Bleeding
3. Bloodthirst
I will burn alright
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Z Barnes'em "Bleeding", materiał z tego rodzaju, że właściwie nie ma co cię rozpisywać. Jak się komuś nie podoba to kotwica mu w plecy.
Z "Rybakiem" Gallery of Suicide. Ta płyta jest po prostu strasznie "Kanibalowata". Idealnie wyważony death metalowy ciężar i spora doza chwytliwości.
A poziom trzymają bardzo równy, trzeba przyznać.
Z "Rybakiem" Gallery of Suicide. Ta płyta jest po prostu strasznie "Kanibalowata". Idealnie wyważony death metalowy ciężar i spora doza chwytliwości.
A poziom trzymają bardzo równy, trzeba przyznać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy