MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: MORBID ANGEL
"Coś pomiędzy dziwactwem a ich klasycznym graniem"
No nie zachęca wytwórnia.
No nie zachęca wytwórnia.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Chyba się profesiór szaleju najadł, jeśli "Covenant" to rozczarowanie, to jak nazwać "Heretic"?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Bycie profesorem niestety naturalnie zakłada szaleństwo. W tym kraju nikt normalny nie podejmuje się pracy naukowej. :(
Lepiej być właścicielem stacji benzynowej niż opisywać rzeczywistość.
Lepiej być właścicielem stacji benzynowej niż opisywać rzeczywistość.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
To Drone juz profesorem zostal?boroowa pisze: Chyba się profesiór szaleju najadł, jeśli "Covenant" to rozczarowanie, to jak nazwać "Heretic"?
Nie przestajesz zadziwiac, sluchasz Pestilence i Suffocation ktorego nie lubisz ale je cenisz, a nie sluchasz plyt Morbid Angel po B? Pracuj nad gustem, pracuj!Drone pisze:Od czasów rozczarowującego "Covenant" w zasadzie słucham tylko dwóch pierwszych płyt i "AoD". Ale nie upieram się, że mam rację.
I AM MORBID
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
- empir
jebać wybrednych
ja licze ze nowy album usatysfakcjonuje mnie ;)
ja licze ze nowy album usatysfakcjonuje mnie ;)
- Maleficio
- Kontakt:
Drone pisze:Ja starałem się swego czasu opisywać rzeczywistość z ramienia instytucji naukowej, ale rzeczywistość mnie z niej wypchnęła i teraz muszę działać INKOGUTO.
A ja mam pytanie... do doktora, cos co mnie zawsze ciekawilo... i zaznaczam, ze sie nie czepiam i nie jest to zemsta za krytyka Burzum he he
a mianowiscie... Doktor... czy ty chodzisz na koncerty?
-
Maria Konopnicka
Posłuchaj Formulas Fatal to the Flesh - to ich najlepsza płyta :)Drone pisze:Od czasów rozczarowującego "Covenant" w zasadzie słucham tylko dwóch pierwszych płyt i "AoD". Ale nie upieram się, że mam rację.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
obok, poza tym to najczęściej słuchana w moim domu płyta Morbidów...Riven pisze:moze nie najlepsza, ale tuz za A i B.
-
Maria Konopnicka
tak napisałem nawet w pierwszej wersji swojego posta, ale zmieniłem bo stwierdziłem, że za mało kontrowersyjne :) Trzeba jednoznacznych i mocnych wypowiedzi, żeby ludzi zachęcić do słuchania Formulas Fatal to the Flesh. Nie wiem czy to przez brak Vincenta, nieprzychylne death metalowi czasy, czy cholera wie co jeszcze, ale ten album jest najmniej docenianym krążkiem MA, a naprawdę znakomitym i abstrahując od tego czy mi się najbardziej podoba czy nie, to kto wie czy właśnie nie najlepszym spośród ich całej dyskografii.Riven pisze:moze nie najlepsza, ale tuz za A i B.
PS. Doktorze! Proponuję szybko nadrobić braki w wykształceniu
Ostatnio zmieniony 18-02-2011, 16:22 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Tak. Wiem po sobie ;)IRONMIL pisze: Trzeba jednoznacznych i mocnych wypowiedzi, żeby ludzi zachęcić do słuchania Formulas Fatal to the Flesh. Nie wiem czy to przez brak Vincenta,
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Adrian696
skoro za pierwszym razem nie udało się skończyć podstawówki, to nie ma co próbować po 30 ;)IRONMIL pisze: PS. Doktorze! Proponuję szybko nadrobić braki w wykształceniu
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
OK -taka inicjatywe popieram w 100 % ;). To jest doskonala plyta, moim zdaniem dodatkowo najbardziej imponujaca jesli chodzi o gre Azagthotha. to co on tam robi zarowno w sekcji rytmicznej, jak i solowkach, jest po prostu nie do opisania. Zreszta jak ktos mi powie w jaki sposob gra riffy w Chambers of Dis to bede bardzo wdzieczny, bo za chuj nie jestem w stanie tego wykminic.IRONMIL pisze:tak napisałem nawet w pierwszej wersji swojego posta, ale zmieniłem bo stwierdziłem, że za mało kontrowersyjne :) Trzeba jednoznacznych i mocnych wypowiedzi, żeby ludzi zachęcić do słuchania Formulas Fatal to the FleshRiven pisze:moze nie najlepsza, ale tuz za A i B.
A brak Vincenta... no coz. Powiem tyle: wokal z Domination moim zdaniem zupelnie nie pasowalby do muzyki z Formulas. Tucker nie zachwyca, ale tez nie dal ciala - nagral bardzo konkretne partie wokalne. Przy geniuszu pozostalych elementow tej plyty mozna spokojnie przymknac oko na "ledwo" porzadne wokale. Wraz z Blessed are the sick jest to bezdyskusyjnie najambitniejsza plyta tego zespolu.
this is a land of wolves now
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
prawda!Riven pisze:
To jest doskonala plyta, moim zdaniem dodatkowo najbardziej imponujaca jesli chodzi o gre Azagthotha. to co on tam robi zarowno w sekcji rytmicznej, jak i solowkach, jest po prostu nie do opisania.
jeszcze kilka lat po wydaniu F budzil kontrowersje, ale teraz to pewnie jest najbardziej lubiana obok Altars i Covenant plyta Morbid Angel, kilka razy natkanlem sie na ankiety z pytaniem o ulubiony MA i podium zawsze wygladalo tak samo z dokladnoscia do kolejnosci miejscIRONMIL pisze:. Nie wiem czy to przez brak Vincenta, nieprzychylne death metalowi czasy, czy cholera wie co jeszcze, ale ten album jest najmniej docenianym krążkiem MA, a naprawdę znakomitym i abstrahując od tego czy mi się najbardziej podoba czy nie, to kto wie czy właśnie nie najlepszym spośród ich całej dyskografii.
pewnie nie, ale i pewnie by sie znaczaco podobne na Formulas nie pojawily gdyby Vincent byl w zespole, na kazdej z czterech pierwszych plyt wokal jest istotnie roznyRiven pisze: wokal z Domination moim zdaniem zupelnie nie pasowalby do muzyki z Formulas.
tak, zrobil swoje bardzo dobrzeTucker nie zachwyca, ale tez nie dal ciala - nagral bardzo konkretne partie wokalne.
wcale nie bezdyskusyjnie, czym mierzysz te ambicje?Wraz z Blessed are the sick jest to bezdyskusyjnie najambitniejsza plyta tego zespolu.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
mialem na mysli przede wszystkim warstwe instrumentalna. masz tam cholernie trudne, skomplikowane riffy, kompletnie odjechane melodie (nawet jak na ich standardy) i jakies dziwne patenty brzmieniowe.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
odjechane melodie i dziwne patenty przede wszystkim Formulas i Heretic, Blessed nieco mniej tu pasujeRiven pisze:mialem na mysli przede wszystkim warstwe instrumentalna. masz tam cholernie trudne, skomplikowane riffy, kompletnie odjechane melodie (nawet jak na ich standardy) i jakies dziwne patenty brzmieniowe.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
no ale mi chodzilo o Formulas wlasnie :P
Blessed to monolit, tam wszystko tak pieknie wspolgra... nie mam sily o tym pisac, zreszta tylko Castor takich rzeczy nie rozumie :P
Blessed to monolit, tam wszystko tak pieknie wspolgra... nie mam sily o tym pisac, zreszta tylko Castor takich rzeczy nie rozumie :P
-
Nasum
Dla mnie Formulas.. to najlepsza płyta Morbidów - cenię zarówno Covenant jak i Blessed..., ale własnie ta płyta trafia do mnie najbardziej. Gdyby najnowsza miała przynajmniej połowę tak zajebistych kawałków jak F to o porażce mowy być nie może.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Racja. Pomimo tego wszystkiego ten album (FFttF) przemawia swoją nieokiełznaną siłą, wciąga pod dywan i daje wycisk. To taka Morbidowo-deathmetalowa sauna, z której wychodzisz o 5 kilo chudszy, ale i szczęśliwszy.Riven pisze:mialem na mysli przede wszystkim warstwe instrumentalna. masz tam cholernie trudne, skomplikowane riffy, kompletnie odjechane melodie (nawet jak na ich standardy) i jakies dziwne patenty brzmieniowe.