Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Też mi się podoba ta płyta.
Jak na Deicide może i poniżej oczekiwań.
Słabsza to płyta od 4 pierwszych ale lepsza od pozostałych. Wg mnie nr 5 w ich dyskografii. Tylko lub aż.
W oczekiwaniu na jutrzejsza premiere nowego albumu Deicide, przesluchalem plyty z okresu Insineratehymn - Till Death Do Us Part i powiem Wam, ze nie chce tu juz czytac narzekan na jakakolwiek z nich. Nie sa to dziela na miare trzech pierwszych krazkow, ale kazdej sluchalo mi sie znakomicie.
Od czasu Insineratehymn Deicide nagrywa dobre lub średnie płyty, jedynym jak dla mnie przebłyskiem płyty bardzo dobrej to Scars of the Crucifix. Obydwie płyty na I są średnie, reszta to dobre death metalowe albumy i tyle. Szkoda tylko że prawie wcale nie grają na koncertach nowych kawałków, bo taki dajmy na to Bible basher na żywo wypada bardzo dobrze. Może gdyby wplatali w set więcej kawałków z nowych płyt polubiłbym je bardziej, z drugiej strony niech grają ten zestaw co do tej pory z większym naciskiem na Legion i będę szczęśliwy.
Nasum pisze: Bible basher na żywo wypada bardzo dobrze.
z plyty tez gniecie
Może gdyby wplatali w set więcej kawałków z nowych płyt polubiłbym je bardziej, z drugiej strony niech grają ten zestaw co do tej pory z większym naciskiem na Legion i będę szczęśliwy.
Pomimo szacunku dla pozniejszych dokonan, chcialbym ogladac set Deicide zlozony z 3 pierwszych plyt granych w calosci.
Pełna zgoda, usłyszeć na żywo taki Revocate the agitator to moje marzenie:) Nie wiem dlaczego tak się uparli że grają z tego fantastycznego albumu jedynie Dead but dreaming... ?
Zobaczymy jaki zestaw utworów przygotują na nadchodzącą trasę - o starszych rzeczach już mówiliśmy, z najnowszej chciałbym usłyszeć na żywca "Conviction".
Z ostatniej, chciałbym usłyszeć przede wszystkim "Angels In Hell". Co do kawałków z Legion, obok "Revocate the Agitator", marzy mi się "Trifixion". - polecam obejrzeć całość(7 części), same killery i niezła jakość dźwięku.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color