Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
czasem mozemy sie zdziwić :)
panowie ciekaw jestem opinii - ilość czy jakość ???????
panowie ciekaw jestem opinii - ilość czy jakość ???????
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
przy wielkosci kolekcji o jakiej mowi-stawiam jednak na ilosc
- chaos
- w mackach Zła
a ile tego niby ma 50 tyś ? czy to 50 tyś dziennie fotek robi, bo już nie pamiętam ;)
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
50 tysiecy to nawet chyba Pan Mann nie ma ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no to już grube przerysowanie
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Wszystko jasne. :) Ja zrobiłbym tak samo. :)Sova pisze:a przypominasz sobie końcówke X Dekalogu Kieślowskiego? ( tak, ten o znaczkach )Gore_Obsessed pisze: Pytanie z cyklu głupich: co byś zrobił gdyby Ci się to wszystko spaliło?
Spójrz jeszcze raz na zdjęcie które wkleiłem kilka stron wcześniej i wyobraź sobie dwadzieścia takich "meblościanek". ;)morbid pisze:a ja i tak czekam na fotki Marii :) (to bedzie najbardziej oczekiwana rzecz 2011) :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Najprzewielebniejszy
Sova, rozdałeś.
właśnie jestem na etapie "co zrobic ze zbiorami" w nowym lokum. Do tej pory "jade" na 60-100 sztukowych stojakach, ale ich ilosc i roznorodnosc doprowadza mnie do szewskiej pasji. Chce miec kolekcje na takim wlasnie regale, schludnym, w gruncie rzeczy niewiele zajmujacym powierzchi (w porownaniu z roznymi stojakami), wszystko posortowane, zadbane. Wiadomo,ze niek upie czegos dostosowanego do moich wymagan w 100 procentach, nawet w ikea :)
Zatem...
Sova, jakies szczegoly? jakie wytyczne dostal wykonawca?
właśnie jestem na etapie "co zrobic ze zbiorami" w nowym lokum. Do tej pory "jade" na 60-100 sztukowych stojakach, ale ich ilosc i roznorodnosc doprowadza mnie do szewskiej pasji. Chce miec kolekcje na takim wlasnie regale, schludnym, w gruncie rzeczy niewiele zajmujacym powierzchi (w porownaniu z roznymi stojakami), wszystko posortowane, zadbane. Wiadomo,ze niek upie czegos dostosowanego do moich wymagan w 100 procentach, nawet w ikea :)
Zatem...
Sova, jakies szczegoly? jakie wytyczne dostal wykonawca?
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Sova
- rasowy masterfulowicz
najwazniejsza sprawa to zrób sobie jakis projekt. dostosuj go do pomieszczenia - weź poprawkę na fakt, że taki regał nie jest przesuwalny i jeśli masz na ścianie jakieś gniazdka/puszki to najlepiej je przesuń za regał lub powycinaj dziury ułatwiające dostęp w razie potrzeby. pomyśl też o oświetleniu, jesli takowe ma być ( najlepiej ledy - najtrwalsze, enerooszczędne no i wizualnie tez według mnie najfajniejsze. jeśli też na regałach maja byc winyle to TYLKO ledy bo nie nagrzewają płyt. przemyśl gdzie będzie włącznik i gdzie te oświetlenie ma być w ogóle podłączone - ja mam wpiętę do puszki a włącznik zrobiony poza regałem )Analripper pisze:Sova, jakies szczegoly? jakie wytyczne dostal wykonawca?
wymiary samych regałow/boxów to juz indywidualna sprawa. boxy na elpisy najlepiej niech będą kwadratowe - na szerokość i głębokość. wysokość zrób 1,5 cm wiecej, żeby można było łatwo wyjmowac płyty. pomyśl też o 7" i 10" ( tutaj będzie problem z głębokością, bo najpewniej stolarz zrobi jedynie odpowiednią wysokość a głebokie te wnęki beda ja na 12". sprawe rozwiązuje umieszczenie na stałe jakiś listewek, którę będą blokować 7/10" przed wpadaniem w głąb tych półek.
tak samo z CDs - też mam zrobione około 1 cm wyższe półki/wnęki niż wysokość cedeków. głębokość na wymiar płyty CD. szerokość to juz jak chcesz - ja na jednych mam wnęki na 35 sztuk a na drugich na 55. chyba tyle.
- FENIKS
- w mackach Zła
A ja tak naprawdę nie jestem w stanie poskładać kolekcji na tyle pozycji. Z rzeczy które chce mieć i mam może będzie ponad 500szt z black death. Muzyki filmowej ani rege nie zbieram :)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Panowie jakos nie wyobrażam sobie sytuacji ,kiedy Pani domu w końcówce reklamy wyrzuca Sovie alfabetycznie płyty :):):)
- white_pony
do wieczora by jej pewnie zeszło. koles powinien wyjsc na góre i narysować jej kilka pręg kablem od prodiża na plecach.morbid pisze:
Panowie jakos nie wyobrażam sobie sytuacji ,kiedy Pani domu w końcówce reklamy wyrzuca Sovie alfabetycznie płyty :):):)
do not make equal what is unequal
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Mam ok. 20 tys. tytułów. Na półkach gdzieś ok. 10 tys. Moje regały nie są co prawda podświetlane, ale prezentują się bardzo ładnie. O tyle piękniejsze niż Sovy, że większe :))) Zrobię jakąś fotkę przy okazji to wklejęMorbid Marcin pisze:50 tysiecy to nawet chyba Pan Mann nie ma ;)
- Morbid Marcin
ja mam tylko jakies 5-6 mm wyzsze niz standardowe pudelko cd i to nie byl zbyt szczesliwy pomysl, bo jednak wiekszosc boxow musze stawiac poziomo. 1 cm to znakomita odleglosc. radzilbym zrobic glebokosc jednak nieco mniejsza od glebokosci pudelka, moje wystaja na jakies pol cm i tak jest idealnie je wyciagac, nic sie nie klinuje. z 7ep koniecznie trzeba zrobic wlasciwa glebokosc, bo inaczej faktycznie wpadaja do srodka, co jest bardzo uciazliwe. jednym slowem, znajdujesz miejsce w ktorym chcesz polki zrobic, bierzesz stolarza, zeby ci to zabudowal pod ciebie i twoja kolekcje, to jedyne rozsadne rozwiazanie. wbrew pozorom to potrafi wyjsc taniej niz kupowanie polek w sklepach.Sova pisze:wymiary samych regałow/boxów to juz indywidualna sprawa. boxy na elpisy najlepiej niech będą kwadratowe - na szerokość i głębokość. wysokość zrób 1,5 cm wiecej, żeby można było łatwo wyjmowac płyty. pomyśl też o 7" i 10" ( tutaj będzie problem z głębokością, bo najpewniej stolarz zrobi jedynie odpowiednią wysokość a głebokie te wnęki beda ja na 12". sprawe rozwiązuje umieszczenie na stałe jakiś listewek, którę będą blokować 7/10" przed wpadaniem w głąb tych półek.
tak samo z CDs - też mam zrobione około 1 cm wyższe półki/wnęki niż wysokość cedeków. głębokość na wymiar płyty CD. szerokość to juz jak chcesz - ja na jednych mam wnęki na 35 sztuk a na drugich na 55. chyba tyle.
swoja droga to ciekawe, bo jak kilka lat temu, przed przeprowadzka, wrzucalem na fora info, ze mam do sprzedania za grosze, a potem nawet oddania za darmo robione na zamowienie polki na kilka tysiecy cd, to nikt nie chcial ;)
- Adrian696
Mann kiedyś na pytanie o kolekcje powiedział, ze Niedzwiecki ma większą, a Niedzwiecki powiedział, ze największą ma chyba Kydryński lub Mann - o kolekcji Niedźwiedzia był kiedyś art w jakims magazynie muzycznym - były zdjecia - moze miec ponad 50 tysiMorbid Marcin pisze:50 tysiecy to nawet chyba Pan Mann nie ma ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morbid Marcin
chcialbym zobaczyc te fotki, bo nawet trudno jest mi sobie wyobrazic kolekcje 50 tys plyt :)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Wiesław Weiss ponoć ma potężną kolekcje cd :)
- Xapapote
John Peel

Ostatnio zmieniony 14-02-2011, 18:54 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- morbid
- rasowy masterfulowicz
no własnie co z jego kolekcją...przekazał ja BBC?