BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- świeżak
Re: BURZUM
Z całym szacunkiem do twórczości Varga, ale ostatnie dwa albumy Burzum to jakaś pomyłka. O ile Belus jeszcze znośny był, udało mi się kilka razy przesłuchać, o tyle Fallen to już za dużo. Niby żadna znacząca różnica w stosunku do Belus, ale ten album jest jeszcze gorszy. Cenie i szanuję muzykę Burzum (mówię o pierwszych płytach, nie o tych ambientowych plamach, tego nie jestem w stanie przesłuchać), ale ten powrót to klapa. Wszystkiego do Filosofem włącznie słucham z wypiekami na twarzy, przy Belus i Fallen ziewam.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
no cóż jak dla mnie to duży szacun, za to że facet robi to co uważa za słuszne i nie szuka poklasku. czas nie stoi w miejscu. a płyta bardzo fajna. jest klimat, są fajne rify, tylko perka biedna.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- zaczyna szaleć
Marita to Ty!?!?Machette pisze:Z całym szacunkiem do twórczości Varga, ale ostatnie dwa albumy Burzum to jakaś pomyłka. O ile Belus jeszcze znośny był, udało mi się kilka razy przesłuchać, o tyle Fallen to już za dużo. Niby żadna znacząca różnica w stosunku do Belus, ale ten album jest jeszcze gorszy. Cenie i szanuję muzykę Burzum (mówię o pierwszych płytach, nie o tych ambientowych plamach, tego nie jestem w stanie przesłuchać), ale ten powrót to klapa. Wszystkiego do Filosofem włącznie słucham z wypiekami na twarzy, przy Belus i Fallen ziewam.
może i tak, nie dbam o to zupełnie - słucha mi się tej płyty znakomicie i z tego się cieszę :) Moim zdaniem niczym nie ustępuje poprzedniczce - owszem jest inna, bardziej melodyjna, pozornie łatwiej przyswajalna, ale to wciąż Burzum, wciąż ten sam klimat, który spaja ich wszystkie krążkiDrone pisze: Maria, przecież to album dla pryszczatych onanistów z zieloną kostką na plecach
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
o, to w podobny deseń jak ostatnia Metallica ;)IRONMIL pisze:może i tak, nie dbam o to zupełnie - słucha mi się tej płyty znakomicie i z tego się cieszę :) Moim zdaniem niczym nie ustępuje poprzedniczce - owszem jest inna, bardziej melodyjna, pozornie łatwiej przyswajalna, ale to wciąż Burzum, wciąż ten sam klimat, który spaja ich wszystkie krążkiDrone pisze: Maria, przecież to album dla pryszczatych onanistów z zieloną kostką na plecach
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Muzyka Burzum stała się zbyt czytelna. Pod tym względem Belus i Fallen są bardzo podobne. Ale o ile Fallen przewyższa na przykład najnowszy Gorgoroth.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- mad
A co nie przewyższa ostatniego Gorgoroth?
- Realista
Niewiele jest płyt nie przewyższających ostatni Gorgoroth...
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
nowe burzum to kiepski żart, doskonały przykład jaką rolę w BM odgrywa ideologia, niby ten sam styl gry ale muzyka jakaś pozbawiona duszy. nowy Gorgoroth to sensowne black metalowe pierdolnięcie z starym stylu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Xapapote
ideologia, srologia. cały ten wczesny bm to była mieszanina żeny, gówniarstwa i bandytyzmu. Dead, Euronymous, Grisznak sprzed odsiadki, to postaci wyjątkowo groteskowe. kvltowe dla mizantropijnych nastoletnich piromanów-onanistów.Nif pisze:jaką rolę w BM odgrywa ideologia
- Only_True_Believers
Może i tak, ale póki co nikt nie grał BM lepszej jakości.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- Kontakt:
No ale widzisz, Nif nie zgadza sie z toba czyli twoja teoria kupy sie nie trzymaXapapote pisze: to postaci wyjątkowo groteskowe. kvltowe dla mizantropijnych nastoletnich piromanów-onanistów.
- Only_True_Believers
Maleficio pisze:No ale widzisz, Nif nie zgadza sie z toba czyli twoja teoria kupy sie nie trzymaXapapote pisze: to postaci wyjątkowo groteskowe. kvltowe dla mizantropijnych nastoletnich piromanów-onanistów.
zwyczajnie nie interesują mnie te osoby.
- czterooki.pastor
- starszy świeżak
Udało mnie się tą nową płytę raz przesłuchać i przyznam uczciwie, że takiego zabawnego gówna nie słuchałem już wieki. Dobre na poprawę humoru.
Poważnie panowie, gdyby takie nie wskazujące na jakikolwiek ciekawy pomysł, bezpłciowe poplumkiwanie na dwóch strunach wydał jakiś nieznany nikomu pryszczaty leśnik z Polski to byście na to nawet nie splunęli.
Varg pewnie będzie teraz wydawał płytę co rok. Jest w świetnej sytuacji. Po beztroskim pierdzeniu w wygodny stołek przyjaznego skandynawskiego więzienia i tak nie ma za wiele do roboty jak tylko zarabiać na kulcie z przed lat.
Poważnie panowie, gdyby takie nie wskazujące na jakikolwiek ciekawy pomysł, bezpłciowe poplumkiwanie na dwóch strunach wydał jakiś nieznany nikomu pryszczaty leśnik z Polski to byście na to nawet nie splunęli.
Varg pewnie będzie teraz wydawał płytę co rok. Jest w świetnej sytuacji. Po beztroskim pierdzeniu w wygodny stołek przyjaznego skandynawskiego więzienia i tak nie ma za wiele do roboty jak tylko zarabiać na kulcie z przed lat.
Śmierć Metal Napierdalaj.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no tak pewnie bedzie. zaskakuje mnie przepasc miedzy swietnym belus a tym gownianym fallen. jak mozna w czasie jednej sesji nagrac tak odmienne rzeczy? :D
btw, patrzac na produkcje tej plyty zaczynam odnosic wrazenie, ze najlepszy element samej muzyki starego burzum, czyli brzmienie, to kompletny przypadek. mimo, ze w wywiadach mowi inaczej.
btw, patrzac na produkcje tej plyty zaczynam odnosic wrazenie, ze najlepszy element samej muzyki starego burzum, czyli brzmienie, to kompletny przypadek. mimo, ze w wywiadach mowi inaczej.
this is a land of wolves now
- Xapapote
no nie wiem. Nif podkreśla rolę ideolo. ja to odebrałam w ten sposób: "wczesny ideologiczny bm był super, a dzisiejszy nieideolo jest be." IMO większość wczesnego i w ogóle ideolo bm to kupa gówna kultowa tylko z powodu wybryków artystów stających za tym gównem. ale to tylko moja opinia. oczywiście są wyjątki, ale to już inna sprawa.Maleficio pisze:No ale widzisz, Nif nie zgadza sie z toba czyli twoja teoria kupy sie nie trzymaXapapote pisze: to postaci wyjątkowo groteskowe. kvltowe dla mizantropijnych nastoletnich piromanów-onanistów.
Ostatnio zmieniony 09-02-2011, 10:46 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaczyna szaleć

Varg w sowieckim kamuflażu. :-)
- Castor
A których artystów teraz masz na myśli?Xapapote pisze:IMO większość wczesnego i w ogóle ideolo bm to kupa gówna kultowa tylko z powodu wybryków artystów stających za tym gównem. ale to tylko moja opinia.

- Xapapote
np Absurd. szit jakich małoCastor pisze:A których artystów teraz masz na myśli?Xapapote pisze:IMO większość wczesnego i w ogóle ideolo bm to kupa gówna kultowa tylko z powodu wybryków artystów stających za tym gównem. ale to tylko moja opinia.