BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: BURZUM
widac za malo sluchales tej plyty. na poczatku wydaje sie znosna, ale potem wychodzi, ze to kompletne gowno
varg to debil, mial taki potencjal
varg to debil, mial taki potencjal
this is a land of wolves now
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mało tzn. ile?
jeśli z 30-40 razy to mało, to postanawiam się poprawić :) hahahaha
na początku wydawała się rzeczywiście znośna a później ... zaczęła mi się coraz bardziej podobać;
jeśli z 30-40 razy to mało, to postanawiam się poprawić :) hahahaha
na początku wydawała się rzeczywiście znośna a później ... zaczęła mi się coraz bardziej podobać;
- Riven
- Kontakt:
- trup
Płyta jest dobra. Krzyś ma talent do wykorzystywania minimalizmu i swojego, w sumie wątłego, warsztatu do tworzenia charakterystycznych i niezłych utworów. Choć zarzucano mu indolencję muzyczną, to jest po prostu dobrym kompozytorem i ma swój kurewsko "niepodrabialny" styl.
A "Fallen" rzeczywiście jest przyjemna i taka mocno melancholijna. Trochę może niespójna. "Szeptanki do poduchy" tez mi się podobają. Dobrze to wykorzystał. Jak na razie "Belus" jest wyżej jak dla mnie ale "Fallen" jest dobrą płytą. A już na pewno nie jest gówniana. Gust jak dupa, każdy ma swoją, ale na "jaskrę muzyczną" już nic nie poradzisz ;-)
A "Fallen" rzeczywiście jest przyjemna i taka mocno melancholijna. Trochę może niespójna. "Szeptanki do poduchy" tez mi się podobają. Dobrze to wykorzystał. Jak na razie "Belus" jest wyżej jak dla mnie ale "Fallen" jest dobrą płytą. A już na pewno nie jest gówniana. Gust jak dupa, każdy ma swoją, ale na "jaskrę muzyczną" już nic nie poradzisz ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bez niepotrzebnych skojarzeń- z ust mię pan to wyjąłtrup pisze:Płyta jest dobra. Krzyś ma talent do wykorzystywania minimalizmu i swojego, w sumie wątłego, warsztatu do tworzenia charakterystycznych i niezłych utworów. Choć zarzucano mu indolencję muzyczną, to jest po prostu dobrym kompozytorem i ma swój kurewsko "niepodrabialny" styl.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rasowy masterfulowicz
koledzy chyba księdza w tym roku przyjęli po kolędzie ;)
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
jedna z lepszych.Morbid Marcin pisze:racja, chyba w ogole najlepsza w gatunku.
edit: właśnie słucham. w pewnym momencie zapomniałem, że to Burzum, blekmetal itepe. fantastyczna muzyka.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Morbid Marcin
ty tak na powaznie?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Xapapote
na poważnie. podoba mi się ta płyta. i mam w dupie co gwiazdorzy gadają.Morbid Marcin pisze:ty tak na powaznie?
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Re: Re:
No, kurwa, ja tez. Te mruczenia mnie rozjebuja.est pisze:Lubię tę piosenkę.Skaut pisze:choronzon14 pisze:yyy...?jeg fallerIRONMIL pisze:TA...
I will burn alright
- Xapapote
Re: Re:
zajebisty wokal. a w "Valen" z kolei mnie rozwala riff. niby nic nowego ale daje kopa.choronzon14 pisze:jeg faller.
No, kurwa, ja tez. Te mruczenia mnie rozjebuja.
- Atreju
- postuje jak opętany!
Początkowo byłem zniechęcony, ale podoba mi się. Bardzo refleksyjna, przemyślana i niebanalna muzyka.
- Xapapote
dokładnie. słychać, że facet robił to na luzie, bez ściśniętych własnym kultem zwieraczy.Atreju pisze:Początkowo byłem zniechęcony, ale podoba mi się. Bardzo refleksyjna, przemyślana i niebanalna muzyka.
- boroowa
Po 10 z okładem przesłuchaniach doszedłem co nie tak z tą płytą: "Fallen" powinno być akustyczne - takie Vallen na akustyczną gitarę, pianino, waltornię, róg (te ostatnie nawet wyciągnięte z CASIO) i czyste wokale byłoby arcydobre...
tymczasem gitara na tanim przesterze popierduje przez 10 minut, Varg coś tam skrzeczy i mruczy, perkusja niemrawo puka i stuka... Dłużyzna proszę pana... po prostu.... Dłużyzna... Proszę pana, siedzę sobie, proszę pana, w fotelu... Pan rozumie... I tak słucham sobie... Normalnie... Słucham, słucham ... No i aż mi się chce wyłączyć to to... proszę pana... I wyłączam...
tymczasem gitara na tanim przesterze popierduje przez 10 minut, Varg coś tam skrzeczy i mruczy, perkusja niemrawo puka i stuka... Dłużyzna proszę pana... po prostu.... Dłużyzna... Proszę pana, siedzę sobie, proszę pana, w fotelu... Pan rozumie... I tak słucham sobie... Normalnie... Słucham, słucham ... No i aż mi się chce wyłączyć to to... proszę pana... I wyłączam...
Ostatnio zmieniony 04-02-2011, 11:19 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
:)boroowa pisze:. Dłużyzna proszę pana... po prostu.... Dłużyzna... Proszę pana, siedzę sobie, proszę pana, w fotelu... Pan rozumie... I tak słucham sobie... Normalnie... Słucham, słucham ... No i aż mi się chce wyłączyć to to... proszę pana... I wyłączam...
Pan rozumie siedzę ... siedzę i nic się nie dzieje. Przykładowo proszę Pana odpalam taki "Det Som Engang Var" i tam nawet jak dwa dźwięki na krzyż z casio lecą to już się coś dzieje ... rozumie mnie Pan Proszę Pana :)
... a tu, odpalam, siedzę palę papierosa i nic! totalna pustka ... rozumie mnie Pan?!
:))
REJS niszczy! :)
- Xapapote
ale kto za to płaci? pan? społeczeństwo?boroowa pisze:tymczasem gitara na tanim przesterze popierduje przez 10 minut, Varg coś tam skrzeczy i mruczy, perkusja niemrawo puka i stuka... Dłużyzna proszę pana... po prostu.... Dłużyzna... Proszę pana, siedzę sobie, proszę pana, w fotelu... Pan rozumie... I tak słucham sobie... Normalnie... Słucham, słucham ... No i aż mi się chce wyłączyć to to... proszę pana... I wyłączam...
na iTunes jeszcze nie ma, ale jak będzie to sobie kupie, a co!
- boroowa
Docencie !!! ... ja rozumiem jednego indyka w maladze, no dwa indyki w maladze, ale żeby sześć porcji? I naprawdę wypił pan cztery półlitrówki czystej?
I'll give you black sensations up and down your spine
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Upadek na miarę wilczych możliwości. ;)
Jako że wilczek to khult o sukces nie musi się martwić. Zwłaszcza po rozsądnym zarzuceniu wędki na ruble. Pozostaje jednak niesmak, gdy tak jak w moim wypadku czuje się nieodparcie jakieś wyrachowanie w tej muzyce.
Wykres drogi B, tytuły chyba zbędne:
Gówniarski bunt i szukanie stylu -->Ostatnia Wściekłość-->trans i zaduma-->wyciszenie i balansowanie na granicy powagi-->podsumowanie całej drogi-->Odcinanie kuponów-->?
Pytajnik pewnie będzie dalszym obrabianiem motywów Belus/Fallen - zapewne bardziej wyciszonym. No bo przecież khult... A khult może wszystko (udowodnił to Daudi Baldrs przecież).
Jako że wilczek to khult o sukces nie musi się martwić. Zwłaszcza po rozsądnym zarzuceniu wędki na ruble. Pozostaje jednak niesmak, gdy tak jak w moim wypadku czuje się nieodparcie jakieś wyrachowanie w tej muzyce.
Wykres drogi B, tytuły chyba zbędne:
Gówniarski bunt i szukanie stylu -->Ostatnia Wściekłość-->trans i zaduma-->wyciszenie i balansowanie na granicy powagi-->podsumowanie całej drogi-->Odcinanie kuponów-->?
Pytajnik pewnie będzie dalszym obrabianiem motywów Belus/Fallen - zapewne bardziej wyciszonym. No bo przecież khult... A khult może wszystko (udowodnił to Daudi Baldrs przecież).
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Xapapote
"Dobrze, dobrze. Nie martwcie się."boroowa pisze:Docencie !!! ... ja rozumiem jednego indyka w maladze, no dwa indyki w maladze, ale żeby sześć porcji? I naprawdę wypił pan cztery półlitrówki czystej?
- Realista
zadaje sobie pytanie co musiałby nagrać Varg żeby wszyscy piali z radości ;) nie bronie jego nowej płyty ale nie jest to dla mnie zaskoczenie że jest chyba jednak trochę gorszy album od Belus, może tak naprawdę produkcja tej płyty niszczy wszystko?