a ty uwierzyłeś>?So_It_Is_Done pisze:I truteń również napisał wreszcie coś z sensem, jakiś wyjątkowy dzień dzisiaj.
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: BURZUM
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie wierzę, że słyszał ten album, ale po wysłuchaniu samych sampli i Belus mogę się z nim zgodzić w tej kwestii.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- Kontakt:
- Tymothy
- postuje jak opętany!
zadziwia mnie takie podejście: skoro ja nie mam więc to pewnie nie istnieje lolMaleficio pisze:wiara duża ale nie w pierdoły:)
Hello darkness, my old friend
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ta płyta do Hivs czy Filofosem ma się tak, jak Nodrland do Blood Death Fire czy Haremheart
- Morph
- Kontakt:
- hcpig
aaa-aa-aaaaa jeg faller
mhmm-hmh-hhm jeg faller
Przykre, że tutaj nawet nie ma za bardzo czego analizować bo album jest prosty jak drut i płytki jak kałuża. Zmienić tytuł z Fallen na Reload żeby nie mydlić ludziom oczu i będzie ok. Dla die-hard burzumowców będzie niezły i miło się go słucha, ale nie zmienia to faktu że to tylko Belus dla ubogich z eksponowaniem bujająco-leśnych motywów. Dobrze że został nagrany i kupię go oczywiście, ale kolejna taka tania odcinarka kuponów będzie już ciężka do strawienia.
mhmm-hmh-hhm jeg faller
Przykre, że tutaj nawet nie ma za bardzo czego analizować bo album jest prosty jak drut i płytki jak kałuża. Zmienić tytuł z Fallen na Reload żeby nie mydlić ludziom oczu i będzie ok. Dla die-hard burzumowców będzie niezły i miło się go słucha, ale nie zmienia to faktu że to tylko Belus dla ubogich z eksponowaniem bujająco-leśnych motywów. Dobrze że został nagrany i kupię go oczywiście, ale kolejna taka tania odcinarka kuponów będzie już ciężka do strawienia.
Yare Yare Daze
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
czyli jest zajebiscie? nie wierze, te sample zwiastowaly kompletna sraketwoja_stara_trotzky pisze:ta płyta do Hivs czy Filofosem ma się tak, jak Nodrland do Blood Death Fire czy Haremheart
this is a land of wolves now
- empir
To się cieszę, ja lubię nordlandytwoja_stara_trotzky pisze:ta płyta do Hivs czy Filofosem ma się tak, jak Nodrland do Blood Death Fire czy Haremheart
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Mam tak samo.empir pisze:To się cieszę, ja lubię nordlandytwoja_stara_trotzky pisze:ta płyta do Hivs czy Filofosem ma się tak, jak Nodrland do Blood Death Fire czy Haremheart
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
co innego lubić "Northland" a co innego postawić ten krążek przy "Blood Fire Death" i "Hamerajt" ;)
dzieli te albumy przepaść;
-
- zaczyna szaleć
Mądrze prawi !Ihasan pisze:co innego lubić "Northland" a co innego postawić ten krążek przy "Blood Fire Death" i "Hamerajt" ;)
-
- zaczyna szaleć
Fallen poszło w sieć ;)
- Maleficio
- Kontakt:
- hcpig
No a propos LIFELOVER na Fallen myślałem że chodziło Tymothy'emu o świetny Pulver a nie to plumkanie od Erotik w górę :/ Czyste zawodzenia są bardzo podobne, na Belus ich śladowe ilości mogły przestać przeszkadzać a tutaj będzie już problem. Największy ROTFL to chyba te "...aaa-aa-aaaaa jeg faller mhmm-hmh-hhm jeg faller...", można tym lulać dzieci do snu. Chyba za bardzo lubię BURZUM że podoba się nowy album :) A najlepszy numer to zdecydowanie"Budstikken", gdzieś pod jego koniec przejawia się fajny patent z wysunięciem basu na pierwszy plan.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
te czyste wokale to akurat najmniejszy problem - w zasadzie jestem w stanie sobie wyobrazić, że nałożone na ścianę przesteru bez tych cholernych heavy metalowych patatjców, by mi się nawet podobały. gorzej, że sama muzyka kompletnie straciła charakter. mamy fajne intro, znośny Jeg Faller, niesłuchalny Valen, później dwa niezłe numery, znów jeden równie długi, co niesłuchalny i fajny zamykacz. i tyle. słabo słabo słabo.
- twoja_stara_trotzky
ieeeee, obok Valen najsłabszy na płycie. najlepsze (z metalowych) są Vanvidd i Enhver...hcpig pisze: A najlepszy numer to zdecydowanie"Budstikken", gdzieś pod jego koniec przejawia się fajny patent z wysunięciem basu na pierwszy plan.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
jeszcze nie sluchalem nowej, ale czyste wokale na Belus byly moim zdaniem ZAJEBISTE. w 3 (?) utworze (tytulow nie pamietam bo nie znam norweskiego, ale chodzi o ten z refrenem z gitara na jednym kanale i recytacja tego samego zdania 60 razy)
this is a land of wolves now
- deusk
- rozkręca się
riven - tam gdzie śpiewał kirie elejson degri hehehe. Jedyna różnica na plus w nowym burzumie w stosunku do belusa to moim zdaniem wokale i nie chodzi mi o te czyste a raczej o skrimy zgrzyty i vargi :) A reszta tak jak wyżej.