Mental pisze:bieda jak chuj
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
jaka wieś tańczy wieś śpiewa ;)
- Bloodcult
jaka wieś ? gdzie wy tam słyszycie wieś ? :shock:
-
- postuje jak opętany!
Też jestem ciekaw.Bloodcult pisze:jaka wieś ? gdzie wy tam słyszycie wieś ? :shock:
-
Ojeju, gdyby kolejna ikona blekmetalu upadła, co by to było?:) A sam tytuł zachęca hehe...
- TORTURER
- w mackach Zła
Dzis zaczalem dzien od Filosofem,i niestety juz wiem,ze to se ne wrati,jakies takie ..no chujowe te sample,nie oszukujmy sie.
Death Dwells in Love
- hcpig
Dziwię się tym wszystkim negatywnym komentarzom na temat sampli o tyle o ile ludziom je wypowiadającym spodobał się Belus. Póki co muzycznie nie odbiega to znacząco od poprzedniczki (czyste wokale póki co przemilczę, zresztą nigdy mu nie wychodziły i raczej nie powinien ich eksponować), może tylko zapowiada się zbyt wtórnie i mniej różnorodnie - wydaje się po próbkach, że Grisznak przez zdecydowaną większość (może nawet całość) albumu będzie eksploatował pomysły z "Belus' Død" czy "Glemselens Elv" zamiast takiego Belus' Tilbakekomst (Konklusjon). Tymothy słyszał cały album więc może dopowie coś na ten temat.
Zresztą narzekania przy samplach z Belus były identyczne, strasznie ciekawi mnie całość.
Zresztą narzekania przy samplach z Belus były identyczne, strasznie ciekawi mnie całość.
Yare Yare Daze
- white_pony
- weteran forumowych bitew
a ja po przesluchaniu tych sampli czuje w moczu ze bedzie mi sie bardzo podobać ta płyta.
btw
Product details
* Original Release Date: 7 Mar 2011
* Label: Byelobog Productions
* Copyright: 2011 Byelobog Productions
* Total Length: 47:43
* Genres: Hard Rock & Metal/Death Metal, Rock
* ASIN: B004KVY5QU
:D
btw
Product details
* Original Release Date: 7 Mar 2011
* Label: Byelobog Productions
* Copyright: 2011 Byelobog Productions
* Total Length: 47:43
* Genres: Hard Rock & Metal/Death Metal, Rock
* ASIN: B004KVY5QU
:D
do not make equal what is unequal
- Realista
Chuja po samplach można wywnioskować ale juz założenia co poniektórzy poczynili, tak jak było walenie konia po jednym numerze DsO a potem rozpacz co poniektórych tak teraz jest z Burzum. Poczekajmy, posłuchamy i będziemy dywagować jaka ta płyta jest. Ktoś kto nie uwielbia Burzum pewnie będzie dalej smęcił ze kurwa to już było, ze rozlazłe itd., a Ci co bardzo lubią muzykę Burzum nie będą na to zwracać uwagi, brzmienie wydaje się być ok i to mnie cieszy.
- pogodancer
z takimi stwierdzeniami to trzeba uważać; do końca roku dużo czasu, a Varg ostatnio ponoć bardzo płodny się zrobił ;)Bloodcult pisze:PŁYTA ROKU !!!Ritual pisze:
- Glene
Po tak krótkich sampalch nie da sie nic konkretengo powiedziec, mimo to te fragmenty mi sie spodobaly, nie moge sie juz doczekac premiery.
- twoja_stara_trotzky
na pierwsze pytanie sam sobie odpowiadasz ;)hcpig pisze:Dziwię się tym wszystkim negatywnym komentarzom na temat sampli o tyle o ile ludziom je wypowiadającym spodobał się Belus. Póki co muzycznie nie odbiega to znacząco od poprzedniczki (czyste wokale póki co przemilczę, zresztą nigdy mu nie wychodziły i raczej nie powinien ich eksponować), może tylko zapowiada się zbyt wtórnie i mniej różnorodnie - wydaje się po próbkach, że Grisznak przez zdecydowaną większość (może nawet całość) albumu będzie eksploatował pomysły z "Belus' Død" czy "Glemselens Elv" zamiast takiego Belus' Tilbakekomst (Konklusjon). Tymothy słyszał cały album więc może dopowie coś na ten temat.
przecie nie oceniam całej płyty po tych samplach, na razie jednak wygląda to tragicznie ;)
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Brzmienie jet zbyt wypolerowane i syntetyczne jak na Burzum, nie ma tego brudu, tego żuru. Zbyt klarowny sound obnaża niedociągnięcia. Na prawdę niektóre zagrywki na tym albumie to po prostu zwykłe prostactwo, wyzute z jakiegokolwiek klimatu, pozbawione wszystkiego co było charakterystyczne dla Burzum i co sprawiało, że to była zajebista muzyka. Jestem co raz bardziej przekonany, że "Fallen" to odrzuty po "Belus" i nic więcej.Realista pisze:brzmienie wydaje się być ok i to mnie cieszy.
Hello darkness, my old friend
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
MASTERFUL W PEŁNEJ KRASIE !!!Bloodcult pisze:PŁYTA ROKU !!!Ritual pisze:
:)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
na prawde? ;)Tymothy pisze:Brzmienie jet zbyt wypolerowane i syntetyczne jak na Burzum, nie ma tego brudu, tego żuru. Zbyt klarowny sound obnaża niedociągnięcia. Na prawdę niektóre zagrywki na tym albumie to po prostu zwykłe prostactwo, wyzute z jakiegokolwiek klimatu, pozbawione wszystkiego co było charakterystyczne dla Burzum i co sprawiało, że to była zajebista muzyka. Jestem co raz bardziej przekonany, że "Fallen" to odrzuty po "Belus" i nic więcej.Realista pisze:brzmienie wydaje się być ok i to mnie cieszy.
bieda straszna te sample
- Block69
Olać. Słuchanie sampli BURZUM nie ma najmniejszego sensu. Te z "Belus" nie zrobiły na mnie wrażenia a całość zamiotła.
PENIS METAL
- koreaniec
- w mackach Zła
nie da się tego lepiej ująć + sprawa wokali - te czyste, pominę milczeniem, hehe może jedno słowo: EUROWIZJATymothy pisze:Brzmienie jet zbyt wypolerowane i syntetyczne jak na Burzum, nie ma tego brudu, tego żuru. Zbyt klarowny sound obnaża niedociągnięcia. Na prawdę niektóre zagrywki na tym albumie to po prostu zwykłe prostactwo, wyzute z jakiegokolwiek klimatu, pozbawione wszystkiego co było charakterystyczne dla Burzum i co sprawiało, że to była zajebista muzyka. Jestem co raz bardziej przekonany, że "Fallen" to odrzuty po "Belus" i nic więcej.Realista pisze:brzmienie wydaje się być ok i to mnie cieszy.
natomiast krzykliwe, straciły tą burzumowy charakter, nie ma już w nich tej desperacji,
są natomiast zwykłe klasyczne blackmetalowe, ożenione efektami wokale, dziesiątki BM wokalistów może brzmieć w ten sam sposób, kiedyś VV był nie do pomylenia z nikim innym
Lefthandpathyoga
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Block ma racje, chociaz z drugiej strony jedno jest pewne - Varg nie poszedl w najlepszym mozliwym kierunku, czyli: dlugie, monotonne, transowe patenty w stylu ostatniego numeru z Belus, z obskurnym brzmieniem i schowanym wokalem. to by bylo zajebiste, eh
this is a land of wolves now
słuchanie takich sampli to jak wlezienie do kuchni w restauracji wsadzanie paluchów do gara, oblizywanie ich i ocenianie czy całe danie będzie smakować... Wolę poczekać, a płytę i tak kupię w ciemno. Przed "Belus" byłem nieufny i przesłuchałem przed zakupem, teraz wierzę, że gość wciąż potrafi nagrywać ekscytującą muzykę