Riven pisze:ZAJEBISTY
NECROS CHRISTOS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NECROS CHRISTOS
- Husar
- weteran forumowych bitew
Kurwa będzie dobrze. Struktura kawałka i riffy bardziej przypomina mi Grave Damnation niz TIR, ale mimo to... będzie wygar. Zakup obowiązkowy
NECROMANTIC NUN!
Kurwa ale jaka soloweczka w środku. Najlepszy moment z utworu. Mi to przypomina trochę.... Dissection
NECROMANTIC NUN!
Kurwa ale jaka soloweczka w środku. Najlepszy moment z utworu. Mi to przypomina trochę.... Dissection
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- postuje jak opętany!
Niby to samo co na poprzedniej płycie, ale ten kawałek jest jakiś bardziej zły. 2:54 zajebisty "orientalny" riff...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no oni te niby orientalne patenty swietnie rozkminili
odrazu slychac ze to NC
odrazu slychac ze to NC
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Jedno już jest pewne. Ta płyta nie będzie słaba, ani taka sobie. Będzie zajebista.
- twoja_stara_trotzky
a ja mam pewne obawy, ale póki co siedzę cicho 

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
tylko człowiek głupi albo pozbawiony wyobraźni się nie boi
kawałek nawet nawet, chociaż za bardzo nie słyszę gdzie on miałby przypominać Grave Damnation. brzmi raczej jak odrzut z ostatniej sesji.

-
- postuje jak opętany!
Przesadzasz.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
gdzie przesadzam? przecież brzmi niemal identycznie
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
A bo kurwa przecież Ty odniosłeś się do wypowiedzi Husara. Myślałem, że do mojej w której pisałem, że brzmi podobnie do poprzedniej...
- Husar
no nie wiem. Mam wrażenie, że właśnie struktura jest znacznie prostsza niż wprzy ostatniej. Na GD masz proste, walcowate death/doomowe utwory i ten właśnie taki jest. Mi zajebiscie ten utwor przypomina Curse of the necromantical sabbath.. ale co sluchacz to inna opinia. Co do jednego się zgodzimy chyba, że od razu słychać kto to gra: )Bonny pisze:tylko człowiek głupi albo pozbawiony wyobraźni się nie boikawałek nawet nawet, chociaż za bardzo nie słyszę gdzie on miałby przypominać Grave Damnation. brzmi raczej jak odrzut z ostatniej sesji.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Block69
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no bez jaj, jesli cala plyta bedzie na tym poziomie to bedzie super
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Może jeszcze być dobrze i niedobrze jednocześnieBlock69 pisze:Może być dobrze. Ale może też nie być.

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- BadBlood
fajnie ten kawałek chodzi, inna sprawa, że jakby w miejscu stanęli. czekam na całą płytę z intrami, outrami i całą tą okultystyczną otoczką, bo bez tego trudno Necros Christos oceniać
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ta cała okultystyczna otoczka to coś co nadaje ich muzyce indywidualnego charakteru i klimatu. Choć przyznaję że na płycie trochę z tym przesadzili, dwa intra/instrumentale pod rząd to trochę za dużo.
Kawałek oczywiście świetny (podoba mi się brzmienie gitar) i zapowiadający kolejny dobry album.
Kawałek oczywiście świetny (podoba mi się brzmienie gitar) i zapowiadający kolejny dobry album.
- Mental
dobry kawałek, ale bez spustów, poza tym rzeczywiście brzmi jakby był wycięty z poprzedniej. wolałbym jednak, żeby zabrali się za drowned.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Bardzo fajny nowy numer, jestem na tak i czekam na całość.
NC trzeba przyznac, że są cholernie charakterystyczni i że od razu słychać, kto ten numer nagrał. Mam tylko nadzieję, że nowy album będzie trochę mniej "introwy". Te akustyczne przerywniki są fajne i w ogóle, ale, na litość boską, bez przesady, co za dużo to niezdrowo.
NC trzeba przyznac, że są cholernie charakterystyczni i że od razu słychać, kto ten numer nagrał. Mam tylko nadzieję, że nowy album będzie trochę mniej "introwy". Te akustyczne przerywniki są fajne i w ogóle, ale, na litość boską, bez przesady, co za dużo to niezdrowo.
O to to.Herezjarcha pisze:Ta cała okultystyczna otoczka to coś co nadaje ich muzyce indywidualnego charakteru i klimatu. Choć przyznaję że na płycie trochę z tym przesadzili, dwa intra/instrumentale pod rząd to trochę za dużo.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- twoja_stara_trotzky
a ja sobie posłuchałem tan na zmianę tego nowego i poprzedniej płyty i za chuja się nie zgodzę, że ten nowy brzmi jak wycięty z poprzedniej. brzmi niestety bardziej bawarsko i pszaśnie, brzmienie też ma mniej miażdżące. no ale poczekam na całość...