widziales te instrukcje zmiany hd555 w 595 ktora wkleilem 3-4 strony temu? jak wytrzezwieje to sobie to zrobie, ponoc zajabista roznica.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Nie, porządne słuchawki wysokoomowe potrzebują do pełni szczęścia dużego (relatywnie) "voltage swing", te (znów porządne) o małej impedancji - więcej prądu (current swing). I jedno i drugie nie zostanie dostarczone w odpowiedniej ilości przez byle co. Zobacz na impedancję takich np. AKG K701, a potem znajdź mi jednego zadowolonego, który słyszał je z ampem i bez ampa i wybrał to drugieOlo pisze: rozumiem, że pewne słuchawki o większej impedancji (rzędu np. 250 ohm) bezwzględnie potrzebują ampa do pełnego wydobycia swoich możliwości, ale przy słuchawkach z małą impedancją to już chyba tylko może chodzić o jakieś zjebane fizyczne właściwości membrany i jej zawieszenia.
Nauszne - HD555xyyz pisze:Nauszne do 250zł
Dokanałowe ok. 50 zł
Głównie metal.
Co wybrać?
właśnie, zamiast proponowanych Soundmagic PL11 kup PL21Morph pisze:Nauszne - HD555xyyz pisze:Nauszne do 250zł
Dokanałowe ok. 50 zł
Głównie metal.
Co wybrać?
Dokanałowe - nie rób sobie krzywdy i dozbieraj do czegoś co najmniej przyzwoitego
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Tak zrobiłem. Po tym jak przestał mi działać dłuższy kabel od AKG K450. Przejściówka Sennheisera przestała działać po pół roku (jack wejściowy zaczął przerywać). Zamówiłem ten cholerny kabel za 13 funtów z Thommana. Im starszy jestem tym bardziej się oduczam korzystania z taniej prowizorki ;) Nie ma tanio! Trzeba płacić.Morph pisze:Względnie po prostu zostaw sobie krótki i dokup zwykły przedłużacz minijacek-minijacek.