może i tak by było, ale jednak Volcano nie jest tak spójna, "klarowna" i kompletna, jak "Now, Diabolical".longinus696 pisze:A ja sądzę, że każda następna ciut gorsza (z tym, że odległość między RE a V znacznie większa niż przy późniejszych wydawnictwach), ale wszystkie na wysokim poziomie.
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
Moim zdaniem "Volcano" jest bardzo tradycyjna, z darkthrone'owskimi naleciałościami i w sumie też spójna (kto wie czy nie bardziej), tylko nie ma tylu radiowych hitów co "Now, Diabolical" - może stąd wrażenie, że gorsza. Zresztą nie zamierzam się sprzeczać w tej materii, bo obie są super, jak wszystko co powstało od "Intermezzo II" w górę.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Wg mnie "Volcano" jest o wiele bardziej spójna, od początku do końca na wysokim poziome i bez mielizn. "Now, Diabolical" bardzo nierówna - pierwsza połowa chwytliwa / hiciarska, druga nudna jakby pomysłów zabrakło.
- Skaut
no owszem, jest mnóstwo naleciałości z poprzedniego albumu jak i tych darkthrone'owskich, jednakże strasznie psuje mi odbiór całości "Fuel For Hatred" i "Repined Bastard Nation" (choć to świetne numery).longinus696 pisze:Moim zdaniem "Volcano" jest bardzo tradycyjna, z darkthrone'owskimi naleciałościami i w sumie też spójna (kto wie czy nie bardziej), tylko nie ma tylu radiowych hitów co "Now, Diabolical" - może stąd wrażenie, że gorsza.
no racja, to już raczej kosmetyka i osobiste preferencje.longinus696 pisze: Zresztą nie zamierzam się sprzeczać w tej materii, bo obie są super, jak wszystko co powstało od "Intermezzo II" w górę.
Coś tam było! Człowiek!
- Castor
- weteran forumowych bitew
Posłuchałem dziś kilku kawałków z "Vulcano" i jakoś nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Niby wszystko ok, ale czego jednak brakuje. Moim zdaniem kawałki z "Now, Diabolical" są dużo lepsze. Nie wiem, może jak usłyszałbym cały album to bym się przekonał, póki co wolę "Now, Diabolical".mysticcum pisze:Wg mnie "Volcano" jest o wiele bardziej spójna, od początku do końca na wysokim poziome i bez mielizn. "Now, Diabolical" bardzo nierówna - pierwsza połowa chwytliwa / hiciarska, druga nudna jakby pomysłów zabrakło.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Nie są lepsze - są chwytliwe, łatwo wpadają w ucho.
- Castor
Moim zdaniem chwytliwe, łatwo wpadają w ucho = lepsze, przynajmniej w tym wypadku 
- longinus696
No i na tym poprzestańmy. Bez sensu jest oceniać płytę, jeśli się słyszało kilka kawałków na wyrywki, w dodatku raz czy dwa razy.Castor pisze:Nie wiem, może jak usłyszałbym cały album to bym się przekonał
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
-
535
- Castor
Re:
ale ja płyty wcale nie oceniam, tylko kawałki z tej płyty.longinus696 pisze:No i na tym poprzestańmy. Bez sensu jest oceniać płytę, jeśli się słyszało kilka kawałków na wyrywki, w dodatku raz czy dwa razy.Castor pisze:Nie wiem, może jak usłyszałbym cały album to bym się przekonał
- Skaut
to zupełnie tak jakbyś oceniał potencjalne rżnięcie z laską, bo udało się Tobie potrzymać ją chwilę za rękę.Castor pisze:ale ja płyty wcale nie oceniam, tylko kawałki z tej płyty.longinus696 pisze:No i na tym poprzestańmy. Bez sensu jest oceniać płytę, jeśli się słyszało kilka kawałków na wyrywki, w dodatku raz czy dwa razy.Castor pisze:Nie wiem, może jak usłyszałbym cały album to bym się przekonał
Coś tam było! Człowiek!
- dzik
Najlepsza jest Rebel Extravaganza", ale:
ultravox pisze: ja nadal lubię wszystkie płyty Satyricon, i te stare i te nowe.
dobry kościół to kościół spalony
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Nie bez sensu, bo może być zajebista obiektywnie, ale dla kogoś być chujowa. Niech to będzie szczyt techniki, czy czegokolwiek innego, ale z mojego punktu widzenia nowy Satyricon to hollywoodzkie gówno.longinus696 pisze:No i na tym poprzestańmy. Bez sensu jest oceniać płytę, jeśli się słyszało kilka kawałków na wyrywki, w dodatku raz czy dwa razy.Castor pisze:Nie wiem, może jak usłyszałbym cały album to bym się przekonał
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
napisał miłośnik Piły

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Piła niech będzie hollywodzka, ale zapominasz, że stamtąd nie sama tandeta leci.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
Orcio
- świeżak
Ten nowy Satyricon to pedalskie, pseudo black metalowe gówno dla 15 latków, dla których Dimmu Borgir jest już nieco zbyt gładkie. Rozpierdala mnie jak tutaj każdy abderyta zasłuchany w Deathspell Omega spuszcza się nad rockową spierdoliną pokroju "Volcano".
-
Orcio
- świeżak
Żadna Maria, jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować, że nowy Satyricon to granie dla ciot, tłumaczących sobie spedalenie rozwojem to FOAD!
- Skaut
Masz rację, nie jestem w stanie zaakceptować faktu, że na masterfulu pojawia się coraz więcej dzieci neostrady, które skrobią jakieś żałosne farmazony, wyuczone od kumpli z gimnazjum.Orcio pisze:Żadna Maria, jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować, że nowy Satyricon to granie dla ciot, tłumaczących sobie spedalenie rozwojem to FOAD!
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
też przez chwilę o nim pomyślałem, ale jednak tekst o "15 latkach" bardziej do Mariana pasujeDrone pisze:Skaut, pudło! To pewnie SIIDSkaut pisze:Maria, po chuj Ci następne kontoOrcio pisze:Ten nowy Satyricon to pedalskie, pseudo black metalowe gówno dla 15 latków, dla których Dimmu Borgir jest już nieco zbyt gładkie.
Coś tam było! Człowiek!