SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- FENIKS
- w mackach Zła
Re: SATYRICON
Kto czyta recenzje na metal archives? I się nimi jeszcze sugeruje? Ja jebie
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Alsvartr pisze:Chuj z ubraniem Satyra, "Tha Age of Nero" to obok RE najzimniejszy materiał Satyricon. Minimum środków, maksimum efektu. Co prawda są tam dwa średnio przekonujące utwory, ale reszta na czele z niemal mechanicznym "Den Siste" (który notabene wyrasta jak dla mnie na jeden z najlepszych utworów Satyricon w ogóle) jest fantastyczna.
Doskonale powiedziane.The Age Of Nero,Rebel Extravaganza oraz The Shadowthrone to według mnie najlepsze długograje Satyricon.
- FENIKS
- w mackach Zła
Dla mnie świetna jest Volkano. Niszczy mnie utwór Black Lava.wielu uważa za gówno ten album nie wiedzieć czemu. Podobnie jak z ostatnia płyta Emperor. the age of nero liznalem tylko z kawałka den siste i może posłucham całości.
- FENIKS
- w mackach Zła
Dla mnie świetna jest Volkano. Niszczy mnie utwór Black Lava.wielu uważa za gówno ten album nie wiedzieć czemu. Podobnie jak z ostatnia płyta Emperor. the age of nero liznalem tylko z kawałka den siste i może posłucham całości.
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Volcano jest bardzo dobra,ale przy 3 wyżej wymienionych trochę blaknie.Natomiast najsłabszą w dorobku Satyricon jest bez watpienia Nemesis Divina.Ale to oczywiscie tylko moje zdanie.FENIKS pisze:Dla mnie świetna jest Volkano. Niszczy mnie utwór Black Lava.wielu uważa za gówno ten album nie wiedzieć czemu. Podobnie jak z ostatnia płyta Emperor. the age of nero liznalem tylko z kawałka den siste i może posłucham całości.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
moje też, oprócz hymnowego Mother North reszta jest shitem najniższej klasyBC/AD pisze:Volcano jest bardzo dobra,ale przy 3 wyżej wymienionych trochę blaknie.Natomiast najsłabszą w dorobku Satyricon jest bez watpienia Nemesis Divina.Ale to oczywiscie tylko moje zdanie.FENIKS pisze:Dla mnie świetna jest Volkano. Niszczy mnie utwór Black Lava.wielu uważa za gówno ten album nie wiedzieć czemu. Podobnie jak z ostatnia płyta Emperor. the age of nero liznalem tylko z kawałka den siste i może posłucham całości.
-
Maria Konopnicka
to tak samo głupie jakby ktoś czytał masterfula i sugerował się opiniami tu wygłaszanymi.FENIKS pisze:Kto czyta recenzje na metal archives? I się nimi jeszcze sugeruje? Ja jebie
- Maleficio
- Kontakt:
a ty się sugerujesz????!!?!IRONMIL pisze:to tak samo głupie jakby ktoś czytał masterfula i sugerował się opiniami tu wygłaszanymi.FENIKS pisze:Kto czyta recenzje na metal archives? I się nimi jeszcze sugeruje? Ja jebie
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
jesli chodzi o plyty SATYRICON przed REBEL EXTRAVAGANZA to jedyne co sie ostalo to..sentyment
nie moge dzisiaj juz tego sluchac.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- FENIKS
- w mackach Zła
Niby tak tylko że kto ma mózg to go używa i nie klepie tempo co przeczyta. Tak w muzyce to wygląda można się zainteresować albumem i tyle. Co do metalarchves recenzje są z dupy i sugerowanie się też jest do dupy tymbardziej ocenami
ale każdy ma swój wybór...
-
Maria Konopnicka
jak 10 osób powtarza, że coś jest świetne to rzeczywiście zdarza mi się, że przesłucham to coś trzy razy zamiast raz... Nie sądzę jednak, żeby opinie innych osób (czy wygłaszane tu, czy gdzie indziej) mogły kształtować mój odbiór muzyki. Chyba, że to rozgrywa się gdzieś w podświadomościMaleficio pisze:
a ty się sugerujesz????!!?!
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Sentyment to dobre określenie tez w moim przypadku jesli chodzi o wczesny Satyricon. Ja The Shadowthrone poznałem w krótkim czasie po tym jak sie ukazała.Doskonałe pamietam wizyty w Carnage Records Shop (czy jak to sie tam nazywało) na placu Mirowskim w celu odsłuchu nowości.Tak właśnie poznałem tą płytę.Ale to były zupełnie inne czasy.[V] pisze:jesli chodzi o plyty SATYRICON przed REBEL EXTRAVAGANZA to jedyne co sie ostalo to..sentyment![]()
- ultravox
A ja nadal lubię wszystkie płyty Satyricon, i te stare i te nowe.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
tuż to, po prostu bardzo dobrze się ich słucha, tylko tyle i aż tyleultravox pisze:A ja nadal lubię wszystkie płyty Satyricon, i te stare i te nowe.
- Only_True_Believers
Zupełnie nie rozumiem czemu Nemesis Divina jest tutaj uznawana za słabą płytę. Może ktoś to poprzeć argumentami ?
Ostatnio słyszałem plotki ,ze teraz satyricon ma ponownie nagrać starą płytę, i padło na "The Shadowthrone " lol.
Ostatnio słyszałem plotki ,ze teraz satyricon ma ponownie nagrać starą płytę, i padło na "The Shadowthrone " lol.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Nerwowy
Najlepsze albumy Satyricon to Rebel Extravaganza i Now, Diabolical potem Volcano i ew. ostatnia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
o tak właśnie.Nerwowy pisze:Najlepsze albumy Satyricon to Rebel Extravaganza i Now, Diabolical potem Volcano i ew. ostatnia.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie tak. Co z tego, że zaczęli grać plastikowy pedalski rock, przecież trzeba jakoś ewoluować.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- longinus696
A ja sądzę, że każda następna ciut gorsza (z tym, że odległość między RE a V znacznie większa niż przy późniejszych wydawnictwach), ale wszystkie na wysokim poziomie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;