METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Re: Nowa METALLICA
http://www.youtube.com/watch?v=t8-7bhjWCiE
Ileż zawiści, niech sami zagrają.
"lars is going to puke after this."
"Lars sped up 50% is still slower than most metal bands. -.-"
"ROFL! poor Lars!"
"lars turns his snare off to get that sound"
"if that could really happen, Lars would be comatosed from playin that fast"
"omg this would give Lars a heart attack if he tried to play this fast...then his limbs would fall off."
"ROFL! poor Lars!"
"omg this would give Lars a heart attack if he tried to play this fast...then his limbs would fall off."
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Poszukajcie sobie na You tube przeróbek wpisując frazę: "St. Anger Fixed + Remixed". Koleś wziął się za utwory z tej płyty "neutralizując" nieco zabójcze
brzmienie bębnów i wycinając z piosenek największe mielizny. Jego wersja "Frantic" podoba mi się bardziej niż oryginał:
"Sweet Amber" pomieszał z "St. Anger" i też wyszło ciekawie.
"Sweet Amber" pomieszał z "St. Anger" i też wyszło ciekawie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Rattlehead
Maniuś bo się pogniewamyGore_Obsessed pisze:"sounds like megadeth"
support music, not rumors
- olo1972
- postuje jak opętany!
Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Ulrich to osobowsc i bardzo charyzmatyczny muzyk,nawet jesli nie plasuje sie w czolowych zestawieniach i nie jest jakims bebniarzem z oszalamiajacymi umiejetnosciami to i tak mam dla niego olbrzymi szacunek. bez jego determinacji,uporu i serca do gry ten zespól nie bylby taki sam.beastov23 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=t8-7bhjWCiE
"ROFL! poor Lars!"
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
[V]
Re:
jest jakies trzy tysiace razy gorsza. i nie chodzi tu tylko o skandaliczne brzmienie bebnów,ale tez o same kompozycje ,wokal,ogólny chaos,rozgarbiasz,i generalnie wielka zajebista NIEMOC zrobienia czegokolwiek.Skaut pisze:Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
est
Ale przecież moda na opluwanie Metalliki to całkiem świeży trend, a ty tutaj o przedpotopowych czasacholo1972 pisze:Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......
-
[V]
ja wiem czy swiezy?zaczelo sie juz w 1991 gdy kazda nastolatka zasypiajac z rózowym misiem nucila pod nosem Nothing Else Mattersest pisze:Ale przecież moda na opluwanie Metalliki to całkiem świeży trend, a ty tutaj o przedpotopowych czasacholo1972 pisze:Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Tego mu nie odmówię. Nawiązałem raczej do pewnej dyskusji, jaka miała kiedyś miejsce, mianowicie Maria Konopnicka vs. fakty.[V] pisze:Ulrich to osobowsc i bardzo charyzmatyczny muzyk,nawet jesli nie plasuje sie w czolowych zestawieniach i nie jest jakims bebniarzem z oszalamiajacymi umiejetnosciami to i tak mam dla niego olbrzymi szacunek. bez jego determinacji,uporu i serca do gry ten zespól nie bylby taki sam.beastov23 pisze:komentarze na youtube
maximum walrus yields maximum walrus
-
est
[V] pisze:ja wiem czy swiezy?zaczelo sie juz w 1991 gdy kazda nastolatka zasypiajac z rózowym misiem nucila pod nosem Nothing Else Mattersest pisze:Ale przecież moda na opluwanie Metalliki to całkiem świeży trend, a ty tutaj o przedpotopowych czasacholo1972 pisze:Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......
Ale wtedy nie było jeszcze internetu
A z tym Nothing...to naprawdę koszmar był. Jakieś remizowe remiksy się pojawiły, pirackie kasety Metallica - Ballads, itp. A na klasowych ogniskach wszyscy chcieli pokazać, że umieją "grać" Metallike
- Skaut
Wręcz przeciwnie, ogólny chaos masz właśnie na ostatniej. Niby nawiązanie do klasyków, niby powrót solówek, niby fajne riffy, niby unforgiven III. Właśnie, wszystko na "Death Magnetic" jest na NIBY. Zero jakiegoś konkretu, poskładane do kupy riffy bez żadnego ładu i składu. "St. Anger" jest chociaż pod tym kątem równiejsza, spójna, a do garów idzie się przyzwyczaić. To oczywiście nie jest żadna rewelacja, ale w kategorii "które gówno mniej śmierdzi" wybieram na swój sposób nowatorską "St. Anger". Btw, "Frantic" to zajebisty numer.[V] pisze:jest jakies trzy tysiace razy gorsza. i nie chodzi tu tylko o skandaliczne brzmienie bebnów,ale tez o same kompozycje ,wokal,ogólny chaos,rozgarbiasz,i generalnie wielka zajebista NIEMOC zrobienia czegokolwiek.Skaut pisze:Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re: Re:
pierdolisz[V] pisze:jest jakies trzy tysiace razy gorsza. i nie chodzi tu tylko o skandaliczne brzmienie bebnów,ale tez o same kompozycje ,wokal,ogólny chaos,rozgarbiasz,i generalnie wielka zajebista NIEMOC zrobienia czegokolwiek.Skaut pisze:Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
St Anger jest ZNACZNIE lepsza od ostatniej.
- Bloodcult
ja nie słyszałem ani "St. Anger" ani "Death Magnetic", warto to w ogóle przesłuchać ?
- Morph
- Kontakt:
No pewnie, że warto, DM to absolutne top10 2008, Maria nie może się mylić 
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Gore_Obsessed
- rob
- w mackach Zła
Maniek myślę, że ktoś mógłby podszepnąć ten pomysł Larsowi i kto wie może na taki krok by się zdecydował, nowy miks dzięki któremu można by zarobić mnóstwo pesos myślę, że przemówiłby do wyobraźni Urlicha, od strony marketingowej byłoby to świetne posunięcie, wiesz alternatywna wersja już nagranego albumu, zrobiłoby to mnóstwo szumuGore_Obsessed pisze:Poszukajcie sobie na You tube przeróbek wpisując frazę: "St. Anger Fixed + Remixed". Koleś wziął się za utwory z tej płyty "neutralizując" nieco zabójczebrzmienie bębnów i wycinając z piosenek największe mielizny. Jego wersja "Frantic" podoba mi się bardziej niż oryginał:
jebać frajerów
- Gore_Obsessed
W przypadku tego zespołu każde wydawnictwo to są zarobki wysokości siedmiocyfrowych kwot, więc dziwne, że sami jeszcze na to nie wpadli. 
Only SŁUCHANIE płyt is real!