ASPHYX - Holenderskie duszenie z Bagchusem i Danielsem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wombat
- zaczyna szaleć
Re: ASPHYX - Holenderskie duszenie z Bagchusem i Danielsem
Mistrzowską okładkę ma ten box.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Na kupno tego boxu się nie porwę raczej, ale czy ktoś mi może napisać, czy warto się zaopatrzyć w tą nową koncertówkę? Czy jest to raczej uzupełnienie dyskografii, czy naprawdę warto to mieć bo rozpierdala?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
promo, które dostałem od wytwórni nie powaliło mnie, ot zapis koncertu, ale jeśli jesteś die hard fanem Holendrów to nie masz wyjścia.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Aha, dzięki. To w takim razie raczej poczekam, aż będzie chodziło po 30zł. Lubię czasem posłuchać dobrej koncertówki, ale o ile Asphyx w wersji studyjnej wielbię, to miałem obawy co do ich albumu live.Analripper pisze:promo, które dostałem od wytwórni nie powaliło mnie, ot zapis koncertu, ale jeśli jesteś die hard fanem Holendrów to nie masz wyjścia.
-
- rasowy masterfulowicz
we wkladce napisali, ze to zapis koncertu takiego jakim był i to slychac, tak jak Analny napisal rzecz tylko dla największych fanówmartyrdoom pisze:Aha, dzięki. To w takim razie raczej poczekam, aż będzie chodziło po 30zł. Lubię czasem posłuchać dobrej koncertówki, ale o ile Asphyx w wersji studyjnej wielbię, to miałem obawy co do ich albumu live.Analripper pisze:promo, które dostałem od wytwórni nie powaliło mnie, ot zapis koncertu, ale jeśli jesteś die hard fanem Holendrów to nie masz wyjścia.
I AM MORBID
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
prawdopodobnie koło lutego, zajebiście w chuj!kregozmyk pisze: Jak się dowiedziałem dziś z bardzo wiarygodnego źródła, zbliżonego mocno do samych członków zespołu, ASPHYX pojawi się w przyszłym roku na 3 koncertach w Polsce, m.in. w Poznaniu. Na 100% ominą Warszawę, bo jak powiedzieli - tam już grali. Cieszycie się?![]()

- Gore_Obsessed
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Kurrrrrrrwa!!!!!!! KURRRRWA MAĆ! Jak potęga, jaki feeling! Właśnie oglądam "Live Death Doom", a konkretnie koncert z Essen z ubiegłego roku! Coś wspaniałego i niewyobrażalnego! Wszyscy powinni zobaczyć ten materiał - i ci, którzy nigdy nie widzieli Asphyx na żywo, i ci (oni przede wszystkim), którzy byli na ich ostatnim koncercie w Warszawie. Magię ich występu w Proximie tłumaczyłem częściowo wspaniałą atmosferą i spożytym alkoholem - teraz już wiem, że nie ma okoliczności łagodzących. Oni po prostu są najlepszym zespołem death metalowym na świecie! Gdyby żyli w starożytnej Grecji to pewnie nie graliby takich koncertów, ale z pewnością nazywano by ich herosami!
116: 26 czystego szaleństwa, czystej adrenaliny - prawie 2 godziny, w czasie których napięcie nie spada nawet na sekundę. Najwspanialsze jest to, że te nowe kawałki w niczym nie ustępują ich najwybitniejszym dokonaniom, to, że znów nagrają płytę i to, że wybiorę się na każdy ich koncert w promieniu 500 km!
Polecam wszystkim "Live Death Doom' - bardzo rzadko podniecam się jakimś dvd, ale tym razem naprawdę jest czym! A najlepiej zakupić sobie wersję z dwoma CD, żeby można było pocieszyć tym koncertem także wtedy gdy telewizor jest zajęty bo syn ogląda Spanch boba
Asphyx jest wielki!
116: 26 czystego szaleństwa, czystej adrenaliny - prawie 2 godziny, w czasie których napięcie nie spada nawet na sekundę. Najwspanialsze jest to, że te nowe kawałki w niczym nie ustępują ich najwybitniejszym dokonaniom, to, że znów nagrają płytę i to, że wybiorę się na każdy ich koncert w promieniu 500 km!
Polecam wszystkim "Live Death Doom' - bardzo rzadko podniecam się jakimś dvd, ale tym razem naprawdę jest czym! A najlepiej zakupić sobie wersję z dwoma CD, żeby można było pocieszyć tym koncertem także wtedy gdy telewizor jest zajęty bo syn ogląda Spanch boba

Asphyx jest wielki!
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Oj Mariano, zima przyszła, zakładaj czapkę jak wychodzisz na dwór.IRONMIL pisze:Oni po prostu są najlepszym zespołem death metalowym na świecie!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Adrian696
ja obstawiam, że przedawkował syrop na kaszelH-K44 pisze:Oj Mariano, zima przyszła, zakładaj czapkę jak wychodzisz na dwór.IRONMIL pisze:Oni po prostu są najlepszym zespołem death metalowym na świecie!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Deathless King
Albo zwyczajnie zbyt szybko oddychał przez chwilę 

Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- BadBlood
koncertowo na pewno. widziałem chyba cztery czy pięć razy i zawsze był miazgator jak Rogaty przykazał.IRONMIL pisze:Oni po prostu są najlepszym zespołem death metalowym na świecie!
SPONGEboba, heretykuIRONMIL pisze:Spanch boba![]()

Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Myślę, że jednak Immolation, MA i Suffocation są o te kilka cm wyżej na podium najbardziej masakrującej kapeli na scenie.BadBlood pisze:koncertowo na pewno. widziałem chyba cztery czy pięć razy i zawsze był miazgator jak Rogaty przykazał.IRONMIL pisze:Oni po prostu są najlepszym zespołem death metalowym na świecie!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
MA powinni być po za tym podium bo oni to odrębny żanr w muzyce ekstremalnej są. Za nimi dluuugooo... nic... dopiero potem jest autopsy, bolt thrower i immolation... Asphyx liderem dopiero w drugim peletonie jest.
- H-K44
Tak? A ja bym powiedział, że taki Entombed to ta sama liga...Maleficio pisze:MA powinni być po za tym podium bo oni to odrębny żanr w muzyce ekstremalnej są. Za nimi dluuugooo... nic... (...)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Mol
Maleficio pisze:MA powinni być po za tym podium bo oni to odrębny żanr w muzyce ekstremalnej są. Za nimi dluuugooo... nic... dopiero potem jest autopsy, bolt thrower i immolation... Asphyx liderem dopiero w drugim peletonie jest.

znakomite kapele, szczególnie Suffocation koncertowo jest wyśmienity... ok. nieważne kto najlepszy - ważne, że Asphyx jest genialny i warto sobie obejrzeć dvd o którym wspomniałemLykantrop pisze: Myślę, że jednak Immolation, MA i Suffocation są o te kilka cm wyżej na podium najbardziej masakrującej kapeli na scenie.

-
- zaczyna szaleć
suffo owszem, koncerty genialne, ale nieco wyreżyserowane, inaczej niż u asphyx i bolt thrower. co do ma to mam mieszane uczucia, za mało w tym szaleństwa, za dużo kalkulacji.
- KreatoR
ejże, stawiasz znak równości między całością dokonań Morbidów i Entomd? MA nigdy nie grał najlepszego def'en'rola na tym ziemskim padoleH-K44 pisze:Tak? A ja bym powiedział, że taki Entombed to ta sama liga...Maleficio pisze:MA powinni być po za tym podium bo oni to odrębny żanr w muzyce ekstremalnej są. Za nimi dluuugooo... nic... (...)

@Maleficio - "poza" pisze się po polsku razem...
- Mol
obejrzyj sobie bootleg z Montrealu, przyjrzyj sie reakcjom publiki i samego zespolu, 0 rezyserki, koncert na pelnej kurwie od poczatku do konca.zuo pisze:suffo owszem, koncerty genialne, ale nieco wyreżyserowane, inaczej niż u asphyx i bolt thrower. co do ma to mam mieszane uczucia, za mało w tym szaleństwa, za dużo kalkulacji.
zreszta, co tu duzo mowic, kto byl dajmy na to 1 czerwca 2008 w Progresji ten wie o co chodzi

Ostatnio zmieniony 03-12-2010, 22:48 przez Mol, łącznie zmieniany 1 raz.