PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wombat
- zaczyna szaleć
Re: PESTILENCE
ostatnia płyta chujnią nie była, problem tkwi raczej w tym, ze wiekszosc chciala dostac drugie testimony.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ja nie chciałem żadnego Testimony, a właśnie dostałem takie udawane drugie w chuj nudne pseudo-Testimony.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ani to nudne, ani udawane i już zupełnie nie pseudo-Testimony. Ale w sumie nie ważne. Cieszę się,że nowa płyta już wkrótce. Jestem spokojny o poziom. Nie udało im się, do tej pory, nagrać materiału który by mi się nie podobał.twoja_stara_trotzky pisze:ja nie chciałem żadnego Testimony, a właśnie dostałem takie udawane drugie w chuj nudne pseudo-Testimony.
- empir
- zahartowany metalizator
Ja wolałbym dostać drugie Spheres niż drugie Testimony. Dla mnie ta płyta była zajebista od momentu wydania.wombat pisze:ostatnia płyta chujnią nie była, problem tkwi raczej w tym, ze wiekszosc chciala dostac drugie testimony.
I żeby nie było. Każda z pierwszych czterech płyt Pestilence jest zajebista, ostatnia tylko dobra.
- Husar
- weteran forumowych bitew
a ja bym wolał drugi raz debiut: ) Chemoooooooooooo terapyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu. Moim zdaniem - podobnie jak w przypadku Asphyx - w niczym im nie ustępują. Może i brzmienie jest zbyt plastikowe (absolutnie tego nie czuję, ale pamiętam, że przy pierwszych przesłuchaniach nie za bardzo mi odpowiadało), ale muzyka się broni.
Po tym co zrobili na Spheres też początkowo czułem się rozczarowany - spodziewałem się kroku naprzód, eksplorowania nowych rejonów , a tymczasem dostałem płytę zachowawczą, ostrożną, nie wnoszącą do muzyki niczego nowego - ot kolejny death metalowy krążek. Cóż jednak z tego, skoro to znakomity krążek, może i typowy w swojej wymowie, ale jednak charakterystyczny tylko dla tego zespołu - nagrany z polotem, lekkością i pasją, kipiący od świetnych riffów i fenomenalnych zagrywek. Przede wszystkim jest to płyta, do której chce mi się wracać i jestem przekonany, że z upływem czasu będzie gościła w moim odtwarzaczu nie rzadziej niż Testimony of the Ancients czy Spheres.
Mam też jednak cichą nadzieję, że na nowej płycie ten krok do przodu jednak zrobią i będzie nie tylko znakomicie, ale też zaskakująco.
Po tym co zrobili na Spheres też początkowo czułem się rozczarowany - spodziewałem się kroku naprzód, eksplorowania nowych rejonów , a tymczasem dostałem płytę zachowawczą, ostrożną, nie wnoszącą do muzyki niczego nowego - ot kolejny death metalowy krążek. Cóż jednak z tego, skoro to znakomity krążek, może i typowy w swojej wymowie, ale jednak charakterystyczny tylko dla tego zespołu - nagrany z polotem, lekkością i pasją, kipiący od świetnych riffów i fenomenalnych zagrywek. Przede wszystkim jest to płyta, do której chce mi się wracać i jestem przekonany, że z upływem czasu będzie gościła w moim odtwarzaczu nie rzadziej niż Testimony of the Ancients czy Spheres.
Mam też jednak cichą nadzieję, że na nowej płycie ten krok do przodu jednak zrobią i będzie nie tylko znakomicie, ale też zaskakująco.
- Block69
Tak jest. Na koncercie numery z nowej koszą jeszcze mocniej i świetnie sie wpasowały w setliste.IRONMIL pisze:Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu. Moim zdaniem - podobnie jak w przypadku Asphyx - w niczym im nie ustępują.
PENIS METAL
- Mol
- Scaarph
no dobrze - w czasie koncertu. a co, jeśli ktoś będzie miał fanaberię, nie wiem, posłuchać płyty w domu?IRONMIL pisze:Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu. Moim zdaniem - podobnie jak w przypadku Asphyx - w niczym im nie ustępują.
- H-K44
Nie, nie miałem takiej okazji. Tylko co to ma do rzeczy? Jak nie lubię Children Of Bodom z płyt, to mam iść na ich koncert, żeby się przekonać, czy na żywo ich muza jest równie słaba?IRONMIL pisze:Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu.
Tu masz sedno:
H-K44 pisze:No właśnie te 3 stare kawałki nagrane na nowo są najlepsze na całej płycie. I to wystarczy za komentarz.YNKE pisze: Pięć dobrych kawałków(w tym trzy stare nagrane na nowo) to zdecydowanie za mało jak na zespół takiego kalibru.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Deathless King
Prawdziwy mężczyzna nie miewa fanaberii!Scaarph pisze:no dobrze - w czasie koncertu. a co, jeśli ktoś będzie miał fanaberię, nie wiem, posłuchać płyty w domu?IRONMIL pisze:Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu. Moim zdaniem - podobnie jak w przypadku Asphyx - w niczym im nie ustępują.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Scaarph
o tak, prawdziwy mężczyzna jak chce posłuchać pestilence to idzie na koncert 

- Deathless King
Nie rozumiesz - prawdziwy mężczyzna nie CHCE posłuchać pestilence, to pestilence chce być słuchane przez prawdziwego mężczyznę.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Scaarph
-
- zaczyna szaleć
Ostatnio jak ich widziałem na WAY OF DARKNESS to zagrali chyba najgorszy gig w ich życiu,chłopaki chyba pili i palili przez tydzień a jak weszli na scenę ...to kurwa tragedia co nie zmienia faktu że to nadal jedna z najlepszych ekip DM na tym padole.Scaarph pisze:o tak, prawdziwy mężczyzna jak chce posłuchać pestilence to idzie na koncert
- empir
Słyszałem, na koncercie jest dużo lepiej. Nowego albumu nie krytykuję ale oczekiwałem genialnej płyty a takiej nie dostałem.IRONMIL pisze:Ciekaw jestem czy Ci co krytykuję ostatni album mieli okazję posłuchać jak te kawałki konfrontują się ze starszym repertuarem - w czasie koncertu.
Ja teżMol pisze:wolalbym zeby zrobili plyte jeszcze bardziej poplynieta niz Spheres
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
- Melepeta
- w mackach Zła
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii