DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Re: DEATHSPELL OMEGA
Drone ostatnio przchodzi transformację muzyczno-proroczą. Wskazując drogę, którą podąża obecny Darkthrone lekko sugerował, że jest to wielka lipa i cyrk na kółkach ("Circle the wagons" hehehe) i oczekiwał od reszty poddanych opatrznego zrozumienia jego teorii. Zadziałało.
Teraz liczy na to, że tym samym wypróbowanym już sposobem namówi Was na zrzucenie z piedestału DsO. Jeśli to chwyci, będzie mógł uznać się za nestora poznającego po okładkach płyt czy będzie ona lepsza niż poprzednia czy gorsza. A jeśli nie przekona większości do swych racji najzwyczajniej umyje ręcę.
Beware the Sterile Prophet!!!
Teraz liczy na to, że tym samym wypróbowanym już sposobem namówi Was na zrzucenie z piedestału DsO. Jeśli to chwyci, będzie mógł uznać się za nestora poznającego po okładkach płyt czy będzie ona lepsza niż poprzednia czy gorsza. A jeśli nie przekona większości do swych racji najzwyczajniej umyje ręcę.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No ale umowmy sie stulejarzu, ze mowic co kto ma robic to mozesz swojemu ksiedzu z lozka i nikomu wiecej. No ewentualnie na targach warzywnych podczas tych twoich "spotkan biznesowych"Drone pisze:Wiesiu czy inny robciu, idź se włącz gejszional, duran duran czy inną gejowiznę i odpierdol się raz na zawsze od tematów, w których nie masz nic do powiedzenia.
Przeciez ja np przez grzecznosc nie komentuje twoich nawiedzonych spustow i naboznych ejakulacji.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
akurat 1 kawalek jest absolutnie zajebisty - ten prymitywny rytm na stopie dodaje mu jakiegos bardzo dziwnego, rytualnego (?) wydzwieku. co do reszty: na razie nie rozdrabniam sie na poszczegolne utwory, bo dopoki nie odbiore oryginalu (ma byc jutro), slucham tej plyty w calosci jak leci.Drone pisze:Ale ja się nie zgodzę - weź chociażby 1 kawałek z Parakleta, niby niepozorny, niby wprowadzający, a zobacz, co się tam dzieje. Weź "Abscission" czy "Phosphene" i zobacz, że są tam fragmenty, które mają intensywność i nieprzewidywalność "The Shrine". Zresztą, ja nie uważam samego "The Shrine" za jakiś punkty szczytowy "Fas". To był moment wyklucia i pojawienia się w tak wyrazistej formie łamania rytmu i tych zgrzytliwych, atonalnych akordów, wykorzystywanych już masowo i na Katechonie, i na Paraklecie.Riven pisze:nie, mowie to kompletnie abstrahujac od roznic formalnych. chodzi mi o jakosc. na Katechonie tez masz selektywne i krystaliczne brzmienie i jakos nie odstaje poziomem, ZWLASZCZA w tych melodyjnych, przystepnych momentach.
edit: zeby to rozjasnic, taki przyklad: na Si Monumentum sa momenty na poziomie The Shrine mimo, ze to kompletnie inne podejscie do grania
this is a land of wolves now
- Triceratops
No ale to nie ma nic zwiazanego z muzyka , to takie silenie sie na manieryzm i pierdolenie czego slina na jezyk przyniesie niezaleznie od zawartosci muzycznej. Mozna podstawic pod to dowolna nazwe i tez bedzie pasowac. Trocki np poslucha i dopiero mowi a ten kretyn juz dawno w wordzie napierdolil kilka elaboratow, a teraz je wstawia po kolei.KreatoR pisze:Drone ostatnio przchodzi transformację muzyczno-proroczą. Wskazując drogę, którą podąża obecny Darkthrone lekko sugerował, że jest to wielka lipa i cyrk na kółkach ("Circle the wagons" hehehe) i oczekiwał od reszty poddanych opatrznego zrozumienia jego teorii. Zadziałało.
No przeciez zeby mowic i krystalicznym i selektywnym brzmieniu na podstawie mp3 to trzeba miec cos z glowa - i tak jest - ma. Pewnie jeszcze na agrotargach na laptopie sluchal
woodpecker from space
- Adrian696
- zahartowany metalizator
jak kiedys umrę, to bedzie mi waszej pary brakowałoTriceratops pisze:Pewnie jeszcze na agrotargach na laptopie sluchal

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Kurwa, kolejny strzał w newralgiczne rejony śmiechuTriceratops pisze:Pewnie jeszcze na agrotargach na laptopie sluchal

support music, not rumors
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
posłuchałem tego nowego wydawnictwa i muszę powiedzieć, że spodobał mi się od pierwszego przesłuchania (co dziwne, bo Fas...do tej pory mnie nie przekonało). plyta rzeczywiście bardziej przystępna- bardzo mnie to zaskoczyło. fajnie bas brzmi, motywy gitarowe można z grubsza zapamiętać po pierwszym przesłuchaniu, to tez mnie zaskoczyło. Jest trochę niezrozumiałej dla mnie kakofonii jak na Fas...ale całościowo mnie przekonuje. Utwory nie trwają po 10 minut i nie męczą słuchacza. z tą płytą mam podobnie jak z Katharsis- zupełnie nie rozumiem World...ale Fourth Reich to ideał BM płyty. Podobnie mam z ostatnim DsO i Fas.... może jestem profanem i nie zrobię doktoratu z twórczości kapeli jak niektóre autorytety na forum ale nowa płyta najzwyczajniej podoba mi się jako słuchaczowi, bez spuszczania się na pozamuzyczne kwestie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- zekke
przeciez ten 1 track brzmi jak wyjety z plyt vbe/virus nagranych pierdyliard lat temu
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Kaj jest ta dyskusja, Kaszebe? Poratowałbyś linkiem albo chociaz wytycznymi?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Triceratops
- Lykantrop
Z cyklu "rozmowy niedokończone"? 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- KreatoR
czyli można zamknąć temat

- koreaniec
- w mackach Zła
jakby nie patrzeć to ostatnia część trylogii, więc porównania z FAS i SMRC nasuwają się w sposób naturalny, mam wrażenie że Paracletus to wyciągnięcie średniej z dwóch poprzednich długograjów, a uśrednienie nigdy nie wychodzi muzyce na dobreLykantrop pisze: Wszyscy mierzą ten album przez pryzmat "Fas...", "Kenose" i "SMRC", zamiast pozwolić mu żyć bytem niezależnym i tak go też traktować.
mimo wszystko:
FAS >> P > SMRC

Lefthandpathyoga
- rob
- w mackach Zła
Dawno mnie tu nie było, widzę, że jest wesoło czyli po staremu 
Ale do rzeczy, przesłuchałem sobie nowe DSO na empechujkach (thx Son of Satan
) i na tej podstawie uważam, że szału nie ma. Nie jest to oczywiście zła płyta, więcej jest dobra, ale bez przesady, takie FAS wciąga ją nosem. Jak już kilka osób wcześniej stwierdziło jest klarownie, przejrzyście, tu słychać trochę VOI VOD, tam trochę BM, gdzie indziej math-core itp. Nie są to bynajmniej zarzuty. Czy mnie ta płyta zaskoczyła? Owszem, przystępnością, spodziewałem się czegoś zupełnie odwrotnego.
Co do oceny brzmienia to poczekam na CD, bo mp3 jak to mp3 zazwyczaj jest dosyć marnej jakości i tak jest w tym przypadku.

Ale do rzeczy, przesłuchałem sobie nowe DSO na empechujkach (thx Son of Satan

Co do oceny brzmienia to poczekam na CD, bo mp3 jak to mp3 zazwyczaj jest dosyć marnej jakości i tak jest w tym przypadku.
jebać frajerów
- Riven
- Kontakt:
a ja tam chyba zaczynam troche lepiej lapac o co im tym razem chodzilo - nadal nie przemawia do mnie jako calosc z taka sila jak powinna, ale pewne rzeczy sie klaruja
this is a land of wolves now
- Bloodcult
mnie bardziej rozjebało to:

Triceratops pisze:Trocki np poslucha i dopiero mowi a ten kretyn juz dawno w wordzie napierdolil kilka elaboratow, a teraz je wstawia po kolei.

- Morph
- Kontakt:
Podoba mnie się to, co prawda nie tak bardzo jak dwa inne wydawnictwa DsO, ale mimo wszystko się podoba.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Skaut
- Morph
- Kontakt:
Mam wrażenie że jakby Drone'owi DsO nasrało na wycieraczkę (lub na próg jeżeli na wsi nie używają wycieraczek) to by nam tutaj zachwalał aromat i wspaniałość konsystencji
.

Give birth to something dead