No racja, racja , mysle, ze moglbym sie pod wiekszoscia spokojnie podpisac, jak wlacze to tez nie moge przestac. No i te zajebiste solowki Klimchucka, w tym typie muzyki wtedy byly niespotykane. Pamietam, jak pierwszy raz uslyszalem Pound For Pound w mtv, zdaje sie ze on promowal plyte i mnie rozjebao wtedy totalnie.Gore_Obsessed pisze:Uzewnętrzniam się: "Foul taste of freedom" leci na okrągło od prawie dwóch tygodni. Przesłuchałem w tym czasie sto kilkadziesiąt razy. Uwielbiam ten album. Jedna z najważniejszych dla mnie płyt. Kilka nieśmiertelnych klasyków ---> i ponad czterdzieści minut grania w stylu HC / crossover na najwyższym poziomie. Gdybym miał się ograniczyć ze swoimi zbiorami do absolutnego minimum na tę płytę miejsce by się na pewno znalazło.
PRO-PAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PRO-PAIN
Ostatnio zmieniony 08-11-2010, 12:19 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
O to toTriceratops pisze:Pamietam, jak pierwszy raz uslyszalem Pound For Pound w mtv, zdaje sie ze on promowal plyte i mnie rozjebao wtedy totalnie.

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Moja ulubiona (a może to jest kilka następujących po sobie, bo ja laik jestem) jest w "The stench of piss". Tam się jeszcze gościnnie udzielał na gitarze niejaki Mark Mays (również w M.O.D. dorzucił swoje trzy grosze). Może część solosów jest jego autorstwa? Nie to, żebym wątpił w Klimchucka, bo widziałem jakie "hołubce" wycinał na koncercie, ale kto wie... Poza tym w ogóle nie znam gościa.Triceratops pisze:zajebiste solowki Klimchucka, w tym typie muzyki wtedy byly niespotykane.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Kontakt:
zajebiste, musze sie zainteresowac. nigdy nie sluchalem dluzej tego typu napierdalaniaGore_Obsessed pisze:Uzewnętrzniam się: "Foul taste of freedom" leci na okrągło od prawie dwóch tygodni. Przesłuchałem w tym czasie sto kilkadziesiąt razy. Uwielbiam ten album. Jedna z najważniejszych dla mnie płyt. Kilka nieśmiertelnych klasyków ---> i ponad czterdzieści minut grania w stylu HC / crossover na najwyższym poziomie. Gdybym miał się ograniczyć ze swoimi zbiorami do absolutnego minimum na tę płytę miejsce by się na pewno znalazło.
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Chyba mogę polecić tak na szybko przede wszystkim dwie pierwsze i "Prophets of doom", ale oni nigdy ciała nie dają. Łapaj koktajl Mołotowa z dwójeczki:
Meskil ma tu wokal jak chory na wściekliznę berserker, któremu polewają torby wrzątkiem.
Meskil ma tu wokal jak chory na wściekliznę berserker, któremu polewają torby wrzątkiem.

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Kontakt:
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Deviant
- w mackach Zła
Obecny w Katowicach.Co roku jestem na przynajmniej jednym gigu Pro-Pain(taka świecka tradycja).
-
Słuchałem dzisiaj po paru latach przerwy The Truth Hurts i razem z jedynką to najlepsze co Meskil z kolegami nagrał. Z tym, że dwójka nieco odstaje swoim klimatem od pozostałych płyt. Jest wściekła, momentami zahacza wręcz o death metal, jest "napięta" i ze wszystkich płyt Pro - Pain najmniej rokendrolowa. Zastanawiam się czasami jak ewoluowałby styl tego zespołu gdyby nie wrócił Tom Klimchuck a pozostali Nick St. Denis i Mike Hollman, który w sumie był trochę powiązany z ówczesną sceną DM. No i ten otwieracz
Był to piękny początek koncertu w chorzowskim Premierze w 1995 roku. Do dzisiaj mam barierki odciśnięte na żebrach :)
Był to piękny początek koncertu w chorzowskim Premierze w 1995 roku. Do dzisiaj mam barierki odciśnięte na żebrach :)
- Hellion
- w mackach Zła
- uglak
- harvestman
- weteran forumowych bitew

Meskill opublikował właśnie kilka swoich aktualnych fotek. Dobrze to nie wygląda.
-
To ostatnie wygląda jakby miał black metalowy makijaż. No ale żarty na bok, faktycznie nieciekawie to wygląda, ale wyliże się.
- Oki
odświeżam ten zespół z wykopalisk i uśmiech z twarzy nie schodzi - takie crossoverowe Iron Maiden
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Pierwsze primo, z której strony to jest crossover?
Drugie primo, to jest Iron Maiden.
Drugie primo, to jest Iron Maiden.
- Oki
na pierwsze primo dla mnie to jest i punk i hc i crossover i thrash i crust po prostu energetic rock
na drugie primo - fakt
na drugie primo - fakt