DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wombat
- zaczyna szaleć
Re: DEATHSPELL OMEGA
DsO to DsO, wciąż rozstawiają po kątach. Fas póki co bardziej mi leży. Się zobaczy się.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Trzęsienia ziemi nie było, spermą od sąsiadów nie wali... Chyba szału nie ma.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
- rasowy masterfulowicz
dziwie się tym umiarkowanie pozytywnym opiniom, bo Deathspell Omega jeszcze nigdy tak dobrze nie grali
I AM MORBID
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać 

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- wombat
- zaczyna szaleć
Nie no, dobra. Rozjebali. I nie wiedziałem, że są w stanie zagrać tak wykurwistego rock'n'rolla.
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
podziękuj jebanym lewakom z Grecji, którzy za zniesienie nagród za punktualne przyjście do roboty postanowili wysłać bombkę tu i ówdzieMorph pisze:Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
i gdzie te hektolitry spustow i bezsensowne wychwalanie dso pod niebiosa, he? 
plyta zajebista, ale jeszcze musze ja pomeczyc bo na razie do CTK to troche jej brakuje

plyta zajebista, ale jeszcze musze ja pomeczyc bo na razie do CTK to troche jej brakuje
this is a land of wolves now
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
a ja dostałem he dziśpogodancer pisze:podziękuj jebanym lewakom z Grecji, którzy za zniesienie nagród za punktualne przyjście do roboty postanowili wysłać bombkę tu i ówdzieMorph pisze:Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać

-
No to co, trylogia została dopełniona. tak mi się nasunęlo pytanie: co dalej? Koniec głoszenia ewangelii i milkniemy na wieki?
Ale póki co trzeba się przegryźć przez parapetusa, po pierwszym odsłuchu stwierdzam że jest cacy. Apokatastasis panton
Jakie sympatyczne.
Ale póki co trzeba się przegryźć przez parapetusa, po pierwszym odsłuchu stwierdzam że jest cacy. Apokatastasis panton

Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- kampeki
- postuje jak opętany!
Powiem jedno, mimo podniosłego pierdolenia nie mogę się z Tobą nie zgodzić, ta płyta jest dokładnie taka. Słuchałem dziś od rana na słuchawkach i podobne mam przemyślenia. Mnóstwo "Si monumentum..." i "Black Flux".Drone pisze:A ja zamówiłem w SoM + wysyłka kurierem i ciągle ma status "Pending". Ale mniejsza z tym.
Płyta jest GENIALNA, no nie wiem, co mam powiedzieć - to jest znowu poziom wyżej nad "Fas" i "Katechon". Słucham teraz na słuchawkach i po prostu nie mam słów, żeby wyrazić, jak koronkowa jest to robota, na jak wielu poziomach się odsłaniają różnego rodzaju zjawiska. Cała płyta ma taki tragiczny, podniosły ton, a nawet rzekłbym, że elegijny. Na nic tak nie czekałem w tym roku jak na to i dostałem więcej niż się spodziewałem. A nie spodziewałem się przede wszystkim tego, że płyta będzie tak subtelna i tak delikatna. O poziomie wykonawczym i produkcji można powiedzieć krótko: kosmos.
EDIT: vocale rządzą, francuski mnóstwo na plus, już na Crushing zajebiście mi pasował do tej muzy...
Ostatnio zmieniony 08-11-2010, 21:45 przez kampeki, łącznie zmieniany 1 raz.
Za młody jesteś na Heroda!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mam podobne wrażenie; i jeśli nad poprzednimi krążkami trochę musiałem posiedzieć, tak ten krążek zaskoczył mi od razu, pewnie jeszcze wiele rzeczy na tym krążku do odkrycia i będzie się to zmieniało wraz ze zwiększoną częstotliwością przesłuchań, nie mniej już dziś mogę chyba napisać iż jest to zajebisty materiał, obok którego nie możne przejść obojętnie.Drone pisze:Płyta jest GENIALNA, no nie wiem, co mam powiedzieć - to jest znowu poziom wyżej nad "Fas" i "Katechon". .
zwłaszcza numer kończący ten krążek! ten rif jaki przewija się przez cały numer + basik jest nietuzinkowy i chce się go słuchać wręcz w nieskończoność; powalił mnie!!Drone pisze:Słucham teraz na słuchawkach i po prostu nie mam słów, żeby wyrazić, jak koronkowa jest to robota, na jak wielu poziomach się odsłaniają różnego rodzaju zjawiska. Cała płyta ma taki tragiczny, podniosły ton, a nawet rzekłbym, że elegijny[
... nic, teraz tylko trzeba czekać na oryginał, by posłuchać tego ze srebrnego nośnika;
- Mental
ktoś w ogóle śmiał w to wątpić?!Scaarph pisze:cóż za bzdura, przecież już wiadomo, że najwspanialsze dzieło 2010 wyszło spod rąk black witchery.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- twoja_stara_trotzky
minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
- Maleficio
- Kontakt:
Mental pisze:ktoś w ogóle śmiał w to wątpić?!Scaarph pisze:cóż za bzdura, przecież już wiadomo, że najwspanialsze dzieło 2010 wyszło spod rąk black witchery.
Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
- Maleficio
- Kontakt:
nie starczyło im na kosmos... mówiłem.twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
- Mental
przedawkowałeś.Maleficio pisze:Mental pisze:ktoś w ogóle śmiał w to wątpić?!Scaarph pisze:cóż za bzdura, przecież już wiadomo, że najwspanialsze dzieło 2010 wyszło spod rąk black witchery.
Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
You may raise your chalice of nothing
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pewno sie cieszysz ze niektorym zjebales swieta? Dzisiaj ministrant dostal 15 lat za zabicie ksiedza, zastanawiales sie ile dostanie drone? Pomysl czasami , bo slowami mozesz wyrzadzic wiele krzywdy.twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
woodpecker from space
-
O kurwa, chyba umrę ze śmiechuMaleficio pisze:nie starczyło im na kosmos... mówiłem.twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.

- twoja_stara_trotzky
generalnie to jakbym miał scharakteryzować ją jednym zdaniem, to bym powiedział, że brzmi, jakby dokoptowali do składu pedała z Alcest 

- Adrian696
ma tylko jedna wade, za krótka jest i to zdecydowanie, nawet przy tej intensywności kolejne 10 minut byłoby wskazaneMaleficio pisze: Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
zgadzam się, płyta niesamowita, tylko łatwą ją okiełznać, a nie tego oczekiwałem - raczej miałem nadzieje na wiele pojedynkówtwoja_stara_trotzky pisze:muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.