SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: SAMAEL
Mocno przecietny numer, Samael od jakiegos czasu mnie juz nie kreci.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Całości? A dałeś w ogóle radę żeby posłuchać tego nowego kawałka do końca?Analripper pisze:posłucham całości to się wypowiem, ale ten numer jakoś mi "Passage" trąci...
- H-K44
Ktoś ma (albo może chociaż widział) ten box Samael'a "A Decade In Hell"? Jak to jest wydane?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- pogodancer
Tragicznie jest wydane, promówki w skrzynce:
http://en.imusic-shop.eu/decade-in-hell-1/
http://en.imusic-shop.eu/decade-in-hell-1/
-
- w mackach Zła
http://www.season-of-mist.com/bands/samael
Pod tym linkiem trochę o nowej płycie. Co do kawałka Antigod - utwor dobry, tak jakby trochę bonus do Passage. co do calej twórczości - do Passage każda płyta przenosiła kapele na inny poziom. Eternal jest taneczna - tak lekko powiedziawszy - ale mi się podoba, jest dużo hitów, ROL - to miał być powrót wyszło jak wyszło, można posłuchać ale nie jest to ten poziom co wcześniej, SS - nie wchodzi mi kompletnie może poza 2 kawałkami, Above - też uważam, że płyta powinna ukazać się jednak pod innym szyldem. Ostatnio słuchałem dużo starych nagrań i oczekiwanie na nową płytę jest duże. Oby wytrzymali i nagrali naprawdę ciekawy lp. bo Antigod daje na to szanse.
Pod tym linkiem trochę o nowej płycie. Co do kawałka Antigod - utwor dobry, tak jakby trochę bonus do Passage. co do calej twórczości - do Passage każda płyta przenosiła kapele na inny poziom. Eternal jest taneczna - tak lekko powiedziawszy - ale mi się podoba, jest dużo hitów, ROL - to miał być powrót wyszło jak wyszło, można posłuchać ale nie jest to ten poziom co wcześniej, SS - nie wchodzi mi kompletnie może poza 2 kawałkami, Above - też uważam, że płyta powinna ukazać się jednak pod innym szyldem. Ostatnio słuchałem dużo starych nagrań i oczekiwanie na nową płytę jest duże. Oby wytrzymali i nagrali naprawdę ciekawy lp. bo Antigod daje na to szanse.
-
- w mackach Zła
na reedycji Passage jest dodatkowo cały Exodus - to jest naprawdę dobrze wydane polecam - zakupiłem
- Rattlehead
Nowy number "In The Deep"
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=155825
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=155825
support music, not rumors
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ciekawy....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ujdzie po ostatniej chujowszczyźnie pt: "Above", ale bez rewelacji.
- empir
No tak samo oceniam. Zobaczymy jak cały album. Raczej rewelacji nie będzie.Self pisze:Ujdzie po ostatniej chujowszczyźnie pt: "Above", ale bez rewelacji.
-
- mistrz forumowej ceremonii
podziwiam was,ze wam sie jeszcze chce sprawdzac co tam szwajcarzy wymlodzili..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
[V] pisze:podziwiam was,ze wam sie jeszcze chce sprawdzac co tam szwajcarzy wymlodzili..
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
To samo mialem pisac
- longinus696
Dokładnie. Ja straciłem zainteresowanie na wysokości "Eternal".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nie chce mi sie juz siegac po zadna plyte tego zespolu szczerze mówiac. nawet te sentymenty i inne takie szlag trafil i dzisiaj nie mam juz zadnej plyty samael na pólce.longinus696 pisze:Dokładnie. Ja straciłem zainteresowanie na wysokości "Eternal".
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
ja mam Blood Ritual ;)
- Scaarph
płyt w sumie i ja nie mam, mam za to kasety tak do blood ritual właśnie. nie bardzo mnie interesuje ten zespół potem, na bodajże eternal zakończyłem znajomość i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby sprawdzać jakieś ich nowe płyty.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No jak to tak? Przecież chłopaki sami stwierdzili, że Above to miał być taki "powrót do korzeni". :D
A ja lubię wszystko do "Reign Of Light" włącznie, choć ostatnią rzeczą jaką posiadam jest "Rebellion". I niech będzie, że sentymenty srenty, ale takie momenty jak There is glory in humiliation, throne to be taken, a crown to win aaaaaaaargh czy sam początek "Black Trip" do tej pory sprawiają, że mam ciary i pod względem emocji jakie budzi we mnie ta muzyka 99% nie-wiejskiego, transgresywnego, ambitnego, anty-melodyjnego, listener-unfriendly-etc. black/death metalu. A że klawisze brzmią dziś cholernie archaicznie? Efekty specjalne w "Re-Animator" też obecnie nie powalają, a film wciąż niszczy obiekty :)