MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: MORBID ANGEL
debiut to arcymistrzowstwo death metalu, na rowni z B, a miekkie Domination to w ogole pozera bez popity.
ile razy jeszcze bedziemy to przerabiac?
this is a land of wolves now
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
no longinus puścił śmierdzącego bąka aż w Warszawie poczuliśmy:)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
UzasadnijRiven pisze: miekkie Domination to w ogole pozera bez popity.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
nie chce mi sie, zbyt wiele razy juz to pisalem 
dla mnie oczywistosc, aksjomatow nie trzeba udowadniac
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
Za mało black metalu ! 
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
i mimo to uberklasyczna, więc możesz pospierdalać w podskokachDrone pisze:łącznie z A, która rzeczywiście jak na Seagrave'a jest po prostu płytka i słaba.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- longinus696
Ja rozumiem, że dla ciebie płyta odrobinę urozmaicona i nie nagrana na jedno kopyto jest miękka i trudna do zaklasyfikowania (wiec od razu musi być gorsza) - podobnie zresztą masz z "Into The Pandemonium" CF, na ale czas sobie uświadomić, że to taki indywidualny syndrom, niekoniecznie obowiązująca na całym świecie prawda.Riven pisze: a miekkie Domination to w ogole pozera bez popity. ile razy jeszcze bedziemy to przerabiac?
Na tej samej zasadzie można by twierdzić, że "Reign In Blood" to najlepsza płyta Slayera, bo była tak zajebiście ważna, przełomowa i w ogóle zmieniła podejście do muzyki metalowej. Nie ma bata, od tej pory nikt nie powinien nawet jednym słowem się zająknąć, że Slayer mógł kiedykolwiek przebić ten ideał.Riven pisze:nie chce mi sie, zbyt wiele razy juz to pisalem
Uberklasyczna to może być okładka "Dark Recollections" albo "Clandestine", a nie takie śmieszne koszmarki, jak na "Altars...".BadBlood pisze:i mimo to uberklasyczna, więc możesz pospierdalać w podskokachDrone pisze:łącznie z A, która rzeczywiście jak na Seagrave'a jest po prostu płytka i słaba.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Arisowicz
- w mackach Zła
No właśnie - klasyczna to jest muzyka, a nie ten bohomaz.
- Riven
- Kontakt:
domination nie jest miekka przez swoje urozmaicenie, tylko brak pazura w czesci utworow i malo agresywny sound. ale naprawde, nie chce mi sie dyskutowac o tym po raz 50. zwlaszcza, jesli piszesz, ze altars of madness Ci sie srednio podoba. no sorry, nie mam sily na takie rozmowy dzisiaj 
btw
poza tym przypisujesz mi rzeczy ktorych w ogole nie napisalem. żenua, kolego.
btw
od kiedy to ja mam takie poglady?longinus696 pisze: Ja rozumiem, że dla ciebie płyta odrobinę urozmaicona i nie nagrana na jedno kopyto jest miękka i trudna do zaklasyfikowania (wiec od razu musi być gorsza)
- longinus696
Naucz się czytać mój drogi. Napisałem:
edit: o jak nieładnie wyedytowałeś swojego posta.
Nie odmawiam jej wagi, ani wartości w historii death metalu. Co nie znaczy, że muszę ją z automatu uznawać za najlepsza płytę Morbid Angel (bo zresztą nią nie jest, cokolwiek byście tam sobie nie gadali pod nosem).longinus696 pisze: w sensie muzycznym debiut Morbid Angel średnio mi się podoba.
edit: o jak nieładnie wyedytowałeś swojego posta.
Ostatnio zmieniony 31-10-2010, 22:35 przez longinus696, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
wyedytowalem posta, bo sprawdzilem ze faktycznie napisales cos odrobine innego. patrz wyzej.
edit: ja jebe, nie nieladnie, tylko dlatego, ze zle zapamietalem co napisales wczesniej i chcialem uczciwie poprawic blad. nie wiedzialem, ze odpisales. tak to jest z tym edytowaniem.
edit: ja jebe, nie nieladnie, tylko dlatego, ze zle zapamietalem co napisales wczesniej i chcialem uczciwie poprawic blad. nie wiedzialem, ze odpisales. tak to jest z tym edytowaniem.
- longinus696
Żeby było jasne, to pierwotnie ten post brzmiał tak:
edit: oki, spoko - nie czepiam się. Po prostu wskazałem na własne zdanie o tej płycie.Riven pisze:ale naprawde, nie chce mi sie dyskutowac o tym po raz 50. zwlaszcza, jesli piszesz, ze altars of madness jest "srednia muzycznie" (LOL). no sorry, nie mam sily na takie rozmowy dzisiaj
- Riven
- Kontakt:
no bo tak zapamietalem tamtego posta. moj blad. natomiast Twoje wmawianie mi, ze nie lubie plyt trudnych do sklasyfikowania pozostawiam bez komentarza, zwlaszcza, ze chyba dosc dobrze znasz moje zapatrywania (tak jakby, nota bene, Domination taka byla...). whatevaa 
Ostatnio zmieniony 31-10-2010, 22:43 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Sugerowanie, ze Domination nie jest arcymistrzostwem to duzy blad, wiem, bo wlasnie slucham.Riven pisze:debiut to arcymistrzowstwo death metalu, na rowni z B, a miekkie Domination to w ogole pozera bez popity.
I AM MORBID
- longinus696
No, taką zauważyłem u Ciebie tendencję, jeśli chodzi konkretnie o METAL - cieszę się, jeśli się mylę. Natomiast o ITP Celtic Frost pisałeś, że wydaje Ci się niespójna i coś tam jeszcze, czego wymowa była generalnie na niekorzyść tej płyty względem wcześniejszych albumów - musiałbym znaleźć na gg, ale przecież nie o to tu chodzi. Akurat mnie to nie szokuje, bo znam sporo takich opinii, tylko, że całkowicie się z nimi nie zgadzam.Riven pisze:od kiedy to ja mam takie poglady?longinus696 pisze: Ja rozumiem, że dla ciebie płyta odrobinę urozmaicona i nie nagrana na jedno kopyto jest miękka i trudna do zaklasyfikowania (wiec od razu musi być gorsza)poza tym przypisujesz mi rzeczy ktorych w ogole nie napisalem. żenua, kolego.
- Riven
- Kontakt:
nie wiem czy pisalem cos takiego. tak, uwazam, ze jest slabsza niz poprzednie, ALE nie z powodu jakiegos tam otwarcia na nowe horyzonty. po prostu mnie tak nie rusza, nie poraza klimatem jak Morbid Tales i To Mega Therion. nigdy w zyciu nie uwazalem , ze zespoly metalowe ktore graja "tylko metal" sa z jakiejs definicji lepsze niz te "poszukujace". w zasadzie to moze nawet bardziej cenie te drugie... w kazdym razie nie wiem jak do tego doszedles 
- BadBlood
Ale chyba cię opsrało po szyję jak myślisz, że któraś z tych okładek jest bardziej charakterystyczna/rozpoznawalna/zapamiętana niż AoMlonginus696 pisze:Uberklasyczna to może być okładka "Dark Recollections" albo "Clandestine", a nie takie śmieszne koszmarki, jak na "Altars...".
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Widzę, że badacze zebrali informacje i obliczają procentowo rozpoznawalność. Brawo.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- BadBlood
no, Carnage jako taki jest w ogóle w chuj rozpoznawalny