nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
Cirith Ungol. znam i lubię pierwsze dwie, chciałbym się dowiedzieć jak na ich tle wypadają pozostałe
- Lykantrop
Gorzej niż pierwsze dwie, ale żenady nie ma. Śmiało można brać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
trzecia jest na podobnym poziomie, a Raj Utracony polecam omijać szerokim łukiem.
-
dzięki
-
- postuje jak opętany!
A ja nie. "Paradise Lost" trzyma poziom pierwszych trzech i na prawdę warto znać, tyle że to płyta bardzo trudna do dostania i raczej drogawa.
ADRIAN: wynikałoby z tych rachunków, że jeśli już na demówce z 1993 grali patatajowato, lekko power metalowo i z klawiszkiem to byli jedną z pierwszych, jak nie pierwszych kapel w Europie przemycającej tę zarazę do death metalu, nie?
ADRIAN: wynikałoby z tych rachunków, że jeśli już na demówce z 1993 grali patatajowato, lekko power metalowo i z klawiszkiem to byli jedną z pierwszych, jak nie pierwszych kapel w Europie przemycającej tę zarazę do death metalu, nie?
- Lykantrop
Na alledrogo i sklepach www idzie dostać w granicach 4-5 dych, więc aż tak tragicznie nie jest.tyle że to płyta bardzo trudna do dostania i raczej drogawa.
Co do tego, że trzyma poziom to nie ma najmniejszych wątpliwości. Może na tle "King of the Dead" wypada nieco gorzej, ale to nadal kawał zajebistego epic heavy/doom w klasycznym stylu.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
jesteście głusi 

- Adrian696
- zahartowany metalizator
no z tym, że ja znam demo z 96 roku, ostatnie, a ze było to pitupitu, to wczesniejszych nie szukałem...Sineater pisze: ADRIAN: wynikałoby z tych rachunków, że jeśli już na demówce z 1993 grali patatajowato, lekko power metalowo i z klawiszkiem to byli jedną z pierwszych, jak nie pierwszych kapel w Europie przemycającej tę zarazę do death metalu, nie?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Idzie dostać, ale tylko jakiegoś digi packa nowego. Prawdziwy mężczyzna nie kupuje takich rzeczy. Wydanie godne białego człowieka to wydatek minimum sto złotych... Włąśnie ja teraz dumam, czy nie trzeba być nieco głuchawym, żeby lubiąc "One foot in hell" nie doceniać takich petard jak tytułowy, czy absolutnie genialny "Fallen Idols"...
- ageless
- zaczyna szaleć
Dobra, lecicie - Throneum.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Bestial Antihuman Evil - krótko i na temat, jak polubisz to powinieneś polubić wszystko
- Castor
- weteran forumowych bitew
z Throneum polecałbym przede wszystkim split z Anima Damnata i Mutiny of Death, jak to Ci nie spasuje to nie ma sensu brnąć dalej 

- Lykantrop
Niespecjalnie, bo w chwili ukazania się tego splitu sprawa przedstawiała się nastepująco: Old Death's Lair >>> "Gods of Abhorrence"
Polecałbym głównie debiut, bo jest najbardziej obleśny, chaotyczny, z przepięknie zjełczałym brzmieniem i zatęchłym smrodem poniemieckiej kamienicy. Potem j/w "Bestial Antihuman Evil". A jak podejdzie jedno i drugie to do wyboru, co dusza zapragnie.
Polecałbym głównie debiut, bo jest najbardziej obleśny, chaotyczny, z przepięknie zjełczałym brzmieniem i zatęchłym smrodem poniemieckiej kamienicy. Potem j/w "Bestial Antihuman Evil". A jak podejdzie jedno i drugie to do wyboru, co dusza zapragnie.
- Castor
No własnie dlatego że jest to "najbardziej obleśny, chaotyczny, z przepięknie zjełczałym brzmieniem i zatęchłym smrodem" nie polecałbym jej na pierwszy strzałLykantrop pisze:Polecałbym głównie debiut, bo jest najbardziej obleśny, chaotyczny, z przepięknie zjełczałym brzmieniem i zatęchłym smrodem poniemieckiej kamienicy.

- Lykantrop
?! Przecież brzmienie wioseł jest tam przepięknie klasyczne i organiczne.
- Castor
to pewnie coś z moją kasetą jest nie tak. Uwierz mi, że nie brzmi to najlepiej, delikatnie powiedziawszy 

- Scaarph
- zahartowany metalizator
a ja mam wrażenie, że z twoją kasetą jest wszystko w porządku 

- Egr
- zaczyna szaleć
The Legendary Pink Dots - chciałem nadrobić zaległości na własną rękę, ale rzut okiem na dyskografię wystarczył żeby uznać, że za dużo tego żeby błądzić po omacku. Pytam więc - które albumy są najbardziej godne uwagi?
- twoja_stara_trotzky
zacznij od Maria Dimensions - jak chwyci, to leć płyty sasiadujące z obu stron - z tym, że nie idź dalej niż do Nemesis Online ze strony nowych - ze starych idź do oporu 

- Castor