Watain / Destroyer 666 - KRK i Wawa

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Watain / Destroyer 666 - KRK i Wawa

21-10-2010, 21:30

lol
Maria Konopnicka

21-10-2010, 23:27

Scaarph pisze: no, bo muzycy metalowi to generalnie z grania żyją :lol:
coś ci się popierdoliło panie kolego :)
Nie chodzi nawet o to, czy ktoś z muzyki żyje czy nie, ale o to, że scena metalowa ograniczona do tych najbardziej oddanych maniaków byłaby bardzo niszowa i zapewne zupełnie inna niż jest obecnie. Tak więc szanujmy tych wszystkich, którzy chodzą na koncerty i kupują płyty dla lansu :)
Riven pisze:grunt, ze maria po raz juz chyba 50 mogl sie zaliczyc do elity elity,bez ktorej metalu w ogole by nie bylo od parunastu lat ;)
... a nawet tych, którzy udzielają się na forach dla lansu :)
Ostatnio zmieniony 21-10-2010, 23:35 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

21-10-2010, 23:33

IRONMIL pisze:Ilu jest prawdziwych maniaków tej muzyki w całym naszym kraju, takich rzeczywiście oddanych, którym muzyczne upodobania nie zmieniają się co dwa lata ? 1000? Może kilkuset, rozproszonych po całym kraju.
wow, czuje sie zaszcycony mogac sie zaliczyc do tej nielicznej paresetosobowej grupy.

a w ogole to jak zwykle - przesadzasz.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-10-2010, 23:40

boszz, ale bufonada :lol:
this is a land of wolves now
Maria Konopnicka

22-10-2010, 00:02

pajonk pisze: wow, czuje sie zaszcycony mogac sie zaliczyc do tej nielicznej paresetosobowej grupy.

a w ogole to jak zwykle - przesadzasz.
... nie wiem, żadnych badań nie robiłem wyciągam wnioski na podstawie tego, że na koncertach wciąż widzę tych samych ludzi. Ten światek wydaje mi się cholernie mały - poznaję jakiegoś maniaka z Katowic. Dowiaduję się, że przyjeżdża do Warszawy na koncert i będzie nocował u jakiegoś gościa, który od lat jest związany ze sceną. Okazuje się, że ten "gość" to mój kolega, z którym nie miałem kontaktów od kilku lat. Zgadujemy się na koncert do Krakowa - ja zapewniam nocleg u mojego kumpla (starego metalowca), na miejscu znów się okazuje, że wszyscy się znają. Takich sytuacji jest mnóstwo. To wszystko utwierdziło mnie w przekonaniu, że grupa tych najbardziej zaangażowanych ludzi jest niewielka :) Zresztą wystarczy spojrzeć na frekwencję na koncertach. Porównać ile osób przyszło na koncert Mayhem czy Master a ile na Dimmu Borgir czy Satyricon. Porównać jacy ludzie przyszli na te dwie ostatnie kapele, a jacy na Asphyx czy Unleashed. :)
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

22-10-2010, 07:52

nie ma to jak na podstawie subiektywnych obserwacji wyciagac wnioski na temat sytuacji ogolnej.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

22-10-2010, 08:23

Ależ Pajonku stary wiarus Marian ma po części racje. Wydaje mi się że w przeważającej części nasza kochana muza dla wielu ma charakter "sezonowy". Jebać to.
Six o clock.
Maria Konopnicka

22-10-2010, 12:38

Melepeta pisze:Ależ Pajonku stary wiarus Marian ma po części racje. Wydaje mi się że w przeważającej części nasza kochana muza dla wielu ma charakter "sezonowy". Jebać to.
...i paradoksalnie dzięki tym sezonowcom ta muza trwa :) Ale tak jest ze wszystkim - w naturze ludzi jest próbowanie różnych rzeczy, przy których na całe życie pozostają tylko nieliczni. W zasadzie to trudno kogoś za to winić - kiedyś zbierałem małe żołnierzyki a już przestalem. Mój kumpel ma 35 lat i wciąż je zbiera :) Ja okazałem się "sezonowcem", a on maniakiem :)
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

22-10-2010, 13:20

Żołnierzyki ponoć bardziej "w cenie" niż cd z Wild Rags ;))))
Six o clock.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-10-2010, 14:26

Wychodzi na to,że w tym kraju metalu słucha tak naprawdę tylko Maria +/- 2 osoby.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

22-10-2010, 14:35

Nerwowy pisze:Wychodzi na to,że w tym kraju metalu słucha tak naprawdę tylko Maria +/- 2 osoby.
minus dwie, jest aż tak źle.

edit: swoją drogą miło, że marian połączył swe siły z tymi wszystkimi koncertowymi lanserami, głupimi pizdami co to przychodzą na koncert na występy i innymi podpieraczami ścian w misji utrzymywania prawdziwego metalu przy życiu. jakieś kwiaty można by wysłać jako dowód wdzięczności.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Maria Konopnicka

22-10-2010, 14:50

Nerwowy pisze:Wychodzi na to,że w tym kraju metalu słucha tak naprawdę tylko Maria +/- 2 osoby.
IRONMIL pisze: Ilu jest prawdziwych maniaków tej muzyki w całym naszym kraju, takich rzeczywiście oddanych, którym muzyczne upodobania nie zmieniają się co dwa lata ? 1000? Może kilkuset, rozproszonych po całym kraju. Z nich nie wyżyłby żaden muzyk :)
Wychodzi na to, że albo nie umiesz czytać, albo masz problemy z odróżnieniem liczy tysiąc od liczby dwa :mrgreen:
Maria Konopnicka

22-10-2010, 15:31

Scaarph pisze:miło, że marian połączył swe siły z tymi wszystkimi koncertowymi lanserami, głupimi pizdami co to przychodzą na koncert na występy i innymi podpieraczami ścian w misji utrzymywania prawdziwego metalu przy życiu.
Ale ja jestem wart dla sceny przynajmniej kilku setek takich "lanserskich pizd" - biorąc pod uwagę mój staż w słuchaniu tej muzy, liczbę zakupionych płyt i zaliczonych koncertów - to jestem takim "lanserkich miasteczkiem" i to pewnie co najmniej powiatowym :))))))
Tak poważnie, to nie ma co tu wybrzydzać - ważne, żeby ludzie w ogóle przychodzili na koncerty, dzięki czemu zespoły będą chętnie do nas przyjeżdżać. A czy tam w tym tłumie stoją lanserzy, pozerzy, sezonowcy, czy prawdziwki z wytatuowanym logiem zespołu na twarzy to wszystko jedno... Przynajmniej ja mam to gdzieś. A pod sceną zwykle kilka aktywnych osób się znajdzie, więc jak mam ochotę pomachać banią to mam towarzystwo :)
Scaarph pisze: jakieś kwiaty można by wysłać jako dowód wdzięczności.
Dowody wdzięczności najchętniej przyjmuję w płytach :)
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

23-10-2010, 01:37

Obrazek
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-10-2010, 12:50

bez kitu :lol:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Karkasonne

23-10-2010, 13:01

W pierwszej chwili myślałem, że ten obrazek odnosi się do Watain, którzy nie chcieli wyjść na bis.
Mort
rasowy masterfulowicz

23-10-2010, 14:55

prawda Was w oczy kole, co?
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-10-2010, 15:18

:lol:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-10-2010, 16:26

na następnym koncercie ja chce stać przy Marii... a wy się pierdolcie.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

23-10-2010, 17:38

Swoja droga polecam kiedys przejsc sie na porzadne gigi hc, najlepiej jakies beatdown typu Nasty czy Providence :) Jesli ktos boi sie mlyna na gigu metalowym, to tam do klubu balby sie wejsc.

Swoja droga rozumiem o co chodzi Marii. Nawet jesli niektorzy przychodza na koncert sie polansowac, to kupujac bilety sprawiaja ze organizator nie ma wtopy, dzieki czemu zrobi nastepny koncert na ktory beda mogli przyjechac wielcy elitarni metalowcy :P Wole byc na koncercie na ktorzy przyjdzie kilaset osob, z czego nawet 50% przyszlo bo "wypada", niz gig na ktory przyjdzie 50 osob a organizator doklada zeby zaplacic kapeli (albo kapela ma problem z kasa).
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
ODPOWIEDZ