12.10-24.10 Rebellion Tour vol. II- Decapitated, Hate+inni

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: 12.10-24.10 Rebellion Tour vol. II- Decapitated, Hate+inni

18-10-2010, 09:22

ja juz sie pogubiłem, kto teraz w Christ Agony wali w kotły?
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-10-2010, 09:25

Hellrizer
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

18-10-2010, 09:34

wcale się nie dziwie że się pogubiłeś, bo skład w Christ Agony zmienia się średnio co tydzień :lol: Ostatnio bębnił Krzysztof z Deivos/Abusiveness, a teraz to chyba Hellrizer, sądząc po pierwszych znajomych na myspace Christów. Pewnie w przyszłym tygodniu będzie już ktoś inny ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-10-2010, 10:25

Maleficio pisze:setlista HATE z wczorajszego koncertu:

1. Ov Fire and the Void
2. Demigod
3. Conquer All
4. Alas, Lord Is Upon Me
5. As Above So Below
6. Slaves Shall Serve
7. At the Left Hand ov God
8. Chant for Eschaton 2000
:lol: :lol: :lol: :lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

18-10-2010, 10:27

Dobra, to jak krótko, ale treściwie:

Vedonist - wdepnąłem tuż przed pierwszym numerem. Szału nie było - na pewno cholernie sprawnie technicznie, ale jakoś mnie to nie porwało. Z płyty jest lepiej.

Christ Agony - przyzwoicie, ale momentami nieco monotonnie. Generalnie spodziewałem się nieco więcej.

Hate - widziałem ich kilka razy do momentu wydania 'Anaclasis'. Nigdy mnie nie byli w stanie porwać, z płyt brzmieli przyzwoicie, momentami nawet dobrze, ale na żywo strasznie mnie nużyli. Reasumując, do wydania 'Anaclasis' grali ciekawsze koncerty, a i tak przyjęcie mieli naprawdę niezłe. Ot, taki death metal dla ubogich, Behemoth wanna-be i inne odpady...

Decapitated - tu będzie bardzo krótko: w tak znakomitej formie ten zespól nie był nigdy przedtem. Powtórzę: NIGDY!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-10-2010, 23:34

To ja tez o koncercie wrocławskim:

NERVE - widziałem od połowy... jakoś mnie nie przekonali, trochę to dla mnie za melodyjne było.

NAMMOTH - całkiem nieźły wokalowy no i na dwa basy zapitalają... niestety w takim lokalu jak Madness totalnie zabiło to brzmienie i otrzymaliśmy zamuloną ścianę dźwięku. A chyba trochę szkoda, bo to co się udało usłyszeć brzmiało obiecująco.

VEDONIST - w tym przypadku wokalowy i wdzianka a'la Rammstein trochę mnie irytowały. Sama muzyka niby ok, ale koncert raczej przegadałem i przepiwkowałem.

CHRIST AGONY - świetny koncert. Na Madnnessowe brzmienie najlepszą zasadą okazuje się być "im mniej, tym lepiej", i tu prosty układ: perka, 1 gitara i 1 bas (no dobra... na dwa wokale było) dał naprawde niezły efekt. Dobór utworów niezły, naprawdę fajnie wypadło "Sadness of immortality" i "Condemnation". Ogólnie był to mój pierwszy (!!!) koncert ekipy Cezara i bynajmniej sie nie zawiodłem. Ba! Czekam na następne. Innymi słowy: nr 2 wieczoru

HATE - no kurde... dawno ich na żywo nie widziałem... no i lipa Panie, lipa straszna. Pamiętam, że zawsze ich koncerty robiły na mnie spore wrażenie (szczególnie tak w okresie Cain's way/Awakening of the Liar) a tymczasem strasznie ciulowe brzmienie ze schowanymi gitarami, trochę bufoniasta konferansjerka Adama ("taaak... lubimy to! wiecej!" w momencie gdy parę osób z publiki zakrzyknęło nazwę zespołu), niedobór starszych kawałków no i strasznie dająca po uszach wtórnosć i bezjajowość tego co zagrali. Niestey...nuda Panie. ale zgadazam sie z przedmówcą, ze przyjęcie mieli zaskakująco niezłe.

DECAPITATED - hmmm.... tu miałem dylemat, bo generalnie ich obecnego wokalowego widziałem na deskach kilkakrotnie w składzie Kethy i zawsze mnie niemozebnie irytował. Obawiałem się, że i tu tak będzie. Widać, ze chłopaki przed koncertem byli mocno zmobilizowani. Wyszli, zaczęli grać... no i było pozamiatane. Doskonały koncert. Co prawda skupili sie na nowszych rzeczach (nie dziwota w sumie, choć za "Eye of Horus" to bym sie dał pochlastać), ale były i klasyki typu rewelacyjny "Spheres of Madness" na koniec. Bez dwóch zdań koncert wieczoru. Teraz czekam na płytę, bo widać, że skład ma potencjał. No i na powrót do Wrocławia.

Ogólnie rzecz biorąc koncert bardzo udany, frekwencja całkiem niezła, czeskie piwko nienajgorsze (byle unikać legendarnego madnessowskiego browaru Bartek), stosko z merchem i płytami tez całkiem fajnie wyposażone (choć zabrakło mi płyt gwaizdy wieczoru, za to zakupiłem "UnholyDaeMoon" CHRISTów). Czego chcieć więcej?
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
shitfun
weteran forumowych bitew

18-10-2010, 23:51

ja od siebie dodam, że po wizycie w zabrzańskim wiatraku i ujrzeniu ekipy cezara na scenie powiem jedno - żenada. fakt, ostatnio widziałem ich z 10 lat temu i wtedy to była maszyna koncertowa. tym razem zawiodłem się ogromnie. jedno z największych rozczarowań koncertowych jakie dane mi było widzieć - cezar napierdolony, zaśpiewał wręcz gościnnie w kilku utworach dając pole manewru Mścisławowi (nie ukrywam, że jesli chodzi o drugi wokal w CA to ów jegomość ma predyspozycje wokalne, ale nie dorównuje wokalom Mausera oraz Asha) Tłumaczenie było po koncercie, że prąd kopał Czarka z mikorfonu. Jakby był to problm nierozwiązywalny. Lecimy dalej - kawałki zagrane nierówno, z moonlighta jedne wałek nie w całości jak i zagranie tylko początku otwieracza z Unholyunion dając więcej miejsca na późniejsze wałki. Nie wiem jak można nie widzieć że obecnie ten zespół nie reprezentuje sobą niczego - jedzie tylko na renomie nazwy, bo nawet ostatnie nagrania są tak na siłę nagrane że chyba bardziej się nie da. By nie było - od zawsze uwielbiałem tę kapelę (okres trylogii) i podobały mi się ich występy, które dawali po wydaniu kolejnych materiałów. Ale to było okolo 2000 i chyba wtedy powinni zakończyć grać.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

18-10-2010, 23:59

Gothmog pisze: HATE - no kurde... dawno ich na żywo nie widziałem... no i lipa Panie, lipa straszna. Pamiętam, że zawsze ich koncerty robiły na mnie spore wrażenie (szczególnie tak w okresie Cain's way/Awakening of the Liar)...
Potwierdzam, ten okres jeśli chodzi o koncerty Hate, był najlepszy, a to za sprawą muzyki, jaką wtedy nagrywali tzn. takie mocne Death metalowe pierdolnięcie. Teraz zaczynają wplatać jakieś nowe riffy, nowe smaczki, które z typowym Death metalem nie mają już dużo wspólnego i to nie brzmi już tak mocarnie. Fajnie się tego słucha, ale już tak nie porywa jak kiedyś :evil:
Gothmog pisze: DECAPITATED - hmmm.... tu miałem dylemat, bo generalnie ich obecnego wokalowego widziałem na deskach kilkakrotnie w składzie Kethy i zawsze mnie niemozebnie irytował.
Kethy?? To się porobiło :lol:
shitfun pisze:Nie wiem jak można nie widzieć że obecnie ten zespół nie reprezentuje sobą niczego
chyba trochę przesadziłeś
shitfun pisze:jedzie tylko na renomie nazwy, bo nawet ostatnie nagrania są tak na siłę nagrane że chyba bardziej się nie da. By nie było - od zawsze uwielbiałem tę kapelę (okres trylogii) i podobały mi się ich występy, które dawali po wydaniu kolejnych materiałów. Ale to było okolo 2000 i chyba wtedy powinni zakończyć grać.
No coś w tym jest. Wystarczy włączyć sobie Condemnation, by się przekonać, iż jest to płyta nagrana na siłę, wręcz wymęczona. Chłopaki bardzo by chcieli ale już nie mogą, nie wychodzi, po prostu nie dają rady nagrywać takich płyt jak kiedyś. Są tam może 1 lub dwa kawałki, które coś w sobie mają, cała reszta to bida z nędzą.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
shitfun
weteran forumowych bitew

19-10-2010, 00:24

nie uważam że przesadziłem, ponieważ dawno nie rozczarowała mnie żadna kapela w takim stopniu w jakim udało się CA. Z każdą minuta koncertu byłem bardziej zdegustowany tym co widzę i słyszę. Zresztą nie ja jeden to samo o ich zabrzańskim koncercie twierdzę. Jak się nie umie zagrać koncertu będąc najebanym to się to robi po koncercie a nie przed. I twierdzę, że nie prezentują sobą za wiele - ostatnie dwa materiały z trudem wysłuchałem mając wrażenie że utwory były komponowane na siłę, by jak najszybciej mieć materiał na pełną płytę i to wydać. W każdym razie, powtarzając się - piątkowy koncert był po prostu gównem.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-10-2010, 07:38

shitfun pisze:Tłumaczenie było po koncercie, że prąd kopał Czarka z mikorfonu.
:lol:

to mniej wiecej tak samo jak pewien nieuczciwy sprzedawca tlumaczyl mi sie z niewyslania paczki - "paczki nie dochodza bo papiez przyjechal" :lol:
Obrazek

Obrazek
michal
zaczyna szaleć

19-10-2010, 09:28

shitfun pisze:ja od siebie dodam, że po wizycie w zabrzańskim wiatraku i ujrzeniu ekipy cezara na scenie powiem jedno - żenada. fakt, ostatnio widziałem ich z 10 lat temu i wtedy to była maszyna koncertowa. tym razem zawiodłem się ogromnie. jedno z największych rozczarowań koncertowych jakie dane mi było widzieć - cezar napierdolony, zaśpiewał wręcz gościnnie w kilku utworach dając pole manewru Mścisławowi (nie ukrywam, że jesli chodzi o drugi wokal w CA to ów jegomość ma predyspozycje wokalne, ale nie dorównuje wokalom Mausera oraz Asha) Tłumaczenie było po koncercie, że prąd kopał Czarka z mikorfonu. Jakby był to problm nierozwiązywalny. Lecimy dalej - kawałki zagrane nierówno, z moonlighta jedne wałek nie w całości jak i zagranie tylko początku otwieracza z Unholyunion dając więcej miejsca na późniejsze wałki. Nie wiem jak można nie widzieć że obecnie ten zespół nie reprezentuje sobą niczego - jedzie tylko na renomie nazwy, bo nawet ostatnie nagrania są tak na siłę nagrane że chyba bardziej się nie da. By nie było - od zawsze uwielbiałem tę kapelę (okres trylogii) i podobały mi się ich występy, które dawali po wydaniu kolejnych materiałów. Ale to było okolo 2000 i chyba wtedy powinni zakończyć grać.
Dla mnie osobiście też jest to koniec tego zacnego niegdyś ze zespołu. Zacnego bo te lata już mineły.
A już po fakcie gdy widzę w Olsztynie na XX-leciu Christ Agony, że Cezar nie raczy się pożegnać tylko spierdala, zostawiając wszystkie kapele bez grosza (w dodatku Mści. i Wiz. muszą wracać na stopa do Lublina - jest już nie smaczny! Na nową płytę też nie ma co czekać, bo nie wiem czy jest sens czekania na kolejne agonie. Dziwi mnie tylko fakt, że ludzie dalej chcą tam grać w tym zespole. Chyba, że tylko dla "renomy" cokolwiek by teraz to oznaczało. Przykre ale prawdziwe. A motyw, że więcej śpiewał Mścisław był już wcześniej wałkowany, powodem tego były "problemy ze zdrowiem Cezara" - niech już sobie każdy dopowie jaki to problem :) i z czym ten problem :)
Upadek po całej lini!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-10-2010, 09:37

michal pisze:A już po fakcie gdy widzę w Olsztynie na XX-leciu Christ Agony, że Cezar nie raczy się pożegnać tylko spierdala, zostawiając wszystkie kapele bez grosza
czyli od czasów "Sacronocturn" Cezar nic sie nie zmienił :D :D :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

19-10-2010, 09:43

Cezara i Sp. na żywca nie widziałem już od lat, ale z tego co pamiętam to Cezar jest astmatykiem i to od bardzo dawna, warto to mieć na uwadze pisząc o jego wokalu live, inna sprawa, że mając takie kłopoty zdrowotne powinien walić w palnik po a nie przed koncertem.
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-10-2010, 09:48

czepiacie sie... Cezar zawsze byl takim mroczyn ryczerzem, trudnym charaketrem:)
shitfun
weteran forumowych bitew

19-10-2010, 10:05

że wałki robi od lat to chyba wiadoma sprawa. dziwne, że ciągle się na to wszyscy nabierają. pamiętam jak mieli grać jako gwiazda na Open Hell w Czechach ileś lat wstecz (z m.in Desaster w składzie festu) to się nie pojawili tłumaczac brakiem składu czy czymś podobnym. Oczywiście nie zwracając zaliczki jaką otrzymali najpierw, przed poinformowaniem, że nie zagrają. Kiedyś w jakimś wywiadzie ktoś pisał o jego przekrętach ze sprzętem, ale nie zacytuję bo nie pamiętam dokładnie.

Reasumując, nie rozumiem tych, którym się podobały te wypociny sceniczne jakie obecnie prezentują
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

21-10-2010, 12:33

Nie rozumiem tych którym się nie podobało.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

21-10-2010, 20:59

Duban pisze: Decapitated - tu będzie bardzo krótko: w tak znakomitej formie ten zespól nie był nigdy przedtem. Powtórzę: NIGDY!
To bardzo możliwe, bo TEN zespół gra od bardzo niedawna :)
Prezes
rozkręca się
Kontakt:

22-10-2010, 10:57

Mam nadzieję ze dzisiaj bilecików zabraknie:););)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-10-2010, 11:04

no, ja juz zakupilem kilka dni temu 2... jak by jeden mi sie gdzies zgubil to bede mial zapasowy
Prezes
rozkręca się
Kontakt:

24-10-2010, 12:07

Nie zabrakło ale koncercik miodzio.:)
Dzisiaj w Łodzi idzcie bo naprawdę warto:)
ODPOWIEDZ