i oczywiście ten numer to najlepsza rzecz, jaką nagrali
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
psy szczekają, karawana jedzie dalej. a konkretnie krok w tył i dwa do przodu. zarazem się cofa i idzie do przodu 
- Scaarph
- zahartowany metalizator
bez przesady też. nie jest to zespół, który mnie zawstydza swoją maesterią, nie wywołuje we mnie zakłopotania wielopoziomowością i geniuszem do którego jeszcze nie dojrzałem. mi niezbyt się po prostu podobają te dźwięki, choć sprawności w obsługiwaniu instrumentów, tudzież lepieniu kawałków do kupy - ba, nawet (zwłaszcza!) oblepianiu całego tego majdanu treścią nie mogę im odmówić (oczywiście). tak się nieszczęśliwie składa, że w moim wypadku ziarno trafiło na nieurodzajny grunt. tu jeno chwasty się przyjmują[V] pisze: wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie
trafiają do mnie jakieś fragmenty ich twórczości (np końcówka katechon, fragment kawałka z fas, którego akurat tytułu zapomniałem a nie chce mi się teraz zapierdalać do półki), większość to zwyczajnie nie moja działka, ale w sumie ciekaw jestem, co wymodzą na perkadlecie. nie aż tak (a może właśnie aż tak?) jednak, żeby psuć sobie przyjemność (?) słuchania całego, kompletnego dzieła, obawiam się, że ten sampel, który się pojawił niepotrzebnie uprzedziłby mnie do całości.
-
[V]
oczywiscie nadmierna ekscytacja ,egzaltacja etc czesto wymusza takie wlasnie reakcje,lekko drwiace ,cyniczne,zabawrwione ironia,i tak dalej..no jest hype na ten zespól ,nie ma co ukryc,niektórzy juz szczytuja,ale kazdy ma jakies swoje wariactwo a w sztuce czesto wiele rzeczy celowo funkcjonuje na zasadzie transpozycji,przesady,wyolbrzymienia,mozna to skwitowac jak sie chce.Alsvartr pisze:No bo zasadniczo to w takiej sytuacji są 3 wyjścia: albo czegoś nie łapie i olewam, albo nie łapię, ale chcę załapac i drążę temat, albo nie łapię i robie sobie jaja. Najzdrowsze jest wyjście nr.1 do którego sam się stosuję, ale nie dziwię się, że najczęściej pojawiającym sie tutaj jest nr.3, bo wybitnie pasuje do miejsca i okoliczności (vide uniesienia tak zapalczywe, jakby ktoś conajmniej drugą Ziemię odkrył, których nie sposób skwitowac inaczej[V] pisze: powaznie; wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie,nie bardzo wiedza jak sie do niego odniesc,stad bardzo czesto pojawiaja sie te zabawne komentarze i pejoratywne okreslenia wszelkiej masci.)
p.s; ponoc odkryto druga planete zblizona do Ziemi GI 581G, tylko 20 lat swietlnych od nas.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Zgadza się. Wkrótce powstanie nowy gatunek - techniczny black metalMol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
Mimo połamania kompozycji, utwór nieprzerwanie prze naprzód, w charakterystyczny już dla DSO, a nie dla Gorguts, sposób. Wciąga.
Więcej swobodnej nieschematycznej muzyki, mniej złowrogiego klimatu.
Produkcja zdaje się być doskonała, na pierwszy rzut z ucha.
Jak dla mnie pierwsze z brzegu w BM - Mayhem i Thorns (druga wkrótceDrone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
Ostatnio zmieniony 14-10-2010, 23:32 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
oczywiście.Mol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
tak jak jebie wieloma innymi rzeczami, od Voivod, Meshuggah, Univers Zero czy Slint
-
so_i_am_lame
- świeżak
Jest ciekawy. Ale i tak nieciekawy.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mikko śpiewa i nie śpiewa, a ja jestem suchy i mokry.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...Mol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
- Riven
- Kontakt:
tez mi sie SMRC nasunelo, chociaz prawde mowiac nie potrafie precyzyjnie wskazac dlaczego (brzmiala przeciez _zupelnie_ inaczej). cos mi jednak podpowiada, ze to bedzie cos na zasadzie duch FAS/CTK w szkielecie SMRC (struktura plyty, dlugosc i ilosc utworow etc.)Drone pisze: Z tym cofaniem to jest racja o tyle, że słychać pewne rzeczy z SMRC w tym kawałku.
zobaczymy. ja nadal uwazam, ze upublicznienie tego sampla bylo kompletnie zbedne -- moze wypaczyc jego odbior. bedzie brzmial inaczej niz gdybysmy poznali go w tym samym momencie co reszte materialu. ja rozumiem polityke duzego label'a, ale samo DSO powinno w tej sprawie miec cos do powiedzenia. dobra, nie bede juz marudzil. jeszcze tylko niecaly miesiac.
this is a land of wolves now
- Only_True_Believers
Wokal i brzmienie są totalne!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Hejka!
Udostępnienie promocyjnego kawałka było jedynie nieśmiałym krokiem w kierunku promocji Pierwszego Oficjalnego Fanklubu zespołu Deathspell Omega:
Akademia Parakleksa

Czekamy na wasze antykosmiczne wiecznie nienasycone pełne przerażających promieni ciemności (TM) pomysły, ktore na pewno zaowocują wkrótce nielimitowanym eterycznym terrorem i nieustajacym jak brutalna emanacja wtórnie zatracającego się cierpienia suwerennym doświadczeniem (TM).
Zatem do dzieła!
Hocki klocki! Myszka Miki!
"Jak gdyby śmierć zostala rozwiana na śmierć w ciągu, ciąg kradzieży z użyciem przemocy ze względu na oczy, promień ciemności, negacji, chleb goryczy, która zapala ani pobożność, ani zapału;"
"Teraz należy do śmierci, w ukrywanie pragnienie ohydne, byłem kiwa się na śmierć. Insatiable spalania, rozwinąć, to ciało jest naczyniem łaski!"
Udostępnienie promocyjnego kawałka było jedynie nieśmiałym krokiem w kierunku promocji Pierwszego Oficjalnego Fanklubu zespołu Deathspell Omega:
Akademia Parakleksa
Czekamy na wasze antykosmiczne wiecznie nienasycone pełne przerażających promieni ciemności (TM) pomysły, ktore na pewno zaowocują wkrótce nielimitowanym eterycznym terrorem i nieustajacym jak brutalna emanacja wtórnie zatracającego się cierpienia suwerennym doświadczeniem (TM).
Zatem do dzieła!
Hocki klocki! Myszka Miki!
"Jak gdyby śmierć zostala rozwiana na śmierć w ciągu, ciąg kradzieży z użyciem przemocy ze względu na oczy, promień ciemności, negacji, chleb goryczy, która zapala ani pobożność, ani zapału;"
"Teraz należy do śmierci, w ukrywanie pragnienie ohydne, byłem kiwa się na śmierć. Insatiable spalania, rozwinąć, to ciało jest naczyniem łaski!"
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- manieczki
Nie rozumiem o co ta cała licytacja... jak chcecie tak zapoznać trochę chaosu i spokoju to zapraszam was na wieś, wyobraźcie sobie takie życie... najpierw trzeba pola przygotować żeby było co siać, potem się sieje, zawsze do tego mój wujek bardzo miły i przystojny pan typu bears załatwia ludzi z okolicznych wsi i oni robią, robią, robią za tanie wino... I tak to wygląda, bo mamy największe poletko w prawie całym powiecie... No i jak już się ładnie przygotuje i obsadzi to trzeba pielęgnować i nie wierzcie w to co ludzie mówią, że bez chemii uprawy mają, w promieniu 100km nie znam rolnika ekologicznego, a jak się pójdzie na targ to niby wszystko ekologiczne i tutaj jest też chaos. Potem są żniwa i odpust w kościele i można sobie od razu przypomnieć jak było rok temu - stworzyć taką trylogię, najpierw relacja z robotnikami, potem ze sołtysem a na końcu z absolutem - mówie o tej wódce, chociaż ona droga jest, ale po żniwach to zawsze wszyscy radośni i weseli są to zawsze ktoś kupi... A ten cały parakleks, no zobaczymy ja mam nadzieję, że jak to puszczę to się poczuję jak na polu moim jak w nim robię, sadzę i zbieram, tak chciałbym się poczuć....
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deathless King
Długopisyyyyy wannabe
Ale nie ten poziom 
Nie rozumiem po co udostepniaja ten numer, odsluchalem - ok, pojechany, dziwny, ale taki wyrwany z kontekstu mi sie wydaje...
Nie rozumiem po co udostepniaja ten numer, odsluchalem - ok, pojechany, dziwny, ale taki wyrwany z kontekstu mi sie wydaje...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Re:
O właśnie.Skaut pisze:Funeral MistDrone pisze:jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
A nowy DsO miażdzy. Tego zresztą można było się spodziewać, ale nutka niepewności zawsze jest. Tak jak zazwyczaj głupotą jest wnioskować co do całej płyty na podstawie jednego utworu, tak tutaj wątpliwości nie ma - ten album zmiecie wszystko, co w tym roku się w szeroko pojętym BM pojawiło.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Deathless King
- Mol
mhm i pewnie jakby ktos spytal ich o inspiracje to oczywiscie wymienionych przeze mnie plyt nie slyszelitwoja_stara_trotzky pisze: oczywiście.
tak jak jebie wieloma innymi rzeczami, od Voivod, Meshuggah, Univers Zero czy Slintpo Emperor czy Darkthrone nawet
to nie zarzut, po prostu zwracam uwage co niektorych na plyty, z ktorych, moim zdaniem, DsO czerpia garsciami. Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.AroHien pisze:Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...
W takim razie pierdol wartosci obiektywne i z metalowych plyt ostatniego dzisieciolecia zostaw sobie tylko DsODrone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
Co do pytania - Immolation na przyklad.
Nie spuszczajcie sie jeszcze nad cala plyta bo chyba nikt tutaj jeszcze nie slyszal jej w calosci, prawda? A pozniej bedzie tak jak z ostatnim Slejerem, kilka tygodni, emocje opadna i okaze sie, ze plyta jednak nie jest tak zajebista
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
racja, ale bardzo dobrze ja grajaMol pisze: Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.
rozczarowalem sie konfrontujac nowy kawalek ze uwielbieniem jakie bije z Waszych postow, ale i tak jest bardzo dobrze i pewnie bedzie to scisla czolowka tego roku
I AM MORBID
- Realista
HejtIhasan pisze:"chyba" nie trzeba się martwić kto nagra(ł) płytę roku?!