Adrian696 pisze:obstawiam, że w poprzednim wcieleniu to był mąż z żoną lub zięć z teściową[V] pisze:nie da sie ukryc,ze nie przepadacie za soba![]()
![]()

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Adrian696 pisze:obstawiam, że w poprzednim wcieleniu to był mąż z żoną lub zięć z teściową[V] pisze:nie da sie ukryc,ze nie przepadacie za soba![]()
![]()
No własnie.O ile dwójka mnie już tak nie jara,to jedyneczka miażdży...Riven pisze:eee, co jest nie tak z tata kazika?
Te słowa jeszcze bardziej pasują do Piotra Szczepanika.TORTURER pisze:Bardzo w pytke,lubie szczegolnie wlasnie te starsze rzeczy,to byl w ogole mocno "oddalony" wyizolowany koles,zyl tym co tworzyl.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Otóż to. Kapitalne teksty i świetne aranżacje. JAk można tego nie lubić?olo1972 pisze:No własnie.O ile dwójka mnie już tak nie jara,to jedyneczka miażdży...Riven pisze:eee, co jest nie tak z tata kazika?
Brak Lecha-Klausa -grzech, ja dorzucę jeszcze SBB, Krzak, a co do Pana Marka - szkoda chłopa , niezły był z niego herbatnik, i za młodu dziewczyny za nim szalały:)Triceratops pisze:Jakos kurwa idzie jak po grudzie ale trzeba byc wyjatkowym cepem, zeby po prostu nie wymienic historii podwodnych janerki , ogolnie nawet janerki jako calosci, voovoo, pierwszej republiki, maanamu, hertla,bilinskiego,komendarka, porter bandu helikopterow, klinczu etc. Wbrew pozorom debiuty Rebubliki czy Maanamu (razem z Siekiera) to sa dosc unikalne pozycje nawet w rejonach rocka, z racji wlasnie na ten nieokreslony pierwiastek "polskosci". Dzisiaj nie udaje sie uzyskac takiego klimatu i produkcji jak wtedy, o czym nawet zreszta wspomnial Justin Sullivan z New Model Army na pierwszej legendarnej Marchewce a potem na kolejnych mowil o rozczarowaniu, kiedy polska muzyka sie europeizowala i amerykanizowala tracac wlasnie cos unikalnego, nieokreslonego. Widac to doskonale na przykladzie Kultu, ktory wydal w 88 znakomita plyta Spokojnie a potem ledwo 5 lat pozniej gniota pt Tata Kazika
Zdecydowanie się z Tobą zgodzęmegawat pisze:A odnośnie Grechuty to pozwolę sobie stwierdzić, że dla mnie Anawa dużo ciekawsza była Andrzejem Zauchą niż z Markiem, hehe.
Ech, ta wiosna, wiosna...
Duch w narodzie nie zginie. :)__________ pisze:Zdecydowanie się z Tobą zgodzęmegawat pisze:A odnośnie Grechuty to pozwolę sobie stwierdzić, że dla mnie Anawa dużo ciekawsza była Andrzejem Zauchą niż z Markiem, hehe.
Ech, ta wiosna, wiosna...
No akurat KzWW jest zespołem odnoszącym karierę na zachodzie m.in. właśnie jako zespół polski we właściwym znaczeniu tego słowa, dlatego respekt dla tego projektu.Bezdech pisze: Myślę, że na dłuższą metą narzekanie na "polską jakość" przekłada się na utratę przez zespoły narodowej tożsamości, która stanowi o wyjątkowości sceny muzycznej.
(...)Można mówić, że to dobrze, że bez kompleksów, że klasa światowa i spoko, ale nie ma tu już nic, co świadczyłoby o tym, że to jest zespół z Polski.
Z nazw, które się nie pojawiły dodałbym (...) Kapelę ze wsi Warszawa