BLASPHEMY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: _______________BLASPHEMY_______________
Kocham bezgranicznie, jedna z kilku moich najważniejszych kapel. Nie wiem co więcej napisać.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
to zupełnie nietrafione porównanie. black witchery to w prostej linii kontynuacja tej filozofii grania, i w obliczu faktu, że blasphemy nowymi dziełami nie rozpieszcza raczej, nie widzę powodu, dla którego wypadałoby zarzucać ekipie impuratha cokolwiek. ja zresztą nie bardzo rozumiem zarzut. black witchery to doskonały zespół. mało kto tak wyśmienicie przekuwa swoje - nie rozwódźmy się zbytnio nad tym - przekonania na dźwięki.[V] pisze:BLASPHEMY OK.
ale po chuj komu takie zespoly jak BLACK WITCHERY np? czy swiat potrzebuje kolejnego takiego zespolu? po co komu HATE skoro jest BEHEMOTH?
w sensie, że odstają w tył poziomem? ee. w ogóle nie odstają. w 100% spełniają swoje założenia, nie widzę, jak mogliby być lepsi.Adrian696 pisze:black witchery troche odstaje od resztyScaarph pisze:blasphemy, beherit, revenge, conqueror i black witchery to zdecydowanie jedne z moich ulubionych kapel, i ja tam żadnego hałasu nie słyszę hehe
- Adrian696
połowicznie masz racje, bo demo wyszło również na CD umieszczone zaraz po GoWDrone pisze:Zgadza się, zaraz po "Gods Of War"Maleficio pisze:Blood upon the altar i tyle w temacie.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
i obydwa te materiały dewastują galaktyki, o to nie ma sensu się spierać.
- Adrian696
tak, ale demo bardziej dewastujeScaarph pisze:i obydwa te materiały dewastują galaktyki, o to nie ma sensu się spierać.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
aaa, bym zapomniał dodać, że Blasphemy ma dużo wspólnego z Napalm Death. Lubię czasem słuchając z vinyla pierwszej Peel Session zwolnić obroty do 33 - wówczas mam nieodparte wrażenie, że słyszę debiut Blasphemy 

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Przy "Fallen Angel of Doom" mięknę, ten matex NIGDY się nie zdeaktualizował. Jebana magia jest zaklęta w tych dźwiękach, elementarz lewej ścieżki, swoisty metal-know-how i nie ma chuja we wsi.
Do tego demo, które co prawda usłyszałem w drugiej kolejności, ale... generalnie, słuszna była opcja umieszczenia Blasphemy w temacie o nieskazitelnych. Dla mnie to jest świętość, na którą się ręki nie podnosi. A ten który podnosi temu wiadomo co władza z ręką robi.
YABSSOR KULT ETERNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do tego demo, które co prawda usłyszałem w drugiej kolejności, ale... generalnie, słuszna była opcja umieszczenia Blasphemy w temacie o nieskazitelnych. Dla mnie to jest świętość, na którą się ręki nie podnosi. A ten który podnosi temu wiadomo co władza z ręką robi.
YABSSOR KULT ETERNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
nie pierwszy raz już to słyszę hahaBonny pisze:aaa, bym zapomniał dodać, że Blasphemy ma dużo wspólnego z Napalm Death. Lubię czasem słuchając z vinyla pierwszej Peel Session zwolnić obroty do 33 - wówczas mam nieodparte wrażenie, że słyszę debiut Blasphemy
-
nie zgadzam sie,black witchery w zbyt oczywisty i nachalny sposób odnosi sie do spuscizny kanadyjskich popierdolenców,to nie jest niezalezny,autonomiczny byt.jesli nergal dokona zywota to czy stosownym bedzie lansowanie pogladu typu;behemoth juz nas nie bedzie rozpieszczal nowymi wydawnictwami,ale mamy Hate,który kontynuuje ta filozofie grania?Scaarph pisze:to zupełnie nietrafione porównanie. black witchery to w prostej linii kontynuacja tej filozofii grania, i w obliczu faktu, że blasphemy nowymi dziełami nie rozpieszcza raczej, nie widzę powodu, dla którego wypadałoby zarzucać ekipie impuratha cokolwiek. ja zresztą nie bardzo rozumiem zarzut. black witchery to doskonały zespół. mało kto tak wyśmienicie przekuwa swoje - nie rozwódźmy się zbytnio nad tym - przekonania na dźwięki.[V] pisze:BLASPHEMY OK.
ale po chuj komu takie zespoly jak BLACK WITCHERY np? czy swiat potrzebuje kolejnego takiego zespolu? po co komu HATE skoro jest BEHEMOTH?w sensie, że odstają w tył poziomem? ee. w ogóle nie odstają. w 100% spełniają swoje założenia, nie widzę, jak mogliby być lepsi.Adrian696 pisze:black witchery troche odstaje od resztyScaarph pisze:blasphemy, beherit, revenge, conqueror i black witchery to zdecydowanie jedne z moich ulubionych kapel, i ja tam żadnego hałasu nie słyszę hehe
BLASPHEMY byli jedyni i nipowtarzalni.nie potrzebuje innych zespolów ktore robia/chca robic dokladnie to samo,mowia to samo, wygladaja tak samo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Scaarph
ale to nie jest tak. przecież to nie jest jakaś perfidna kopia. no nie pierdol, że jesteś głuchy
to nie jest przecież jakieś ślepe naśladownictwo. to jest czerpanie garściami z tej spuścizny, owszem, ale goście z black witchery zaprawiają to przecież domowej roboty nienawiścią, tu nie ma mowy o naśladowaniu toczka w toczkę kanadyjskiego grania. ta nachalność o której wspominasz jawi mi się jako piękny atrybut tej muzyki, to nie jest tłumaczenie "no my potrafimy przyjebać jak tyson", to jest po prostu cios w pysk bez dawania szansy na tłumaczenia i wymówki
to jest też w końcu nowe oblicze chaosu i nienawiści w muzyce, to są pewne elementy składowe blasphemy wyniesione na nowy poziom, ja nie czuję się na siłach odpierać zarzuty o to właśnie, bo dla mnie jest to tak niesamowite, i jednocześnie tak oczywiste, że nawet nie wiem, jak się do twojej wypowiedzi ustosunkować 
no i na serio ten hejt tak tego behemotha muzycznie naśladuje?

-
hejt bardzo.a bedzie jeszcze bardziej jak czuje heheScaarph pisze:ale to nie jest tak. przecież to nie jest jakaś perfidna kopia. no nie pierdol, że jesteś głuchyto nie jest przecież jakieś ślepe naśladownictwo. to jest czerpanie garściami z tej spuścizny, owszem, ale goście z black witchery zaprawiają to przecież domowej roboty nienawiścią, tu nie ma mowy o naśladowaniu toczka w toczkę kanadyjskiego grania. ta nachalność o której wspominasz jawi mi się jako piękny atrybut tej muzyki, to nie jest tłumaczenie "no my potrafimy przyjebać jak tyson", to jest po prostu cios w pysk bez dawania szansy na tłumaczenia i wymówki
to jest też w końcu nowe oblicze chaosu i nienawiści w muzyce, to są pewne elementy składowe blasphemy wyniesione na nowy poziom, ja nie czuję się na siłach odpierać zarzuty o to właśnie, bo dla mnie jest to tak niesamowite, i jednocześnie tak oczywiste, że nawet nie wiem, jak się do twojej wypowiedzi ustosunkować
a co do bw,nie przekonuje mnie sila twoich argumentów,cóz nie dojdziemy w tej kwestii do porozumienia

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Krótko-jak dotąd Black Witchery to mierny zespół. Może na nowym albumie coś się zmieniło.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- postuje jak opętany!
Ja osobiście Blasphemy lubię zdecydowanie średnio. W chwili obecnej nawet nie mam już nic na półce z tym logiem (poza koszulką Gods Of War leżącą w szafie). Conqueror, Black Witchery, Revenge i innych kapel odwołujących się do kultu Ross Bay właściwie też nie. Może kiedyś zakumam, na chwilę obecną w ogóle mnie to nie jara w żaden sposób. Jak mam ochotę czuć się na prawdę molestowany hałasem zapuszczam Nuclear Death. Ekipę Lori, dla odmiany, kocham bezgranicznie.
- Scaarph
zobacz ich na żywo i nic już nie będzie takie samo. to nie są popierdółki, to nie fanklub blasphemy. to jest pierdolony tajfun nienawiści. widząc ich po raz pierwszy czułem się, jakbym udał się do dentysty a ten wkurwiony zaczął borować mi zęby piłą spalinową.
- ultravox
Nie zgodzę się. Jak dla mnie Black Witchery brzmi zupełnie inaczej niż Blasphemy, choć oczywiście poruszają się w obrębie tej samej stylistyki.[V] pisze: nie zgadzam sie,black witchery w zbyt oczywisty i nachalny sposób odnosi sie do spuscizny kanadyjskich popierdolenców,to nie jest niezalezny,autonomiczny byt.
- Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
kompletnie nie rozumiem co Wy w tym Blasphemy widzicie...
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
zamknij oczy i posłuchajPukajacy Bob pisze:co Wy w tym Blasphemy widzicie...

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Rattlehead
Bracie!Adrian696 pisze:tak, ale demo bardziej dewastujeScaarph pisze:i obydwa te materiały dewastują galaktyki, o to nie ma sensu się spierać.

support music, not rumors
- Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
wole nieOlo pisze:zamknij oczy i posłuchajPukajacy Bob pisze:co Wy w tym Blasphemy widzicie...
nie mam ochoty na koszmary z 3 podstarzalymi pseudoekstremistami na codzien pracujacymi w dziale miesnym w sieci supermarketow i tlustym murzynem, ktoremu wydaje sie, ze jest ciemnoskora mieszanka ozzyego osbourna i hulka hogana.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: