ALICE IN CHAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ALICE IN CHAINS
nie odpowiadają mi wokale w AiC. nie lubię ich. są rozmydlone i wystękane. zestawianie ich z Plantem to jakieś kompletne nieporozumienie. zestawianie ich z black metalem to jeszcze większe nieporozumienie. to jak byś chciał porównywać słodkie wino i wódkę i mówił, że wino lepsze, bo słodkie. bardzo mi odpowiada sposób śpiewania Wyndorfa. tu nie chodzi o warsztat, a o określone emocje, wibracje, uczucia. w AiC nie ma NIC, co mnie rusza, w Monster Magnet jest masa ruszających mnie rzeczy. i tyle.Zenek pisze:Coś mi się chyba pojebało, mamy pierwszy kwietnia czy jak?twoja_stara_trotzky pisze:ja jebie... Would to taki tam radiowy piard z fajnymi zwrotkami z kompletnie rozmydlonym, wystękanym refrenem.![]()
Wystękane to są wokale na tych wszystkich Twoich ulubionych albumach religijnego black metal, no bo raczej śpiewać te mroczne mańki nie umieją w ogóle tylko stękać, ale rozumiem, to metal, taka estetyka skrzeczenia i krzyku a nie śpiewu. To prowokacja jakaś z Twojej strony? Czekam na posty, w których dowiem się, że Plant, Dio albo Cornell stękają a nie śpiewają. Wyndorf pewnie za to tytanem wokalistyki jest?
jeszcze raz: nie mówię, że AiC to gówno, raczej twierdzę, że to zwykły mainstreamowy rockowy band, jakich wiele było na przestrzeni ostatnich 50 lat. nie ma sensu robić z nich jakiś klasyków rocka, bo chuja tam zrobili: gatunków nowych nie potworzyli, nikogo istotnego nie zainspirowali, granic muzyki nie przesunęli itd.
- twoja_stara_trotzky
jak TAK SAMO? gdyby grały TAK SAMO, to by były równie przeciętne. chodzi o to, że AiC brało fajne patenty - czy to z lat 70, czy z alternatywy, czy z metalu, tylko jebało je tymi zjebanymi wokalami i tą smutną zjebaną estetyką grunge.Zenek pisze:nie obchodzą mnie nastolatki we flanelach i w podartych spodniach, ale drugiego tak grającego gitarzysty jak Cantrell nie słyszałem, drugiego Staleya też nie, nie chodzi o ten cały wykreowany przez media ruch grunge, tylko o muzykę. I jak dotąd nikt mi nie chce powiedzieć, które z 5 ligowych zespołów z lat 70-ych grały tak samo, tylko lepiej.
- twoja_stara_trotzky
osobiście wolę zgrabne, piękne i mądre od grubych, brzydkich i głupich.Triceratops pisze:Osobiscie wole dziewczyny we flanelowych koszulach od brudnych metaluwek w czarnych , obslizlych od brudu szarawarach. dziewczyny w podartych jeansach i fllaneli sa calkiem fajne. A wy co sadzicie ?
na tej samej zasadzie, jak wolę Led Zeppelin od Alice in Chains.
- Scaarph
taki stary, a w bajki wierzytwoja_stara_trotzky pisze:osobiście wolę zgrabne, piękne i mądreTriceratops pisze:Osobiscie wole dziewczyny we flanelowych koszulach od brudnych metaluwek w czarnych , obslizlych od brudu szarawarach. dziewczyny w podartych jeansach i fllaneli sa calkiem fajne. A wy co sadzicie ?

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
trocak po raz kolejny chcial pierdnac a sie zesral
lecz on ma 20 tys plyt z metalem a to i tak 3% tego czego slucha
....................

- raavc
- świeżak
A w Nirvanie, którą to wolisz od AiC, nie ma stękania?twoja_stara_trotzky pisze:
nie odpowiadają mi wokale w AiC. nie lubię ich. są rozmydlone i wystękane.

Daj borze same takie radiowe piardy, do samochodu nie musiałbym płyt zabieraćtwoja_stara_trotzky pisze:ja jebie... Would to taki tam radiowy piard z fajnymi zwrotkami z kompletnie rozmydlonym, wystękanym refrenem.

Rewolucji nie było, zgoda, wyważania drzwi ani rzesz wybitnych naśladowców też, a gdyby nie ćpuńska śmierć Layne'a to szczególnej legendy może i by nawet nie było, ale kiedy przychodzi wieczór i mam ochotę lekko się najebać po ciężkim dniu to czasem nie mam lepszego pomysłu niż Dirt z Jar of Flies na dokładkę; po takim zestawie pierdolę nowatorstwo czy to, że coverował ich Staind

I am the way
- twoja_stara_trotzky
czy ktoś poważny zamierza bronić Alice in Chains? bo na razie nikogo poważnego nie odnotowałem w temacie i szkoda mi czasu na utarczki z dziećmi / leszczami / własnymi klonami (bunt klonów! HA!)
- twoja_stara_trotzky
jaka legenda? podajcie mi przykład JEDNEGO naprawdę zajebistego zespołu, który się inspirował AiC.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Najśmieszniejsze to będzie jak zaraz będziesz próbował wyliczyć zajebiste zespoły jakie inspirowały się Twoim ukochanym Monster Magnet...nie ma takich...wszystkie, o których byś próbował to powiedzieć inspirowały się raczej inspiracjami tego zespołu ;]

- Zenek
poważny to Ty akurat nie jesteś, wystarczy posłuchać December's Fire żeby nie mieć żadnych wątpliwości 

- twoja_stara_trotzky
Pomijając fakt, że nie wypisuję nigdzie głupot, że Monster Magnet to jakiś super ważny dla muzyki rockowej zespół i całe stada kapelek z rejonów stoner, dla których MM razem z Kyuss był podstawową inspiracją, bo zespoły te, jakby nie patrzeć, praktycznie stworzyły tę estetykę, to np.:Zenek pisze:Najśmieszniejsze to będzie jak zaraz będziesz próbował wyliczyć zajebiste zespoły jakie inspirowały się Twoim ukochanym Monster Magnet...nie ma takich...wszystkie, o których byś próbował to powiedzieć inspirowały się raczej inspiracjami tego zespołu ;]
The Black League - bardzo mocne inspiracje MM na pierwszych dwóch płytach i zajebistym mini.
Marilyn Manson - z pewnością ważny zespół, chyba nie bez powodu wiele razy grał kawałki Monster Magnet live.
- twoja_stara_trotzky
co robiłeś w 1994?Zenek pisze:poważny to Ty akurat nie jesteś, wystarczy posłuchać December's Fire żeby nie mieć żadnych wątpliwości
zapewne nie slyszales o grungetwoja_stara_trotzky pisze: gatunków nowych nie potworzyli,

- twoja_stara_trotzky
bardzo trafne spostrzeżenie, ta sama liga tandetyDrone pisze:Nie sądzę.twoja_stara_trotzky pisze:czy ktoś poważny zamierza bronić Alice in Chains?
Mam za to podejrzenie, że wszyscy kochający ALICE IN CHAINS kochają też LIFE OF AGONY

- Adrian696
aj, byłem pewien, że napiszesz iż kochaja inaczejDrone pisze:Nie sądzę.twoja_stara_trotzky pisze:czy ktoś poważny zamierza bronić Alice in Chains?
Mam za to podejrzenie, że wszyscy kochający ALICE IN CHAINS kochają też LIFE OF AGONY

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
zapewne nie słyszałeś o Melvinswolf pisze:zapewne nie slyszales o grungetwoja_stara_trotzky pisze: gatunków nowych nie potworzyli,

i właśnie --> tu macie doskonały przykład na zespół nowatorski, wielki i wpływowy, który będzie zaprzeczeniem łzawych przebojów Alice in Chains

- Zenek
podstawowa inspiracja dla sceny stoner to marihuana, Black Sabbath i lata 70-e, a nie Kyuss i Monster Magnet ;]
lol a z inspiracjami u Mansona to już nie przesadzaj, to jakiś żart, to że razem ćpają nic nie znaczy
Black League nie słucham raczej to się nie wypowiem, na ostatniej płycie to więcej z Danzig było
dobra, ale pora na wnioski, ustaliliśmy już, że Monster Magnet nie jest jakimś super ważnym zespołem, Alice In Chains powiedzmy, że też. Monster Magnet jest dla Ciebie świetnym zespołem, Alice In Chains przeciętniakiem, tu chodzi tylko o Twój zjebany gust, a nie o jakieś argumenty dotyczące istotności egzystencji danego zespołu dla muzyki. A cóż, gust to masz specyficznie spaczony.
lol a z inspiracjami u Mansona to już nie przesadzaj, to jakiś żart, to że razem ćpają nic nie znaczy
Black League nie słucham raczej to się nie wypowiem, na ostatniej płycie to więcej z Danzig było

dobra, ale pora na wnioski, ustaliliśmy już, że Monster Magnet nie jest jakimś super ważnym zespołem, Alice In Chains powiedzmy, że też. Monster Magnet jest dla Ciebie świetnym zespołem, Alice In Chains przeciętniakiem, tu chodzi tylko o Twój zjebany gust, a nie o jakieś argumenty dotyczące istotności egzystencji danego zespołu dla muzyki. A cóż, gust to masz specyficznie spaczony.

melvins to bardzo dobry band jednak zaliczyc ich jako tworcow grunge to lekka kpina ,ja ich widze w kregu kapel doom a nie stricte grunge.trocak niestety pomyliles sie i w tym temacie nic nie zmienisz,alicja to kanon grunge,dziekuje.