7 GATES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: 7 GATES

12-09-2010, 17:08

dzieki Poirot
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Aegir
postuje jak opętany!

12-09-2010, 17:38

A wracając do wątku głównego - nowy numer 7gates jest całkiem dobry. Już rzut oka na wywiad z Thee Maldoror Kollective sprawia, że wydaje się on jednym z najciekawszych fragmentów nowego numeru pisma. Przyjemnie czyta się też wywiad z Mayhem i rozmowę z Radborem na temat projektu SMOSŚ. Fajnie, że ktoś zwrócił uwagę na stajnię Frostscald Records. Co do oprawy graficznej - mógłbym się przyczepić jedynie do paru stron, gdzie trzeba wytężyć wzrok, żeby przeczytać, co jest napisane. Wspominano tu o braku plakatów - wszystkie numery pisma, które były dostępne w miejscu, w którym je nabyłem, wyglądały tak, jakby ktoś powyrywał zawartość środkowej części magazynu. Nie wiem jak to wyglądało w innych miejscach, ale może szefostwo redakcji podjęło decyzję o usunięciu plakatów tuż przed wysłaniem nowego numeru do dystrybucji :) ? Poza tym jest parę minusów, które jednak nie zaważają na mojej pozytywnej ocenie nowego 7gates. Jeden z nich to np. wywiad z Furią. Nie chodzi mi tu bynajmniej o dopisywanie się do listy narzekających na działalność Divy (bo rozumiem, że Diva to teraz "M.", tak?), tylko o pomysł przeprowadzania wywiadu z takim zespołem jak Furia. Nie czytałem jeszcze na łamach metalowych magazynów rozmowy z nimi, która w całości miałaby jakąś sensowną treść. Ok, pewnie mają niezły ubaw odpowiadając na pytania i pewnie niejednokrotnie zastanawiali się jak na dziwne pytanie udzielić jeszcze dziwniejszej odpowiedzi, ale przydałoby się więcej konkretów, a nie opowieści o "wężu wpierdolonym przez psa", czy splicie z Gallhammer. Może się czepiam, ale mam wrażenie, że podobne wypowiedzi furiatów czytałem już w Metal Hammerze, metal.pl, czy tutaj w Masterful M. i miało to to miejsce niezależnie od jakości zadawanych im pytań.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

12-09-2010, 17:44

Przyjęli postawę młodopolskich dekadentów i wzięli to sobie bardzo do serca, aby być na każdej płaszczyźnie awangardowymi. Mi to nie leży kompletnie, ale jest popyt, jest podaż... ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

13-09-2010, 11:22

[V] pisze:
Scaarph pisze:
[V] pisze:jesli chodzi o kilka ostatnich numerów to filip kozlowski rozdal rozmowa z TMK, jest kilka mocnych wywiadów,vulture oczywiscie genialny jak zawsze,ale to wszyscy wiedza. czy jedna kobitka szkodzi az tak bardzo?
rozrachunek jest prosty - robi więcej szkody jak pożytku. nie wiem, co ona ma takiego, że tak ją wszyscy bronią i obawiają się pokazać jej palec (chyba, że to teraz jest któregoś z redaktorów dziwczyna :P ), ale to w sumie też nie moja sprawa, więc się nie wpierdalam już, bo tak naprawdę to mnie to też raczej umiarkowanie obchodzi :)

serio? no stary,jedna osoba moze niweczyc prace [dobra prace] kilku innych osób?ee...chyba jednak nie.

zmienil sie naczelny,jak komus cos na watrobie lezy to pisac,nie bac sie. :wink:
Jedna propozycja. Nie dajcie pisać tej M. (jeszcze gorsza niż Diva).
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-09-2010, 11:32

bede dzis w empiku to sobie kupie ten 7 Gates.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

13-09-2010, 14:15

pierdol prase, idz na koncert jakis :-]
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops

13-09-2010, 15:05

Alkoholokaust pisze:http://heavymusic.pl/index.php/blog/dzi ... pace-odc-2

ktoś zgrabnie podsumował działalność Divy :)
Hehe zajebiste, nie wiem o co jakies bulwersy bo podsumowal to zgrabnie, z wyczuciem taktu, nie przesadzajac z wulgaryzmami , ktore czesto sa naduzywane, ogolem 10/10 jak to sie mowi, no ale dzadu borowemu czesto udaja sie takie teksty. Znakomite, az przczytam jeszcze raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-09-2010, 17:01

krz63 pisze:Te, Lykantrop, polecam Infernal Death 'zine, w którym był artykuł o Remigiuszu Wiaterku z Megalucyfers'zine, tym co liże dupy psom. Dodam, że jego matka otrzymała parę telefonów w stylu "czy pani wie, że pani syn liże dupy psom?". Przy tym wszystkim artykuł o lali z Siedem Gates jest wręcz pieszczotą. Ponad dekadę temu tzw. scena na podobne przypadki reagowała bardziej radykalnie i przede wszystkim skutecznie.
Triceratops pisze:
Alkoholokaust pisze:http://heavymusic.pl/index.php/blog/dzi ... pace-odc-2
ktoś zgrabnie podsumował działalność Divy :)
Hehe zajebiste, nie wiem o co jakies bulwersy bo podsumowal to zgrabnie, z wyczuciem taktu, nie przesadzajac z wulgaryzmami , ktore czesto sa naduzywane, ogolem 10/10 jak to sie mowi, no ale dzadu borowemu czesto udaja sie takie teksty. Znakomite, az przczytam jeszcze raz.
igzektli, właśnie nie wiem o co to całe halo, bardzo sofciarski artykulik... dzisiejszy metalowczyk jest jeszcze bardziej ciotowaty niż to było 10 lat temu :roll: aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby za słuszną krytykę rzeczonej panienki wziął się Infernal Death/Sadstic/Wolfpack/Necrologus, nie wspominając o Necrobobie... Lyk,TW, Aegir pewnie założyliby jakis Komitet Obrony Krzyża... tfu Divy Satanicy, pikietowali przed Empikami, przywiązywali się do regałów, a Adrian musiałby udać się w pokutną pielgrzymkę do Lichenia...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-09-2010, 17:18

Pewnie by tak było w istocie. Komitet Obrony Hipciów i Uciśnionych kontratakuje!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
hcpig

13-09-2010, 17:20

Tu raczej sprawa jest inna, to że dziewuszka wypisuje takie rzeczy to jedno, takich pokemonów jest dużo ale pytanie kto jej pozwala to publikować? Masakra, że w ex-piśmie Hilarowicza teraz pisać każdy może. Już nawet Czarna Zuza i jej felietony były lepsze (od biedy).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-09-2010, 17:28

Lykantrop pisze:Nie znam albo nie pamiętam tego konkretnego przypadku, ale oprócz IDZ było pełno takich paszkwilów pisanych przez Wolfpack i Bomber na czele
anonimowe wyżywanie się na kimś kto tylko nieudolnie sobie pisze do magazynu zwyczajnie świadczy o brakach.
Jeszcze gorsze artykuły pisali o Lerchach czy Gabrielach (vide Morbid Noizz) i takie działania też uważam za przejaw zwykłej polskiej złośliwości i chamstwa.
boroowa pisze:aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby za słuszną krytykę rzeczonej panienki wziął się Infernal Death/Sadstic/Wolfpack/Necrologus, nie wspominając o Necrobobie...
ja tylko dodam Fuckin Bitch i spierdalam stąd bo mnie emo-frędzle ukrzyżują :lol: :lol: :lol:

boroowa pisze:dzisiejszy metalowczyk jest jeszcze bardziej ciotowaty niż to było 10 lat temu :roll:
hmmm - najbardziej bulwersuja sie Blejk Metalofcy, którym prymitywne, chamskie i bluźniercze teksty w odniesieniu do innej kobiety - bo chyba matka jezusa była kobietą?? - w twórczości zespołów których słuchaja nie przeszkadzaja... jeden przez drugiego przekrzykuje sie, kto bardziej ekstremalny - ale, życie bardzo szybko weryfikuje knypów i pozerów... ukazuja swiatu swoja hipokryzje - a nie - to nie hipokryzja, to dobre wychowanie :lol: :lol: :lol: 10 lat temu to była niewinna zabawa w porównaniu z tymi knypami, które dzis nam tu daja szoł - no ale taki Lykantrop nawet nie ukrywa ze jest knypem, słuchał metalu, jak poznał dupe to zapierdzielał po dancingach, a jak go niunia kopła w dupe (badzmy poważni, kazda normalna kobieta kopnie knypa w dupe) wrócił do metalu i teraz nas moralizuje :lol: :lol: :lol:
boroowa pisze:Adrian musiałby udać się w pokutną pielgrzymkę do Lichenia...
za blisko mam, może emo-frędzli nie zadowolić :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-09-2010, 17:37

dzis zupelnie przypadkiem otworzyla mi sie jakas stara strona tematu politykowanie, oto wypowiedz Wzoru Dobrego Wychowania i Kulturalnej Dyskusji (unikajacego inwektyw i nacechowanych emocjonalnie epitetow):
Bardzo dobrze, anarchistyczne ściery same sobie strzelają w kolano. W tej chwili potęgują nienawiść względem ich frakcji większości społeczeństwa, więc mam nadzieję, że ich kolejna parada czy to pro-wolnościowa czy anty-rządowa spotka się ze zmasowanym atakiem warzyw i nabiału.
a teraz...
W gruncie rzeczy to każdy kto w dyskusji dopuszcza się epitetów obraźliwych jest na pozycji spalonej i niniejszym ją kończy. Pewnie to nie do pojęcia przy geometrycznie postępującej demoralizacji dziejowej i społecznej, ale taka już prawda. Oczywiście mam na myśli dyskusję ludzi reprezentujących jakiś tam ustalony poziom, bo w przeciwnym razie to jest strata czasu i rzucanie grochem o ścianę. Wyładowywanie frustracji w świecie wirtualnym też świadczy o jakimś skrytym kompleksie i nierozwiązanym problemie, ale nie chcę w to wnikać, bo to rzecz do rachunku sumienia we własnym zakresie.
:lol:

i juz nieistotne o kim mowa w tym poscie (zreszta o ile chodzi o sprawe rzucenia gownem w pomnik, czy jakos tak, to sie zgadzam nawet)- to zreszta raczej nie jedyny taki tekst, no ale przeciez nie bede przeszukiwal kartoteki. Tak czy inaczej widac, ze mentalnosc kalego jest dzis w cenie u ludzi z Wartosciami. Panowie, badzmy konsewkentni. Albo w te strone albo w te, zwlaszcza, jak padaja tak gornolotne deklaracje.
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-09-2010, 17:47

Oj tam, oj tam, już się nie czaj jak lis u nory. Przecież wiadomo, że napisałem to Ja. Ostoja hipokryzji, dobrych manier i idący zaraz za Kelthuzem rycerz nowoczesnej prawicy. W imieniu naszego Komitetu przypominam Wam, że WALKA TRWA NADAL, a macki Hipo sięgają znacznie dalej niż myślicie.

Hipo erwache!
Ostatnio zmieniony 13-09-2010, 18:06 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-09-2010, 17:52

no przeciez to chyba jasne, nie probowalem tego ukryc, przypadkowo pominalem nick :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-09-2010, 17:59

No bo anarchizm to ściera, dosłownie i w przenośni. Poza tym skoro już tak lubisz cytować to przytocz i wytłumacz powód tych moich w/w słów, żeby było wszystko jasne. Poza tym wrzucanie ad personam, a wrzucanie grupie która dopuściła się lżenia w dniu 10 kwietnia - nie widzisz subtelnej różnicy? Czy śmierć 96 osób będziesz przyrównywał do pisaniny nastolatki z niskonakładowego pisma albo spinacza z internetowego forum?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-09-2010, 18:07

Lykantrop pisze:Oj tam, oj tam, już się nie czaj jak lis u nory. Przecież wiadomo, że napisałem to Ja. Ostoja hipokryzji, dobrych manier i idący zaraz za Kelthuzem rycerz nowoczesnej prawicy. W imieniu naszego Komitetu przypominam Wam, że WALKA TRWA NADAL, a macki Hipo sięgają znacznie dalej niż myślicie.

Hipo erwache!
Riven, tymi cytatami tak cie zapiął, że odpisywałes stojąc... emo-frędzlu - twoja idola Diva tez tu była, tak samo błyszczała - tak samo skończycie
Lykantrop pisze: EDIT: Ta co kopnęła mnie w dupę i chodziła ze mną na dancingi to moja żona. Też pozdrawia.
Lykantrop pisze:Pewnie dlatego, że posty Adriana wyświetlają mi się w formie skrótowej jako "This post was made by Adrian696 who is currently on your ignore list.".!
:lol: jaki ty jestes zabawny knypie :lol:
a przy okazji - teściowi też sie wypłakałeś, że jestes obiektem drwin połowy forum :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-09-2010, 18:18

Lykantrop pisze:Brałeś nervosol?
miałeś mnie knypie nie czytać :lol:
poza tym - od kiedy nerwosol jest na napady śmiechu, spowodowanej wielokrotna autokompromitacją knypka i pozerka :lol:
a skoro złamałeś swoje postanowienie o ignorowaniu mojej pisaniny na tym forum, to chyba tobie knypku skoczyło ciśnienie i nerwosol bardziej ci sie przyda :lol: wez tego wiecej :lol: no i zapnij pasy :lol:
edyta - kasowanie postów, czasami nie wychodzi - podpowiem, jak ktos cie cytuje :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

13-09-2010, 18:20

Adrian, szczerze to odkąd urodził Ci się synek to faktycznie trochę Ci odjebało ;)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-09-2010, 18:22

Fragment artykułu "Frustracja rodzi agresję:
Wszystko wyżej wymienione rzeczy powodują, że ludzie chętnie przyłączają się do internetowych społeczności. Jednak wielu z nich szuka ucieczki od kompleksów oraz ujścia dla własnego niezadowolenia z życia. Czym przejawia się frustracja użytkowników? Najczęściej trollingiem. Trolling jest to świadome zachowanie użytkowników na forach dyskusyjnych polegające na prowokowaniu agresywnymi i kontrowersyjnymi poglądami. Taka osoba – troll – trzyma się jednego poglądu, który często okazuje się nieprawdziwy, ale jego celem nie jest udowodnienie prawdy, tylko wywołanie agresji wśród innych użytkowników. Trolle nie ograniczają się w krytyce (często niekonstruktywnej) i nie boją się obrażać innych – w ten sposób wyładowują frustrację. W Internecie stają się podobni do oprawców nękających ich samych w realu; tu starają się iść pod prąd i nie ograniczać się w okazywaniu swojej udawanej niezależności.
Buźka Adriano. Zachowujesz się jak prawdziwy facet po 30tce, ze wszelkimi oznakami męstwa i dojrzałości.

I kończę. Poużywaj sobie na lali, większy pożytek ;-)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-09-2010, 18:25

hcpig pisze:Adrian, szczerze to odkąd urodził Ci się synek to faktycznie trochę Ci odjebało ;)
jesterku - nie pchaj sie na afisz :wink:
ODPOWIEDZ